Hrušky v"karamelu"
Recept ještě nebyl hodnocenOpláchnuté ovoce zbavíme jadřinců(pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a nakrájíme na kostičky. Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Opláchnuté ovoce zbavíme jadřinců(pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a nakrájíme na kostičky. Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme…
Cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vodu,olej a promícháme. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva,prosijeme a přisypeme k předešlým surovinám. Z bílků ušleháme…
Všechny uvedené suroviny na palačinkové těsto v hlubší nádobě a nejlépe ručním elektrickým šlehačem na stupeň 1 důkladně promícháme a necháme 20 minut odpočinout.Na…
Tvarohy a jogurty vyšleháme do hladka a přidáme vyšlehanou šlehačku. Osladíme podle chuti a vmícháme podle návodu připravené želatinové ztužovače. Do dortové formy (já…
Omyté jahody umixujeme s vychlazeným mlékem, cukrem dle potřeby a kokosovým sirupem. Vmícháme ledovou tříšť. Do sklenic dáme zmrzlinu a zalijeme jahodovým nápojem.…
Našleháme šlehačku, přidáme kysanou smetanu, jogurt (nebo tvaroh), cukr moučka, rozmixované jahody (dle chuti citron) a necháme zmrazit.Zamícháme.A dáme zmrazit.
V malé misce rozmícháme ve vlažném mléce droždí, spolu s cukrem krupicí a necháme cca 10 minut odstát.Jakmile se na drožďové směsi začne tvořit pěna, přimícháme ke směsi…
Másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Vyšlehaný krém posypeme barvivem a opatrně promícháme, aby vzniklo mramorování. Misku vyložíme potravinářskou fólií a vrstvíme -…
Másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Vyšlehaný krém posypeme barvivem a opatrně promícháme, aby vzniklo mramorování. Misku vyložíme potravinářskou fólií a vrstvíme -…
Cukr a vanilkový cukr smícháme do pěny se žloutky. Přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva, pak mléko se šlehačkou, citronovou kůru a rum.Do vyšlehaného těsta…
Utřete žloutek s cukrem. Šlehačku ušlehejte a opatrně ji vmíchejte do žloutkové pěny. Přidejte mletou kávu a promíchejte. Hmotu vlijte do misky a dejte ztuhnout do…
Brambory očistíme, pokrájíme na kolečka a necháme půlhodinku stát. Do kastrolu dáme lžíci másla, rozpustíme, přidáme pokrájené brambory, trochu opečeme, přidáme…
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme banány pokrájené na kousky, zasypeme cukrem a orestujeme. Dáme stranou vychladit. Ve vodní lázni rozpustíme bonbóny s mlékem, cukrem…
Šťávu z jablek, šťávu z melounu a banánový koktejl (rozmichovaný banán s troškou mléka) nalejeme do vyšší sklenice. Okraj skleničky ještě před tím lehce namočíme ve vodě…
Nejdříve ušleháme bílky, do kterých za stálého šlehání přidáme cukr a pak žloutky a mouku. Piškot upečeme ve vyšším plechu a ještě horký! potřeme Nutellou. krém: …
Šlehačku, mouku a heru zpracujeme do těsta a pak necháme odležet. Odleželé těsto vyválíme a vykracujeme kolečka, kolečka naplníme buď tvarohem smíchaným s vejcem,…
Z pomerančů vymačkáme šťávu a smícháme s tvarohem a medem. Našleháme a přidáme ušlehanou šlehačku.Dáme zamrazit, ale jen tak, aby byla zmrzlina akorát a nepřemrzlá.
Nejprve ušleháme sníh z bílků. Žloutky, cukr a tuk třeme asi 10 minut, až vznikne hustá pěna, pak přidáme mouku s kypř. práškem, nalijeme šlehačku a doředíme mlékem.…
Utřeme 4 žloutky s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, mléko a a vyšlehaný sníh z bílků. Vše promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Buchtu…
Do mléka teplého zhruba 50 - 55°C dáme rozpustit želatinu, nejlípe to jde malou metličkou, necháme trochu prochladnout a spolu s ostatním rozšleháme. Chvíli necháme a…
Příprava kuliček - ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a promícháme ji s rumem.Kokos promícháme s cukrem, škrobem a směs zapracujeme do čokolády společně s tvarohem.…
Elektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny. Přisypte cukr s vanilk. cukrem,…
Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme mouku s práškem a kakaem a nakonec opatrně vmícháme sníh z 6 bílků. Vlijeme na vymazaný plech, upečeme a necháme…
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Pečený pivní guláš z trouby: Večeře téměř bez práce uspokojí i ty náročnější jedlíky, ale opije vás jen svou skvělou chutí
Bostonský krémový koláč: Jednoduchý moučník s čokoládovou polevou můžeme klidně podávat i místo dortu