Maglajz (nepečený piškótový dort)
Recept ještě nebyl hodnocenpuding uvaríme podľa návodu (lepšie je urobiť ho tuhší), piškóty namáčame v káve a pokladáme do misky, vrch piškót potrieme lekvárom, dáme ďalšiu vrstvu piškót a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
puding uvaríme podľa návodu (lepšie je urobiť ho tuhší), piškóty namáčame v káve a pokladáme do misky, vrch piškót potrieme lekvárom, dáme ďalšiu vrstvu piškót a…
Cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny. Přidáme 10 lžic vlažné vody a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.Těsto…
Na těsto si všechno smícháme dohromady a na konci můžeme krátce projet šlehačem na malou rychlost. Na plech si dáme pečící papír, na něj po celé ploše rozetřeme těsto-je…
Všechny suroviny na těsto zamícháme metličkou a dáme péct do vymazané a vysypané kulaté formy. Pečeme asi 15 - 20 minut. Na krém do teplé vody dáme rozpustit cukr. Do…
Forma průměr 18 cm Ušleháme šlehačku a dáme vychladit do lednice. Část ostružin prohřejeme s cukrem a šťávu, kterou pustí, doplníme do 250 ml vodou a v té uvaříme…
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme olej, Nutellu a na jemno nastrouhaný marcipán.Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Těsto vlijeme do vymazané a vysypané…
Z rolády nakrájené na plátky můžete vytvořit pěkný dort, s lahodným vanilkovým krémem, plný mandarinek. Šarlota vypadá na oko hezky a chutná ještě o to líp. Vaši blízcí…
Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme,…
Kuřecí plátky očistíme, lehce naklepeme přes igelit a naložíme do oleje, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek a barevný pepř. Necháme uležet v lednici. Dáme opéct na…
Pečivo nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem. V ovocné šťávě nebo alkoholu necháme nabobtnat rozinky, pak je scedíme.K pečivu přidáme oříšky, namočené rozinky, osladíme…
Ze šťávy uvaříme želatinu dle návodu. Do různých misek nalijeme želatinu, kterou necháme ztuhnou. Zdobíme šlehačkou a ovocem.
150 ml mléka zahřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu, na míchání používám malou metličku. Pak si ušleháme jahodový dezert v prášku v 250 ml mléka do husté…
Vyšleháme smetanu. Do vyšlehané smetany přidáme tvaroh smíchaný s vanilkovým a moučkovým cukrem.Poté dáme na talíř či do misky a ozdobíme ovocem - může být různé. Toto…
Blizi sa Medzinarodny den deti a a s nim rozne detske oslavy a zahradne party a podobne. Ponukam Vam typ na ozdobenie stolov.Postup je velmi jednoduchy. Vyslahame…
Na masle oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, pridáme pokrájané zemiaky a cuketu, neošúpanú, len pokrájanú. Zalejeme vodou…
Z vykoledovaných vajíček po Velikonocích je nejčastěji připravována pomazánka. Ale upotřebit je můžeme taky do tohoto pokrmu. Na jíškovém základu orestujeme ředkvičky,…
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Necháme svařit na sporáku vodu se se špetkou soli, přidáme máslo a až se rozpustí, tak najednou vsypeme mouku. Mícháme dřevěnou vařečkou, až se vše spojí. Dáme hořák…
Mléko a smetanu přivedeme k varu, přidáme krupici, krátce povaříme. Přidáme cukr, rumová aroma a kokos. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme a přidáme…
Světlý korpus Vejce celé ušleháme do pěny, poté přišleháváme olej a vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva…
Chalupářská koprová omáčka: Sušené houby dáme přes noc máčet do vody. Ráno je mírně ovaříme, uděláme máslovou jíšku, kterou zalijeme vodou z hub i s těmi houbami,…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou…
Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme na max obrátky šlehače. Když už sníh skoro je, přišleháme po částech cukr. Nakonec důkladně prošleháme…
5 potravin, které můžou být z mrazáku lepší než čerstvé. Co se vyplatí zamrazit na zimu už teď?
Královna Alžběta II. byla čokoholička. Milovala speciální nepečený čokoládový dort, dopřávala si ale jen malý kousek
Nejrychlejší recepty: Dvoubarevná hrnková bábovka je hotová za 30 minut!