Zapečená brokolice v MW
Recept ještě nebyl hodnocenZ brokolice odstraníme sliný středový košťál, který upotřebíme na polévku, nebo do bramborového pyré. Brokolici rozebereme na růžičky a dáme do osolené vařící vody na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z brokolice odstraníme sliný středový košťál, který upotřebíme na polévku, nebo do bramborového pyré. Brokolici rozebereme na růžičky a dáme do osolené vařící vody na…
Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich vodu, přidáme mouku, vejce, sůl, cukr a muškátový oříšek.Těsto rozprostřeme v tenčí vrstvě na sádlem dobře vymazaný a…
Maso nakrájíme na větší kousky a osolíme. Na sádle zpěníme dozlatova cibulku. Přisypeme trošku kmínu a chvilku prosmahneme.Kousky bůčku vkládáme do hrnce, nejdříve ty,…
Z černého piva, medu, čili a česneku připravíme marinádu, do které na pár hodin naložíme plátky masa. V kastrole rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, krátce osmahneme. Pak…
Srdíčka a žaludky opracujeme a větší kousky nakrájíme. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme do hněda.Přidáme papriku, zamícháme, protlak a po krátké chvíli…
Do hrnce dáme tuk s pokrájeným špekem nadrobno, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, které jsme před tím upravili na stejné kousky, osmahneme a zalijeme…
Cibuli nakrájíme na nudličky a podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí s jalovcem, promícháme a zalijeme vínem a vodou. Přidáme slaninu, vepřová žebírka, nebo ramínko,…
Z oloupaných a jemně nastrouhaných brambor, v robotu rosekaného česneku s cibulí se lžící oleje a vody a s ostatními ingrediencemi vypracujeme řidší těsto. Na rozpáleném…
Srdce nakrájíme na menší díly (podle velikosti srdce) a každý díl co nejvíc prošpikujeme. Čím více tím lépe. (Je lepší aby byla slanina v lednici - lépe se s ní dělá).…
Syrová kuřecí játra očistíme, na prkénku rozetřeme nebo pokrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Vše dáme do hlubší mísy, přidáme i…
Krkovici naklepeme, posolíme a okořeníme = pepř + garam masala. Osmahneme prudce na sádle z obou stran a dáme stranou. Na výpeku podusíme houby a zeleninu, podléváme…
Z masa si nařežeme plátky, mírně je naklepeme osolíme, opepříme a na pánvi je z obou stran zprudka opečeme a vyndáme na talíř.Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, dáme…
Z droždí, cukru a trošky vlahého mléka připravíme kvásek a necháme vzejít. Do mísy dáme prosátou mouku promíchanou se solí, kvásek, na jemno nastrouhaný brambor a…
Ze sardinek slijeme olej. Máslo se sádlem dáme do misky, přidáme k nim slité sardinky a pomocí vidličky je rozmačkáme.Přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli,…
Maso nakrájejte na hodně malé kostičky a na předem do tmava osmažené cibulce prudce orestujte. Až se maso zatáhne, přidejte česnek, cukr, sůl, ostatní koření, nasekanou…
Postup: Brokolici uvaříme v páře nebo ve vodě - mírně osolíme. Cibuli nakrájíme na plátky ,obalíme ve směsi mouky s cukrem a osmažíme na tuku do světle hněda.…
Kotletu si rozklepeme dotenka a osolíme z obou stran. Máslo si rozpustíme a plátky masa v něm protáhneme. Do jedné misky si nastrouháme tvrdý sýr a spojíme se stejným…
Na sádle osmahneme cibulku a přidáme nakrájené houby. Dusíme je alespoń 30 minut. Přidáme nakrájený pórek, rozšlehaná vejce a vše osolíme a opepříme. Listové těsto…
Kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody s kmínem až do změknutí. Pak přilijeme mléko - dříve by se připalovalo, přilijeme za varu smetanu rozvedlanou v…
Na pečícím papíře válečkem rozválíme - zmáčkneme - tři krajíčky toastového chleba, položeného vedle sebe. Na pruh, který vznikl, položíme vedle sebe plátky slaniny, na…
Cibulky nakrájíme nadrobno, vložíme do hlubšího pekáče. Jablka očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájené na půlměsíčky vložíme do kachny. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme,…
Cibulku osmažíme dozlatova na směsi másla a sádla, přidáme na ni propláchnuté a okapané houby, rychle orestujeme, přidáme pokrájenou mrkev, okořeníme kmínem, solí,…
Oloupané brambory uvaříme se solí, rozšťoucháme, přidáme utřený česnek, přidáme zakysanou smetanu a strouhaný sýr.Dobře ušleháme a na talíř pak nabíráme lžící, omočenou…
Silnější klobouky naplocho rozkrojíme, potřeme česnekem utřeným se solí a v rozpáleném tuku rychle opečeme tak, aby křupaly. Podáváme s černým chlebem.
Jak na ty nejlepší celerové řízky? Předvařte celer ve vývaru a pak jej obalte se sýrem a šunkou, chuť je fantastická
Jablkové bramborové knedlíky: Šťavnatý pokrm s jablky v těstě báječně chutná, při přípravě je důležitá moučnatost brambor
Domácí mandlové mléko vylepší kaše a dodá příjemnou „marcipánovou“ chuť i kávě