Sladký salám se Salkem
Recept ještě nebyl hodnocenRozinky pár hodin předem namočíme do rumu. Sušenky a piškoty nadrtíme tak, aby zůstaly malé kousky.Máslo rozpustíme a přidáme k sušenkám. Ořechy nasekáme a společně s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozinky pár hodin předem namočíme do rumu. Sušenky a piškoty nadrtíme tak, aby zůstaly malé kousky.Máslo rozpustíme a přidáme k sušenkám. Ořechy nasekáme a společně s…
Salko si uvaříme den předem ve vodní lázni 2 hodiny a necháme odstát do druhého dne. Druhý den si připravíme pudink a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme salko a…
Máslo rozpustíme s cukry a necháme vychladnout. Do směsi přidáme Salko a kokos. Uložíme do ledničky a necháme ztuhnout asi na 1-2 hodiny.Z těsta tvoříme kuličky, do…
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem dejte do šlehače. Ingredience vyšlehejte v hladkou lesklou pěnu.Přidejte salko, skořici a zhruba polovinu tuzemáku. Znovu…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr a žloutky. Mouku si smícháme s kakaaem, kořením (raději dáme méně, po ochutnání můžeme přidat - každé koření…
Chcete překvapit svoji drahou polovičku na svátek všech zamilovaných? Upečte tento hříšně čokoládový dort, který je plněný dokonalou máslovo-čokoládovou pomazánkou.…
Hledáte inspiraci na nové příchutě zmrzliny? Vyzkoušejte tentokrát karamelovou zmrzlinu ze smetany a karamelizovaného Salka a určitě si na ní pochutnáte. Zmrzlina skvěle…
Ať už na popíjení při vánočních filmech, na silvestrovskou párty nebo třeba jako jedlý dárek, na to vše je domácí likér správným adeptem. Nenechávejte však jeho přípravu…
Vezmeme suroviny a smícháme je dohromady, pěkně všechno promícháme, aby se vše spojilo.Těsto rozdělíme na tři kusy, do kterých přidáme barvivo, může být jakákoliv barva …
Do větší mísy nasypeme všechny ingredience a promícháme je vidličkou (kromě rozinek a čokolády). Nasypeme na větší plech, předehřejeme troubu na 150 stupňů a pečeme asi…
Čistou silikonovou formu na pralinky vložte do mrazničky vychladit. Čokoládu rozmixujte, nebo rozbijte paličkou na maso na malé kousky (bude se pak lépe rozpouštět). …
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a po mírném zchladnutí vyšleháme s ostatními ingrediencemi.
Uvařte pudink bez přidání cukru.Po vychladnutí smíchejte s oběma Salky, karamelem a rumem. Dochutíme vanilkou.
Piškot: vajíčka s cukrem a horkou vodou ušleháme do husté pěny, pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme na velký plech s pečícím papírem, pečeme asi 10 minut…
Salko dame varit do vody na 2,5 az 3 hodiny.Pri vareni stale dolievame vodu a dbame aby plechovka bola stale ponorena vo vode. pocas varenia plechovku prakrat otocime.…
Jednoduše a chutně. Přesně takhle by se dal popsat tento nepečený cheesecake. V základu má sušenky s máslem a na tom leží lahodný kokosový krém ze šlehačky a…
Vánoce a vůbec zima je období, kdy si zatoužíme dát něco dobrého na zahřátí. Vaječný koňak je proto dobrou volbou. Na pečení sněhového cukroví potřebujeme bílky a…
Sladké banány a voňavý karamel se úžasně doplňují v tomto výborném dortu. Banánový korpus potřeme karamelovým Salkem nebo marmeládou, na to položíme karamelizované…
Výborný dort, který pochází z Arménie, tvoří pláty z medového těsta, které jsou promazané jemným máslovým krémem dochuceným Salkem. Povrch posypeme rozdrobenými odkrojky…
Medový dort je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu. Jednotlivé pláty jsou…
V zimě a zejména před Vánoci se to jen hemží různými recepty na likéry a koňaky. Staly se nedílnou součástí závěru roku a vánočních svátků. Jejich chuť je kombinací…
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak…
Piškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao. Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém…
Dáme na vodní lázeň a do větší nádoby ( hmota asi 2x nabyde na objemu) heru, cukr, med, mléko, sodu a vejce a dlouho šleháme, až než začne hmota tmavnout. Až začne…