Vánoční likér z ledových kaštanů
Recept ještě nebyl hodnocenSmetanu, ledové kaštany a čokoládu nechám za stálého míchání dojít k varu, aby se čokoláda rozpustila.Po vychladnutí přidám salko a rum.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smetanu, ledové kaštany a čokoládu nechám za stálého míchání dojít k varu, aby se čokoláda rozpustila.Po vychladnutí přidám salko a rum.
Troubu předehřejeme na 200st. Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále…
Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej a rozpuštěnou čokoládu. V míse smícháme mouku, ořechy, prášek do pečiva, kakao, sůl a koření. Z bílků ušleháme tuhý sníh…
Ryzi nekolikrat proplachneme, je ji davam v cedniku pod vodovod a staci to, vysypeme do nejake nadoby vhodne do mikrovlnky, pridame ostatni suroviny a dame vlnin na 5…
Utřeme si piškotové těsto a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 20 minut na 180°C. Vyšleháme si máslo se Salkem. Natřeme na vychladlý piškot a polijeme…
Pokud milujete kokos, jste tu správně. Kuličky chutnají jako známé Rafaelo. Je to jednoduché nepečené a výborné cukroví. Uvnitř je schovaná mandle, která jim dodá…
Exoticky vypadající dort plný lahodného jogurtu, osvěžujícího ovoce a nadýchaného piškotu. Dort je i na řezu velmi zajímavý, takže ohromí i nejnáročnější konzumenty.…
Raffaelo z pudinku je lahodný dezert, který kombinuje krémovou jemnost pudinku s exotickou chutí kokosu. Tento jednoduchý recept připomíná oblíbenou cukrovinku a do…
Medový dort je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu. Jednotlivé pláty jsou…
Sladký alkoholický likér s rumem a vůní i chutí kávy si získá hlavně dámské osazenstvo, a to díky své lahodné a jemné chuti, ve které dominuje kondenzované slazené mléko…
Pokud vás už omrzel tradiční vaječný likér, máme pro vás recept na výborný krémový likér připomínající Baileys. Nalijte ho do ozdobné lahvičky s ručně psanou etiketou a…
Baileys je lahodný alkoholický likér, který pochází z Irska a připravuje se z whisky, karamelu a smetany. Lahodnou a snadnou alternativou je spojení pudinku, Salka a…
Domácí lískooříšková Nutella je lahodná a zdravější alternativa k oblíbené komerční čokoládové pomazánce. Vyrobena z čerstvých lískových oříšků, kvalitního kakaa a…
Jednoduché a rychlé plněné rohlíčky, které v sobě nesou máslový základ těsta s ořechy. Mezi dva rohlíčky pak plníme lahodný krém ze sladkého mléka a másla. Zdobení…
Tyhle skvělé košíčky si můžete upéct nejen na Vánoce, ale na jakoukoli příležitost. Jejich příprava není vůbec složitá, takže ji zvládne i začátečník. Jako náplň můžete…
Spojte bohatou chuť karamelu s jemností mléčné pěny a připravte si domácí karamelový likér. Skvělý tip pro chladné večery nebo na sváteční chvíle s rodinou a přáteli.…
Nepostradatelnou součástí vánoční svátků je vaječný koňak. Zapomeňte na ten kupovaný a připravte si domácí, který vám zpříjemní váš den. Koňak můžete nadělit i svým…
Žloutky šleháme s cukrem, přidáme vodu a olej a když je hmota krémovitá, vmícháme mouku s práškem do pečiva a s kakaem, mleté ořechy a z bílků hustý sníh. Těsto vlijeme…
Jako první uvaříme ve vodní lázni Salko. To vaříme 1,5 hodiny z obou stran.Připravíme těsto. Smetanu, kakao, cukr, máslo, med a vejce vyšleháme nad parou, cca. 10 min. …
BANÁNKY S KARAMELOVÝM KRÉMEM Do tuhého sněhu z bílků a cukru vmícháme ořechy. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plech s pečícím papírem…
Nepečené kuličky, na které si sami upečete korpus a ušleháte krém. Jsou sice trochu pracnější, ale jejich chuť to bohatě vynahradí. Uvnitř jsou plněné krémem ze…
Vosí hnízda z piškotového těsta s máslovým krémem jsou stálicí na štědrovečerním stole. V tomto receptu se krém připravuje z vařeného žloutku, proto je ideální pro ty,…
K Vánocům neodmyslitelně patří vaječný koňak. Zapomeňte na ten kupovaný, připravit ten domácí, není žádná velká věda. Koňak příjemně voní po rumu, skořici a vanilce a…
Salko vaříme v zavřené plechovce 2 hodiny.Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme smetanu, necháme ještě chvilku šlehat (3-5 minut). Krém vaříme ve vodní lázni do…