Jehněčí na švestkách
Recept ještě nebyl hodnocenMäso z chrbta narežeme až po kosť. Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mäso z chrbta narežeme až po kosť. Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme,…
Připravíme si kastrol na pečení. Maso omyjeme a opečeme v kuse na másle, aby se zatáhlo, přidáme sypké koření a vše krátce dohromady opražíme a ihned zalijeme vodou…
Jablka seřízneme a vydlabeme. Odstraníme jádřince a vydlabaný vnitřek jablek dáme do kastrůlku.Přidáme trochu cukru a zalijeme vodou, asi tak 20 ml. Přidáme citronovou…
Svařené víno, lidově řečeno svařák, ale není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém podzimním…
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně…
Jestli hledáte způsob, jak zpracovat přebytky rebarbory, a koláčů už máte dost, připravte z ní tento jednoduchý kompot. Kompot si můžete dát jen tak nebo z něj připravit…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…
Mirabelky, neboli špendlíky, jsou lahodným ovocem, které se hodí na marmeládu, kompot nebo také k vypálení pálenky. My tyto žluté drobné plody však zpracujeme v sirup,…
Indické studené omáčky se skvěle hodí k pečenému či grilovanému masu. Tato zeleninová omáčka z cukety a rajčat jistě zaujme výraznou vůní a kombinací sladkých a…
Sladký a hustý ovocný likér připravený ze šťávy, jemného lihu a směsi koření přidaného pro doladění šťavnaté ovocné chuti. Můžete ho použít při přípravě míchaných…
Sladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…
Toto je delikátní dezert, který spojuje jemnost ovoce s krémovým mascarpone a křupavými karamelizovanými ořechy. Pošírování hrušek v aromatickém nálevu dodává ovoci…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Rybíz s cukrem a kořením vaříme asi 10 minut, ke konci přidáme rum a nalijeme do suchých sklenic, které ihned obrátíme.
rybíz přelijeme vařicí vodou s octem (1/4 + 1/4) po chvilce přeedíme do kastrolu nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr, zamícháme a nasypeme rybíz a koření. cca 10 min…
Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2 - 3 týdny. Pak…
Dobře vyzrálé mirabelky opláchneme, přidáme k nim do velkého kastrolu hřebíček, skořici, kyselinu citronovou a zalijeme vše vodou, aby ovoce bylo ponořené. Obsah hrnce…
Stehna nasolíme, opepříme a zalijeme celým množstvím olivového oleje. Přidáme bobkové listy a necháme několik hodin odležet v chladu. Troubu rozehřejeme na 130°C,…
1-Vsade je vela receptov na tuto fantasticky Vietnamsku polievku ale vacsina zabuda ze tajomstvo tejto polievky je v jej zakladnej surovine hovadzom vyvare. Takze ziaden…
Maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme koření, nakonec zasypeme po celé ploše cukrem. Nemícháme! Pečeme v troubě na 200 °C asi půl hodiny, až začne cukr…
Hrušky zbavíme jaderníkov, umyjeme, podlejeme trochou vody (množstvo podľa šťavnatosti hrušiek), pridáme narezané citróny, klinčeky a celú škoricu a varíme, kým hrušky…
Slupku rajčat nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou (pár minut je v ní necháme stát), ponoříme do studené vody a sloupneme slupku. Nakrájíme na malé kousky. …
Očištěnou zeleninu nakrájíme na čtvrtky a dáme do velkého papiňáku(8litrů, nebo rozdělíme do dvou menších). Přidáme všechno koření, nejlépe ve vajíčku na luhování čaje,…
Z múky, droždia, tuku, štipky soli, 200 ml mlieka , 2 lyžíc cukru urobíme klasické kysnuté cesto a necháme ho 30 min kysnúť. Zvyšné mlieko privedieme k varu s cukrom a…
10 nejlepších jídel z mrkve: Dáte si mrkvové řezy, pomazánku nebo babiččiny buchty mrkvánky?
Jak na skvělé česnekové máslo? Hodí se na bagetu, těstoviny i k masu a můžeme je i zamrazit
Souboj na talíři završil fantastický houbový guláš pod taktovkou Jana Punčocháře. Jak tohle levné jídlo připravit dokonale?