Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořice celá - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Jehněčí na švestkách

Jehněčí na švestkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Mäso z chrbta narežeme až po kosť. Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme,…

tejaja

60 min

Skopové maso a Ia Dárius

Skopové maso a Ia Dárius

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Připravíme si kastrol na pečení. Maso omyjeme a opečeme v kuse na másle, aby se zatáhlo, přidáme sypké koření a vše krátce dohromady opražíme a ihned zalijeme vodou…

TanyaHay

60 min

Jablečná pěna

Jablečná pěna

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jablka seřízneme a vydlabeme. Odstraníme jádřince a vydlabaný vnitřek jablek dáme do kastrůlku.Přidáme trochu cukru a zalijeme vodou, asi tak 20 ml. Přidáme citronovou…

RubyRom

35 min

Svařené víno na vánoce

Svařené víno na vánoce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Svařené víno, lidově řečeno svařák, ale není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém podzimním…

Paveldort

40 min

Rebarborový kompot

Rebarborový kompot

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Jestli hledáte způsob, jak zpracovat přebytky rebarbory, a koláčů už máte dost, připravte z ní tento jednoduchý kompot. Kompot si můžete dát jen tak nebo z něj připravit…

Exotické jehně

Exotické jehně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…

gurmanka

100 min

Mirabelkový sirup

Mirabelkový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mirabelky, neboli špendlíky, jsou lahodným ovocem, které se hodí na marmeládu, kompot nebo také k vypálení pálenky. My tyto žluté drobné plody však zpracujeme v sirup,…

poslirecept

70 min

Zeleninové čatní

Zeleninové čatní

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Indické studené omáčky se skvěle hodí k pečenému či grilovanému masu. Tato zeleninová omáčka z cukety a rajčat jistě zaujme výraznou vůní a kombinací sladkých a…

poslirecept

140 min

Muzika (Vocet, švestková omáčka)

Muzika (Vocet, švestková omáčka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Sladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…

zizala

55 min

Kompoty pro rychlou spotřebu

Kompoty pro rychlou spotřebu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…

Brusinky z rybízu

Brusinky z rybízu

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

rybíz přelijeme vařicí vodou s octem (1/4 + 1/4) po chvilce přeedíme do kastrolu nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr, zamícháme a nasypeme rybíz a koření. cca 10 min…

Višně ve vodce

Višně ve vodce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2 - 3 týdny. Pak…

Kořeněný mirabelkový džem

Kořeněný mirabelkový džem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Dobře vyzrálé mirabelky opláchneme, přidáme k nim do velkého kastrolu hřebíček, skořici, kyselinu citronovou a zalijeme vše vodou, aby ovoce bylo ponořené. Obsah hrnce…

Tekuté maliny

Tekuté maliny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme koření, nakonec zasypeme po celé ploše cukrem. Nemícháme! Pečeme v troubě na 200 °C asi půl hodiny, až začne cukr…

Džemy z hrušek

Džemy z hrušek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Hrušky zbavíme jaderníkov, umyjeme, podlejeme trochou vody (množstvo podľa šťavnatosti hrušiek), pridáme narezané citróny, klinčeky a celú škoricu a varíme, kým hrušky…

Čínské nudle v rajčatové polévce

Čínské nudle v rajčatové polévce

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Slupku rajčat nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou (pár minut je v ní necháme stát), ponoříme do studené vody a sloupneme slupku. Nakrájíme na malé kousky. …

Kečup“cibuláč“z papiňáku

Kečup“cibuláč“z papiňáku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Očištěnou zeleninu nakrájíme na čtvrtky a dáme do velkého papiňáku(8litrů, nebo rozdělíme do dvou menších). Přidáme všechno koření, nejlépe ve vajíčku na luhování čaje,…

Anna Kocikova

60 min

Rýžový koláč

Rýžový koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z múky, droždia, tuku, štipky soli, 200 ml mlieka , 2 lyžíc cukru urobíme klasické kysnuté cesto a necháme ho 30 min kysnúť. Zvyšné mlieko privedieme k varu s cukrom a…

1 5 6 7 8 9 11