Hamburger na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenSezóna grilování si žádá hodit na gril, co nás napadne. Od klasického steaku až po skvělé hamburgery. Šťavnaté masové placky pak doplní svěží čerstvá zelenina, kterou si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sezóna grilování si žádá hodit na gril, co nás napadne. Od klasického steaku až po skvělé hamburgery. Šťavnaté masové placky pak doplní svěží čerstvá zelenina, kterou si…
Kachna s dušeným kysaným zelím je česká sváteční klasika. Tato kombinace výborně funguje i ve formě burgeru. Kachní maso a zelí v něm ještě doplníme brusinkovou…
Díky pečení získá zelenina silnější a výraznější chuť i kouřovou vůni. Česnek navíc ztratí štiplavost a chutná nasládle. Pečenou zeleninu podáváme s vařeným bulgurem,…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké proužky a spolu s cibulkou a prolisovaným česnekem osmahneme, osolíme a přidáme hořčici. Necháme vychladnout. Nakrájíme si ledový…
Krůtí maso odblaníme a očistíme, nakrájíme na malé nudličky. Odložíme stranou. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, roztopíme a na slaninu vložíme konzervu fazolí.…
Na spod mísy dáme ledový salát na efekt a pak je vše na vás a vaší fantazii.Růžička je udělaná z herkulesu.
Vejce uvařit natvrdo, vychladit. Odkrojí se spodní část, vydlabat žloutek. Rajčatům odkrojit větší špičku tak, aby z ní bylo možné udělat klobouček na vajíčku. Žloutky…
Čočku namáčím na dvě hodiny, pak k ní přidám vrchovatou lžičku tymiánu a vařím do měkka, Nakonec ji osolím a opepřím. Do mísy nakrájím ledový salát, rajčata a cibulku,…
Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se…
Zeleninu nakrajíme na větší kouksky a rovnoměrně rozdělíme na hluboké talíře. Řecký salát se připravuje pro každého člověka zvlášť ,tudíž se nenabírá ze společné mísy.…
Tuňáka slijeme, dáme do mísy a vidličkou rozdělíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká půl kolečka. Slitou cizrnu smícháme s tuňákem, cibulí, přidáme…
Zeleninu, žampióny, česnek a pažitku nakrájíme na větší kousky, vše smícháme dohromady s kořením na grilovanou zeleninu a solí, dáme do většího pekáčku. Na kuřecí maso…
Všetku zeleninu umyjeme, narežeme na väčšie kúsky a dáme do šalátovej misy.Šalát premiešame spolu so zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií.…
Nejprve si uvaříme omáčku, aby stihla vychladnout- rozehřejeme pánev a vsypeme sýr, na mírném plameni necháme trochu rozpustit, podlejeme smetanou a necháme provařit,…
Žervé dobře promícháme s koprem, pažitkou, křenem, osolíme a opepříme. Plátky šunky rozložíme, poklademe sýrovou směsí a zabalíme do úhledných balíčků, které upevníme…
Na plech s pečícím papírem nasypeme do dvou kol ( placek ) o průměru 15 cm slabou vrstvičku sýra. Zapékáme na 130-150 stupňů, až okraje kol slabě zezlátnou. Placky poté…
Chlebu ořízneme kůrku, dvakrát ho prořízneme napříč na pláty. Promažeme pomazánkou, složíme na sebe, pomažeme celý i zvenčí a ozdobíme. Chryzantémy jsou z pórku,…
Gyros: prsa nakrájíme a zasypeme kořením gyros, zakápneme olejem a upečeme v toubě. Tzatziky: jogurt smíchme s koprem roztřeným s česnekem, pepřem a solí. Salát:…
Zeleninu libovolně nakrájíme, smícháme s tuňákem, kukuřicí a ozdobíme nastrouhaným sýrem.
Bílek dáme do misky a vaříme v mikrovlnce na max. výkon dokud bílek neztuhne (asi 40 vteřin). Potom smícháme se sýrem Cottage a mírně osolíme. Mažeme na pečivo a zdobíme…
Omytý salát natrháme na kousky a smícháme s ostatními přísadami
Kelímek cottage sýra přendáme do misky, přimícháme cherry rajčátka pokrájená na jemno, osolíme, opepříme a přidáme sušené oregano. Přidáme lučinu (pokud je pomazánka…
Dáme na pár minut povařit brokolici, já nechávám maximálně 10 minut.Než nám vychladne brokolice, nakrájíme krabí tyčinky, papriky, ředkvičky, cibuli a ledový salát,…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v misce smícháme se strouhaným sýrem, pokrájenými rajčaty a kousky salátu. Ochutíme solí, pepřem a nadrobno nakrájenou bazalkou.…
Vaříme z rajčat: Jak udělat pravé domácí sugo a jak červené plody správně usušit?
Black Friday pro gurmety: Extrakurzy se špičkovými šéfkuchaři nyní pořídíte s výraznou slevou a čeká vás i něco navíc
Šéfkuchař hotelu Pupp: Na tomto vídeňském bramborovém salátu si u nás pochutnává i Jiří Bartoška