Karamelový likér - "Baileys"
Recept ještě nebyl hodnocenSvaříš 1 plechovku Salka (zavřenou), asi 2 hodiny pomalu, mezitím ve 4 dl mléka uvaříš pudink (mandlový nebo vanilkový). Po vychladnutí obojího to dáš do šlehače nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Svaříš 1 plechovku Salka (zavřenou), asi 2 hodiny pomalu, mezitím ve 4 dl mléka uvaříš pudink (mandlový nebo vanilkový). Po vychladnutí obojího to dáš do šlehače nebo…
Ochutnejte kombinaci sladkého karamelu a exotického rumu v lahodném karamelovém likéru ze Salka a rumu. Z dostupných surovin můžete doma jednoduše vyrobit jemný sladký…
Pokud máte rádi ořechy, ochutnejte tuto výbornou roládu. Piškotové těsto ochucené mletými ořechy s krémovou náplní ze Salka a másla je výborným svátečním moučníkem.…
Nejdrive si uvarime puding, ale bez cukru a poradne michame, aby se nevytvorily pripaleninky a hrudky. Za staleho michani nechame vychladnout. Do pudingu dame uvarena…
Ze všech surovin vypracujeme těsto.Vyválíme na vále asi 3-5 mm tenký plát (o něco silnější jak na linecké) a vykrajujeme formičkou měsíčky. Podle potřeby podsypáváme…
Kuličky jsou velmi oblíbené vánoční cukroví. Je to kvůli jejich snadné přípravě bez pečení a výborné chuti. Tyto kokosové připravíme jen ze 2 ingrediencí, Salka a kokosu…
Vyzkoušejte z křehkého ořechového těsta připravit lahodné pařížské tyčinky. U nás je to nejoblíbenější vánoční cukroví. Po upečení plníme tyčinky krémem z kondenzovaného…
Šlehačku vylejeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme.Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout a přidáme…
Vaječný likér je nedílnou součástí tradičního vánočního mlsání. Připravit ho není vůbec složité. Stačí pár surovin a chvilka času. Nalitý v ozdobné láhvi se může hodit i…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené a má neskutečně mnoho podob. Zkuste oplatkovo-čokoládovou dobrotu z našeho receptu. Jako náplň můžete využít od oříšků po sušené…
Výborný kávový vaječný koňak je lahodný nápoj, který spojuje jemnou chuť vajec s bohatým aroma kávy a alkoholu. Tento domácí likér je ideální volbou pro sváteční chvíle…
Protože se neustále zdůrazňuje, že originální recept na medovník je tajný, vyrojila se spousta upravených a podobných receptů. A každá hospodyňka považuje ten svůj za…
Vlašské ořechy nastrouháme nebo rozmixujeme v sekáčku potravin do požadované zrnitosti.Máslo smícháme (prošleháme) s neuvařeným Salkem.Přidáme trochu ořechů a necháme…
Z půl litru plnotučného mléka uvaříme pudink a necháme ho ve studené lázni za stálého míchání zchladnout. Poté postupně přišleháváme zkaramelizované salko. Do našlehané…
Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přikapáváme olej a vodu, přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.Dáme na vymazaný a vysypaný…
Utřeme si piškotové těsto a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 20 minut na 180°C. Vyšleháme si máslo se Salkem. Natřeme na vychladlý piškot a polijeme…
Umícháme všechny ingredience na těsto - vejce, cukr, olej, přidáme mouku s práškem a mléko a pečeme ve vymazaném pekáčku (nebo vyloženém pečícím papírem) asi 20 minut…
Tyto karamelové řezy z dortových oplatek budete mít hotové raz dva! Stačí nechat zkaramelizovat Salko, nebo koupit už karamelové, slepit jím dortové oplatky, prosypat…
Nepečené kuličky ze ztuženého tuku, vyšlehaného se zkaramelizovaným Salkem a obalené v sušenkové drti, kokosu nebo kakau. Příprava je rychlá, jen je potřeba dát pozor na…
Křehké máslo těsto a sladká náplň z dýně a kondenzovaného mléka je lahodné podzimní spojení a v pochmurných chladných dnech vykouzlí úsměv na vaší tváři. Servírujte…
Křehké medové těsto, sametově jemný krém a nakonec čokoládová poleva. To jsou medová kolečka – klasický druh vánočního cukroví. Tato medová kolečka, třeba i trochu větší…
Listové těsto rozválíme, rozpůlíme na stejné díly a upečeme 2 placky. Krém: uvařené a vychlazené salko šleháme postupně do pěny se změklým máslem. Po vychlazení…
Tyhle skvělé košíčky si můžete upéct nejen na Vánoce, ale na jakoukoli příležitost. Jejich příprava není vůbec složitá, takže ji zvládne i začátečník. Jako náplň můžete…
Vše smícháme ve větší míse, přikryjeme fólií a necháme alespoň několik hodin v lednici (já nechávám přes noc). Kokos nasaje tekutiny a těsto bude krásně pevné a dobře…
Večer připravíte, ráno zabalíte: 5 nejrychlejších svačinek nejen pro školáky a tipy, jak si ráno ušetřit čas
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?