Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Recept ještě nebyl hodnocenŘízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem.…
Maso nakrájíme na kostky, žampiony na plátky a cibuli na drobno. V hlubší pánvi zpěníme na sádle cibuli a přidáme maso. Jakmile se maso zatáhne a zbělá, přidáme žampiony…
Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list,…
Cibuli si nadrobno nakrájíme a na lžičce sádla restujeme, až zesklovatí. Jitrnici vytlačíme ze střívka a přidáme k osmažené cibuli a taky mírně opečeme. Přidáme…
Všechny ingredience, kromě marmelády, smícháme a vytvoříme těsto, které dáme odpočinout do ledničky do druhého dne.Z těsta ukrajujeme malé kousky a tvoříme malé kuličky.…
Otázkou, kdo to loupá perníček, se ptala ježibaba ve známé pohádce. Než však dovolíte dětem olupovat perníkovou chaloupku, pobídněte je, ať ji s vámi upečou, postaví a…
odebereme lžíci mouky, přidáme kvasnice, vlahé mléko a cukr, zamícháme kvásek, a na teplém místě ho necháme vzejít. Mouku prosijeme, přidáme sůl, vajíčko, sádlo,a…
Ze slezinek vyřízneme zbytek bránice, opláchneme, podélně rozřízneme napůl a napříč krájíme centimetrové kousky. Na sádle necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli,…
Zelí očistíme a nakrouháme. Pokrájenou cibulku a slaninu zpěníme na sádle, přidáme kmín, zelí a sůl a dusíme do měkka. Je - li třeba přidáme vodu. Zaprášíme moukou,…
Vepřové maso si nakrájíme na kousky. Na zhruba 20 g sádla si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme papriku a za stálého míchání chvilku osmahneme…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do hněda. Přidáme maso a kmín a po zatáhnutí zasypeme paprikou a česnekem.…
Vepřovou plec naporcujeme na stejně velké špalíky a hodně osolíme a opepříme. Rozpálíme litinový hrnec a vložíme do něj nakrájený špek s trochou sádla. Necháme vyškvařit…
Maso nakrájíme na kostky, zelí nadrobno a smícháme se všemi ostatními surovinami. Směs urovnáme do sádlem vymazaného pekáčku a zakryté upečeme. Jíme s chlebem.
V jednoduchosti je krása a v tomto případě to platí dvojnásob. Dozlatova vypečené čtvrtky brambor ještě horké omaštěné sádlem, ochuceným jen solí a česnekem zná snad…
Rozmícháme vejce se škrobem a smícháme s masem nakrájeným na kostičky.Nachystáme si NAHRUBO krájenou cibuli a kapii.V šálku smícháme víno, sójovou omáčku, Wei-su a sůl…
Máte chuť na řízky a chcete vyzkoušet něco jiného než trojobal? Vyzkoušejte řízek potřít majonézou a poté obalit ve strouhance. Po usmažení vznikne na šťavnatém řízku…
Ochutnejte sádláky - cukroví, které pekly už naše babičky. Křehké sušenky z kakaového těsta plněné marmeládou nebo lískovým oříškem si určitě oblíbí celá rodina a…
Na skvělý guláš s pěti nemusíte jen do hostince. Z hovězího masa a s pomocí multifunkčního hrnce si jej snadno připravíte i doma. A pokud takový hrnec nemáte, nevadí, s…
Udělejte si nostalgický výlet do české kuchyně se staročeským hovězím na houbách! Tento tradiční pokrm je plný bohaté chuti hovězího masa, které se krásně doplňuje s…
Dobře kořeněné brambory, kysané zelí zjemněné smetanou, anglická slanina a šťavnaté kuřecí maso zapečené v remosce tvoří skvělou kombinaci, na které si jistě pochutnáte.…
Ani ten, kdo nemá rád konzistenci vařených jater, nepohrdne dobře vychucenou omáčkou, kde nejsou na skus znát. Přidejte pořádnou porci rýže nebo domácí knedlík a uvidíte…
Této výborné šťavnaté sekané dodává chuť dozlatova osmažená cibulka, česnek, majoránka a pažitka. Všechny suroviny smícháme a řádně prohněteme, můžeme se směsí i párkrát…
Vepřová kotleta dušená na víně a lístcích šalvěje, podávaná se zlatavou cibulkou a zkaramelizovanými kousky jablek je delikatesou, kterou si pro svou neobvyklou chuť…
Na lahodnou houbovou omáčku použijeme houby mražené, můžeme ji ale připravit i z hub čerstvě nasbíraných. Omáčku dochutí bobkový list s pepřem a zjemní ji několik lžic…
Jana, Klára a Petra: Jak vaří tři samoživitelky za málo peněz? Dá se vyjít i s 1400 korunami na osobu za měsíc
Cukrová vata je vzpomínka na dětství! Stroj na její výrobu vynalezli dva zubaři
VIDEO: Eliška srovnávala, který fastfood má nejlepší kuřecí burger. Vítěz nepřekvapil skvělým masem i houskou