Pesto z medvědího česneku se slunečnicovými semínky
Recept ještě nebyl hodnocenMedvědí česnek si můžete uchovat na pozdější dobu výrobou pesta. Příchuť pesta můžete obměnit různými přísadami třeba mandlemi, ořechy, parmazánem, či sušenými rajčaty.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Medvědí česnek si můžete uchovat na pozdější dobu výrobou pesta. Příchuť pesta můžete obměnit různými přísadami třeba mandlemi, ořechy, parmazánem, či sušenými rajčaty.…
- kvásek: vlažné mléko,cukr, kvasnice - smíchat s ostatním - nechat kynout cca 30 min. - zašmodrchat housky - na vymazaný plech pokládat dál od sebe - péct…
Banán nakrájíme na menší kousky, jablko na kostičky (já jablko neloupu kvůli vláknině). Všechno pak vhodíme do mixéru a rozmixujeme na požadovanou hustotu. Pokud má rád…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekutiny, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a vytvarujeme 4 bagety (nebo jiný tvar), necháme na…
Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, pak vše sypké, na závěr zaprášíme droždím. Zapneme program Těsto.Pak si těsto rozdělíme asi na tři díly. Každý díl vyválíme do…
Tekuté a poté sypké suroviny dáme do nádoby, po pípnutí přidáme semínka.Pekárnu nastavujeme na program Základní.
Slunečnicová semínka propláchneme, dáme do misky a zalijeme vodou.Rajčata také zalijeme vodou a vše necháme minimálně 2 hodiny nabobtnat.Slunečnicová semínka slijeme,…
Zaděláme kynuté těsto - rozdrobíme droždí s cukrem a třeme, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, tuk, vejce, sůl a směs semínek s kváskem. …
Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín.Brokolicu rozoberieme na ružičky, ktoré 3 min povaríme. Scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú…
Nejprve připravíme rostlinnou majonézu. Do mixéru dáme silken tofu, šťávu z cca 1/2 citronu, 3 lžičky hořčice, olej a černou sůl. Rozmixujeme dohladka a dochutíme dle…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program. Po druhém…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.Bochánky přemístíme na plech s…
Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem.Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí…
Palačinky naslano jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Chcete-li je připravit obzvláště zajímavě, zkuste těsto z ovesných vloček a špenátu s náplní z…
Rozinky nasypeme do misky a zalijeme je horkou vodou. Totéž uděláme i s datlemi. Mezitím ve velké míse smícháme mák, 4 žloutky, med, čokoládový extrakt a špetku soli.…
Červenou čočku si minimálně na 2 hodiny namočte do studené vody tak, aby byla celá ponořená. Do menšího kastrůlku se silnějším dnem dejte ohřívat vývar a jakmile začne…
Semínka, mandle a kešu rozmixujeme na hladkou mouku a smícháme s kakaem a kakaovými boby. Dále si rozmixujeme datle s trochou vody a mixujeme tak dlouho, dokud nám…
Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sušené brusinky také na hodinu namočíme, aby nabobtnaly. Slunečnicová semínka nasucho…
Tekuté a poté sypké suroviny vložíme do pekárny a nastavíme ji na program základní, velikost střední, stupeň opečení také střední. Po signálu přidáme semínka.
Ovesné vločky nasypeme do mixéru a rozmixujeme na moučku (nemusí být perfektně jemná, ale pokud chcete, můžete ji prosít).Banány oloupeme a rozmačkáme na kaši. Jablíčka…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
z droždí, trochy mléka, cukru uděláme kvásek. Necháme patřičně vzejít. Mouky v míse promícháme se solí a semínky, přidáme olej, kvásek a zbylé tekutiny. Vypracumeme…
Do misky dejte mouku, sůl a tuk. Všechno prsty promíchejte, až vznikne drobenka. Odsypte na talířek část sýra na posypání, zbytek přidejte do těsta. Odeberte trochu…
Pokud máte rádi pivo, určitě vyzkoušejte recept na pikantní hermelín v něm naložený. Dochutit se dá různými druhy koření, čerstvými bylinkami, hořčicí, chilli pastou…
Bez pečicích plechů se teď neobejdete. Víte, podle čeho je vybírat a jak se o ně starat?
Peče celá země: Řezy mille feuille jsou vrcholnou disciplínou francouzské cukrařiny. Jak na ně?
Jídelní rozmary slavných: Zpěvák Freddie Mercury měl rád maminčinu kuchyni, zejména směs luštěnin s kořeněným kuřetem