Maminčin dortík
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Do mísy nasypeme větší část cukru, přidáme žloutky a horkou vodu. Elektrickým šlehačem ušleháme suroviny v míse až hmota zhoustne a získá bílou barvu. Z bílků…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Do mísy nasypeme větší část cukru, přidáme žloutky a horkou vodu. Elektrickým šlehačem ušleháme suroviny v míse až hmota zhoustne a získá bílou barvu. Z bílků…
Listové těsto rozdělíme na čtyři kusy, vyválíme na pomoučněné /hl. mouce/, dáme na plech a propícháme vidličkou-4 placky, každá zvlášť. Péct do růžova a nechat…
Sušenky rozdrtíme v robotu a přidáme změklé máslo. Prsty řádně promneme a hmotu postupně namačkáme do dortové formy (24 cm) a vytvoříme okraje, asi 3 cm vysoké (jde to…
Uvarte Salko ponorene do vody 4-5 hodin, aby zkaramelizovalo.Musi byt opravdu ponorene celou dobu, jinak se muze stat, ze hrnec i s obsahem Salka vyleti do povetri a…
Žloutky ušleháme s cukrem do husté bílé pěny, pak přidáme salko, smetanu na vaření a zakysané smetany. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme - podle toho, jak sladké jsou…
Ručně si vypracujeme těsto a necháme uležet, vyválíme, vykrojíme tvary, dáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi při 180C do růžova, opatrně sejeme s plechu, jsou…
Smíchat suroviny dohromady. Na plech dáme pečící papír a na něj lžičkou děláme menší hrudky.
V kastrůlku rozpustíme tuk a vše ostatní přidáme.Důkladně vše smícháme,aby byla hmota celistvá.Lžičkou plníme připravené papírové košíčky a zdobíme mandlí.Necháme…
Medové pláty si rozložíme. Můžeme je prokapat šťávou, kávou nebo rumem, ale kdo si chce nechat moučník s krémem delší dobu v chladu, pak není třeba medové pláty…
1. korpus: Žltky vyšlaháme do peny, pridáme vodu, postupne múku s kypr. práškom a nakoniec sneh z bielkov. Vylejeme do vymazanej a vysypanej formy, pečieme.2. korpus:…
Připravíme si Salko. Vlijeme do menšího kastrůlku, přidáme kávu, rum a zahřejeme. Mícháme, dokud se káva nerozpustí. Zvlášť vyšleháme smetanu. Do vyšlehaného a…
Vejce ušleháme s cukrem doběla a postupně přidáme ostatní suroviny. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180°C asi 20 minut (záleží na…
Z uleželého těsta vykrajujeme hvězdičky, polovinu upečeme vmáčknutou do košíčkové plnící formičky. Po upečení vždy spojíme k sobě jednu rovnou a jednu prohnutou troškou…
Do rozpuštěného másla přidejte kokos, sušené mléko, vodu a ostatní suroviny a za stálého míchání povařte asi 5 minut. Sladkou hmotu nechejte ztuhnout, nejlépe přes noc.…
Vejce vyšlehejte do pěny a na dvakrát zašlehejte i cukr. Pěna zpevní a vy opatrně metličkou vmíchejte prosátou hladkou mouku.Ovocné pyré svařte s cukrem a škrobem. Do…
V mixéru vyšlehejte 60g změklého másla s 1 lžící medu a 35g mletého třtinového cukru. Mezitím si nasekejte ořechy úplně na jemno. Smíchejte mouku s hřebíčkem a přes…
Ryzi nekolikrat proplachneme, je ji davam v cedniku pod vodovod a staci to, vysypeme do nejake nadoby vhodne do mikrovlnky, pridame ostatni suroviny a dame vlnin na 5…
V tomto případě doporučuji mít 2 formy na muffiny. Troubu jsem si zapnula na 140 - 150°C. Formy jsem si vyložila papírovými košíčky a dala do nich po 1 sušence. V…
Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. V míse smícháme ořechy, mouku, strouhanku a prášek po pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše (včetně rumu) postupně na…
Ve velké míse smícháme vločky, kokos, mleté ořechy a skořici. Můžeme případně přidat i další suroviny, které nám přijdou k chuti.Přidáme konzervu Salka (pro světlou…
Vejce, cukr, máslo, med, jedlou sodu zahřát v páře, celou dobu šlehat, až vznikne hmota. Na vál dáme hladkou mouku, přidáme VYCHLADLOU hmotu, vypracujeme těsto, vyválíme…
Máslo necháme rozehřát na pokojovou teplotu, případně mu trochu pomůžeme v mikrovlnce (nevadí, pokud bude tekuté, ale nepřeháníme to).Máslo rozmícháme s tvarohy a Salkem…
Korpus : Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g).V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr.Postupně přiléváme olej,…
Ovocné osvěžení pro malé i velké: 10 skvělých domácích limonád, které musíte zkusit!
Upekli jsme nadívaná vejce podle M. D. Rettigové: Zužitkují se do nich vykoledovaná vajíčka i starší pečivo a jídlo chutná skvěle
Cibule dává salátům tu správnou chuť. Jak zmírnit její štiplavost a jaké odrůdy jsou do salátů nejvhodnější