Pudinkové řezy s banánem bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenOba druhy promícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Přilijeme olej a vodu a vymícháme ne příliš husté těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oba druhy promícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Přilijeme olej a vodu a vymícháme ne příliš husté těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.…
Z poloviny mléka, droždí, dvou lžiček cukru uděláme kvásek a necháme jej zkynout. Pak v míse rozmícháme žloutky se vzešlým kváskem, přidáme zbytek mléka a přidáme…
Rychlé nudle s masem a zeleninou jsou skvělou volbou pro všechny, kdo hledají chutné, vyvážené a snadno připravitelné jídlo. Takto pikantně ochucené maso, křupavou…
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem a škrobem. Těsto je tužší. Pekáček vymažeme (nejlépe sádlem), na dno rozprostřeme 2/3 těsta, rukou…
Směs mořských plodů propláchneme na sítu pod studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a zeleninu očistíme a nakrájíme, česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.Do…
Předehřejme troubu na 180°C. Na plech dáme pečící papír. Rozehřejme ve vodní lázni 1 skleničku čokolády a dáme stranou, aby pomalu chladla.Šlehačem vyšleháme bílky,…
Moučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá…
Receptů na toskánskou omáčku k těstovinám najdeme spousty. Její příprava je snadná a rychlá. Do té naší použijeme mimo standardních surovin i žampiony a cuketu.…
Směs na těsto jsem dala do pekárny, krom alkoholu. Dala program těstoviny cca 15min a když se promísil tuk se suchými ingrediencemi, přidala jsem alkohol. Nechat…
Suroviny na těsto všechny smícháme a nalijeme do formy. Pečeme při 180°C asi 30 minut. Smícháme všechny suroviny na náplň a nalijeme ji na rozpečené těsto a dopékáme…
Rozmícháme vejce , přidáme sojovku ,rybí omáčku , kari, olej, česnek, chilli, uplně na droboučko porek, škrob, tolik aby byla hustší kašička, sůl, vše dobře promícháme…
Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na plátky, z nich pak nakrájíme nudličky cca 1,5-2 cm široké. V uzavíratelné misce smícháme sójové omáčky, mirin a zázvor a maso…
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na půl a na měsíčky. Smícháme si marinádu, vložíme maso a cibuli, řádně promícháme a necháme nejlépe přes noc marinovat. Lžící…
Plec nakrájíme na nudličky, necháme v marinádě uložené přes noc. Mrkev očistíme a nastrouháme na silnější plátky, stejně tak papriku, pórek na kolečka.Ve wok pánvi…
3 vejce vyšleháme s hrnkem cukru, přidáme půl hrnku másla, trochu mléka, 1 prášek do pečiva, 1hrnek rýžové mouky a 1 hrnek kukuřičné mouky, lžíci škrobu. Nalijeme na…
Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na větší proužky. Ve wok pánvi (nebo na vyšší pánvi) zprudka na rozehřátém oleji osmahneme do křupava.Přidáme pórek na kolečka,…
Chlupaté knedlíky ze syrových brambor a rohlíků jsou dokonalou přílohou k pečenému masu, omáčkám nebo jen tak se zelím. Díky kombinaci bramborového těsta a pečiva jsou…
Likérové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Příprava se zdá být složitá, ale není tomu tak. Při troše zručnosti si likérové špičky snadno vyrobíte i doma. Pokud…
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou kapii nakrájíme na 1 cm široké proužky. Brokolici zbavíme tuhých částí a nasekáme nadrobno, naťovou…
Maso nakrájíme na kostky cca 1,5 cm silné.V litrové míse připravíme marinádu na maso. Smícháme půl lžíce tmavé sojové omáčky, 1 lžíce světlé sojové omáčky, 2 lžíce vína,…
Maso nakrájíme, osolíme, promícháme s bílkem a se škrobem a necháme půl hodiny odležet v lednici.V hluboké pánvi rozpálíme tuk, maso osmahneme dozlatova a vyndáme. V…
Sladká chilli omáčka je vynikající ke grilovaným a pečeným masům, skvěle se ale hodí i k těstovinám. Na její přípravě není nic složitého a hotová omáčka vydrží uložená…
Nenáročná směs z křehkého vepřového masa, barevné zeleniny a hub, takzvaná čína, přijde vždy k chuti a během chvilky provoní vaši kuchyň. Jako přílohu můžete připravit…
Knedlíky, neboli blbouny, vaříme nejčastěji v letní sezoně, kdy nám dozrává ovoce. Můžeme tak použít meruňky, jahody, ostružiny nebo borůvky. K plněným knedlíkům pak…