Ledový vitamín
Recept ještě nebyl hodnocenSalát natrháme na malé kousky,očištěnou mrkev nastrouháme na hrubé nudličky a z grepu lžičkou vydloubeme dužninu a vymačkáme všechnu šťávu,všechno pěkně promícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salát natrháme na malé kousky,očištěnou mrkev nastrouháme na hrubé nudličky a z grepu lžičkou vydloubeme dužninu a vymačkáme všechnu šťávu,všechno pěkně promícháme…
Z okořeněného masa vytvarujeme burgery, potřeme trochou oleje, grilujeme 3 minuty z jedné strany, obrátíme, přiložíme sýr a grilujeme z druhé strany.Těsně před…
Batát očistíme a nakrájíme na zhruba 0,5-1 cm hrubá kolečka, která pomažeme olivovým olejem a posypeme kořením (pepř, sůl, kmín). Vložíme do rozehřáté trouby na 180…
Z utřeného česneku, soli, pepře a jogurtu uděláme pomazánku. Nakrájíme zeleninu na kostičky.Každou tortillu vložíme na pár vteřin na suchou pánev a opečeme z obou stran…
Žemle, housky, kaiserky nebo pita chléb buď upečeme podle oblíbeného receptu, nebo koupíme v obchodě. Před podáváním je lepší půlky pečiva rozpéct (jako na hambugr), lze…
Kuřecí prso nakrojte na šikmo a pořádně naklepejte z obou stran, poté ho osolte a opepřete.Nakrájejte papriku, rajče, okurku, ledový salát, mrkev nastrouhejte nahrubo.…
Nakrájíme zeleninu (jakoukoliv), smícháme. Rozmrazené tyčinky surimi nakrájíme na kousky a opražíme nasucho na pánvi. Přidáme nakrájenou šunku, mírně osolíme a přidáme…
Papriky nakrájíme na tenké plátky, rajčátka rozpůlíme, 2 vajíčka nakrájíme na malé kostičky, ledový salát natrháme a spolu fazolovým mixem a mixovaným salátem v jedné…
Chléb rozkrojíme podelně na 4 pláty. Každý potřeme jinou pomazánkou a složíme zpět do tvaru chleba. Celé potřeme nějakou pomazánkou co zbyla a oblepíme sýrem. Pak už…
Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte a nakrájejte na velikosti sousta. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Zalijte vínem shao xing…
Tofu si nejprve na cca 2 hodiny zmrazíme (lépe se krájí), poté vysušíme pomocí kuchyňských utěrek, nakrájíme každé na tenké plátky (asi 1 cm vysoké).Mezi mražením tofu…
Do většího množství osolené vařící vody vsypeme těstoviny a uvaříme je.Uvařené těstoviny slijeme a ochladíme studenou vodou. Přendáme do mísy, ze které budeme podávat…
Vychladlý salát pokrájíme na nudličky a nasypeme do mísy.Přidáme na plátky pokrájený řapík celeru, očištěné pokrájené jahody, vše pokapeme oslazenou citronovou šťávou a…
Je to tak, klasický hamburger nemusí hned znamenat, že jde o nezdravé jídlo. S tímto receptem si můžete dál držet svoji štíhlou linii a přitom se skvěle najíst. Maso i…
Existuje opravdu nespočet receptů a stylů přípravy hamburgerů, že je jen na vás, který ulahodí jak vašemu oku, tak i chuťovým pohárkům. Vyzkoušejte i tento jednoduchý…
Co může být lepší, než doma vytvořené skvělé jídlo? O tomhle je přesně tento recept. Domácí kynuté housky, které jsou základnou pro šťavnaté hovězí hamburgery. K nim pak…
Ledový salát očistíme (odstraníme dva vrchní listy) a rozpůlíme. Tuto půlku ještě rozřízneme na dvě části a ostrým nožem nakrájíme na jemné nudličky. Nudličky salátu…
Kuřecí prso pokrájíme na asi 6-8 malých kousků. Ty zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a necháme asi hodinu odležet.Poté na pánvi…
Zeleninu a sýr nakrájíme na kousky.V misce promícháme s olejem a citronovou šťávou.Jogurt ochutíme solí, pepřem a jemně nasekanými bylinkami.Salát můžeme celý promíchat…
Zeleninový salát ocení všichni, kdo jsou přes celý den pořád v běhu, i ti, co si rádi dají k večeři něco lehkého a přitom zdravého. Jako příloha se hodí sýrové chipsy,…
Výborné vietnamské špízy z mletého vepřového masa ochucené šalotkou, česnekem a rybí omáčkou podáváme s aromatickým salátem z rýžových nudlí, koriandru, máty a ledového…
Suroviny na zálivku dáme do misky a důkladně je vyšleháme.Brokolici rozebereme na malé růžičky a povaříme ji v osolené vodě 4 minuty. Ihned ji zcedíme a zchladíme.Ledový…
Saláty jsou oblíbeným pokrmem zejména v teplých dnech. V tomto salátu najdete listy ledového salátu, ředkvičky a také šunku a sýr. K ochucení a osvěžení poslouží zálivka…
Byliny v kuchyni: Petržel je víc než ozdoba na talíř, léčilo se s ní už v 16. století
Jak na nejlepší dýňovou polévku: Chuti pomůže vývar a opečená cibule, krémovou konzistenci zajistí smetana
Jak na dokonalý vepřový guláš s povidly: Ta švestková mu dodají výbornou chuť i barvu