Pikantní bůček s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na větší kousky, žampiony a feferony na menší.Rozpustíme sádlo a cibuli opečeme hodně do hněda, ale nespálíme.Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na větší kousky, žampiony a feferony na menší.Rozpustíme sádlo a cibuli opečeme hodně do hněda, ale nespálíme.Přidáme…
Haše je klasické jídlo, ve kterém lze zpracovat i levnější kousky vepřového, případně můžeme přidat i maso, které zbylo například z vývaru. Podáváme ji s bramborami nebo…
Bulgur uvaříme podle návodu.Mezitím na tuku orestujeme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a mletou papriku. Po krátkém zamíchání přidáme mrkev…
Na sádle nebo másle uděláme světlou jíšku z hladké mouky , asi tolik mouky, aby polévka byla jako řídký sirup. Nalijeme vodu a přidáme plnou polévkovou lžíci celého…
Do širších kotlet si nařízneme kapsy, přes fólii je mírně naklepeme a kapsy pořádně vytřeme kořením Gyros. Naplníme lžičkou hořčice, kečupu a nakonec vsuneme špalíček…
Z mouky, másla, sádla, cukru, vejce vypracujeme hladké těsto.Vytvarujeme ježečky, do každého znich zapíchneme kousek ořechu.Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C dozlatova…
Miska husté polévky s krajícem dobrého chleba bez problémů vydá za hlavní chod, zvlášť když obsahuje i luštěniny. Poctivá čočková nezklame snad nikoho – znáte i tuhle…
Škvarkové placky, které připravovaly naše babičky, si můžete připravit nejen v masopustním období. Placky, potřené sádlem, využijete jako přílohu k bramborové polévce,…
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, uděláme kouli a necháme jí v lednici tak hodinu odpočinout.Rozdělíme si těsto na 4 díly, z každého vyválíme placku, vykrajujeme…
Rezne naklepeme,osolíme,posypeme vegetou a okoreníme.Obalíme v polohrubej múke a opečieme na masti doružova.Poukladáme do pekáča.Vo výpeku osmažíme na rezance nakrájanú…
Cibuli nakrájíme na proužky. Pekáček vytřeme lehce sádlem. Na dno dáme cibuli.Zelí i s nálevem smícháme s cukrem a podle potřeby se solí a pepřem. Zelí rozprostřeme na…
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou…
Nakrájíme si jarní a červenou cibulku na malé kostičky, osmahneme na sádle. Když cibulka zesklovatí, přidáme směs na svíčkovou.Nakrájíme kuřecí maso na kostičky /…
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka a maso na kostky.Rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, sušené houby a kmín. Necháme cibuli zesklovatět, přidáme česnek a…
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do žluta.Pak přidáme játra nakrájená na kostky, zbavená blan, zasypeme je paprikou, kmínem, mletým pepřem a necháme zpěnit…
Takhle skvělá omáčka láká svojí vůní a chutí po paprice a smetaně. Pro obměnu je v receptu použito vepřové maso, protože je měkké dříve, než maso slepičí. Nejlépe se…
Segedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Máte nasušené houby? Vyplatilo se sbírat a uschovat! Teď si můžete připravit výbornou houbovou omáčku k vepřové pleci. Jemná, chutná, smetanová, nalitá k domácím…
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…
Perfektně nadýchaný, voňavý a navíc s pořádnou vrstvou sladkého krému je dezert, který můžete připravit podle našeho receptu. Stačí ho pečlivě následovat a moučník bude…
Pokud máte rádi topinky, připravte si k nim tuhle skvělou pomazánku z pečené dýně. Nebojte se přidat dostatek česneku a feferonky, tahle pomazánka má mít říz. Pokud…
Brambory si oloupeme a nastrouháme, jako na bramboráky. Okořeníme majoránkou, solí, pepřem a česnekem, jako na klasické bramboráky, přidáme 2 vajíčka. Rohlíky si…
Jak na techniku restování, kterou si oblíbil i Zdeněk Pohlreich? Důležitá je příprava!
Jak na ten nejlepší bezinkový sirup s citronem: Jednoduchý postup podle našich babiček funguje dodnes a zvládne jej každý
Barevná jablíčka jako nepostradatelná pochoutka do podzimních dní!