Medovník jako z cukrárny
Recept ještě nebyl hodnocenVe vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukr, med, vejce a smetanu.Stále mícháme, než začne směs trochu houstnout - cca 5 minut.Vlijeme do misky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukr, med, vejce a smetanu.Stále mícháme, než začne směs trochu houstnout - cca 5 minut.Vlijeme do misky,…
Zahřejte žloutky a Salko, prošlehávejte.Do mísy přidejte žloutky, Salko, rum a vanilkový cukr, vše smíchejte a přimíchejte kakao.
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny. Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní,…
Je to rychlé a jednoduché. Borůvky rozmixujeme ponorným mixérem do hladké omáčky.Šlehačku vyšleháme a když začne tuhnout, přiléváme pomalu salko.Nakonec přidáme borůvky.…
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něho přidáme cukr, vejce, mandle a mouku s kypř. práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočinout. Do…
Nepečené cukroví se díky své nenáročnosti těší velké v oblibě. Postačí pouze pár surovin a lahodné barevné nepečené balonky jsou během chvíle připravené a tak je můžete…
Raffaelo z pudinku je lahodný dezert, který kombinuje krémovou jemnost pudinku s exotickou chutí kokosu. Tento jednoduchý recept připomíná oblíbenou cukrovinku a do…
Vařené Salko přetvořené na karamel je skvělým tipem pro milovníky sladkých pochoutek. Stačí několik hodin jemného vaření kondenzovaného mléka, vznikne hustý, krémový…
Nepečené ořechové kuličky se Salkem jsou rychlým a lahodným dezertem, který zvládne připravit každý. Tato sladkost spojuje jemnou chuť kondenzovaného mléka s bohatou…
Nepečené kuličky můžeme připravit i na poslední chvíli a jejich příprava je tak snadná, že ji zvládne každý. Jistě rády pomůžou i děti. Tyto kuličky připravíme ze Salka,…
Z bílků ušleháme sníh, přimícháme kokos, cukr a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem kokošky. Pečeme (sušíme) na 160 st.C cca 15-20 minut podle velikosti.Na krém…
Nejprve si vyšleháme Salko s citronovou šťávou. Důležité je, aby se šlehalo aspoň 4 minuty. Dáme vychladit a připravíme si nepečený korpus. Sušenky rozdrtíme a spojíme s…
Těsto: Vyšleháme vejce s cukry do pěny, poté chvilku ještě s olejem šleháme. Prosejeme mouku, kakao a prášky do pečiva- promícháme a střídavě s mlékem přidáváme do pěny…
Žloutky s vanilkovými cukry a 2 lžícemi kapučína šleháme el .šlehačem nejméně 3 minuty, pak přidáme mléko, Salko, šlehačku, vanilkový puding za studena a znovu šleháme…
Začneme tím, že si do mísy nalijeme celou plechovku tekutého mléka a poté i kelímek velkého jogurtu. Pořádně promícháme.Necháme vařit vodu do konvice. Až se uvaří ta…
Jednoporcový pekáček určený k zapékaní vymažeme máslem nebo Ramou, rozložíme na hrubší kolečka nakrájené rohlíky, pokud jsou už starší a trochu tvrdší, tak je mírně…
Z cukru uděláme karamel.Přidáme Heru, Salko a vše povaříme. Pak vmícháme mleté ořechy. Velmi rychle rozetřeme karamelovou hmotu mezi oplatky a zařízneme okraje (nejlépe…
Žloutky si vyšleháme se Salkem, vodou, citronovou šťávou a mandlovým aromem. Z bílků a 1 vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh. Do vyšlehaných žloutků vmícháme mouku…
Sváteční dezert z lehounké pěny plný čokolády vám zlepší náladu na celý den. Jeho příprava je velmi jednoduchá a nenáročná, zcela jistě stojí zato si jí vyzkoušet.
Příprava tohoto cukroví je velice jednoduchá. Pokud nemáte příslušné formičky, můžete použít i sklenky na likér či papírový obal od vajec, jen musíte kalíšky předem…
V míse si ušleháme bílky s polovinou cukru, na hustý sníh, v druhé míse si ušleháme žloutky s vanilínovými cukry a zbylou polovinou cukru. Pořádně vyšleháme asi 20…
BANÁNKY S KARAMELOVÝM KRÉMEM Do tuhého sněhu z bílků a cukru vmícháme ořechy. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plech s pečícím papírem…
Krém: smetany rozšleháme s cukrem a pak pomalu přisypeme pudinkový prášek, až nám vznikne hustší krém. Pak přilijeme mandlový likér (v nouzi pár kapek mandlové příchuti)…
7 tipů, jak na ten nejlepší velikonoční mazanec: Takhle nepopraská a bude nádherně nadýchaný!
Tarte Tatin: Slavný obrácený koláč vznikl omylem, dnes má i svůj vlastní oficiální fanclub
Zapečený hermelín s bramborami: Šťavnaté a chuťově výrazné jídlo se hodí jako rychlý oběd, který hravě zvládne i začátečník