Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slivovice - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 172 kJ /
280 kcal
Bílkoviny0,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
– nasycené0,00 g
– nenasycené0,00 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,00 g
––– omega 30,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Slivovice s medem

Slivovice s medem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Domácí tvorba různých pochutin získává v posledních letech opět na oblibě. A takový domácí medový likér z oblíbené pálenky potěší zejména mezi dospělými. Podávat jej…

Paprika

5 min

Likér z rakytníku proti chřipce

Likér z rakytníku proti chřipce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Rakytníkový likér je jemný alkoholický nápoj s charakteristickou kyselo-sladkou chutí. Olej v rakytníkových plodech je doslova plný vitaminů a jiných prospěšných látek.…

heli3

10 min

Pomerančový likér ze slivovice

Pomerančový likér ze slivovice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Osvěžující chuť pomeranče, kyselost citronu a vůně vanilky a hřebíčku se dokonale snoubí v tomto výborném likéru. Ovoce a koření spolu s cukerným roztokem, slivovicí a…

ivulinka

35 min

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Porce…

Bahula

90 min

Tatínkův "Všelék"

Tatínkův "Všelék"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Chilli papričky naložené v tvrdém alkoholu jsou určené vyloženě pro fajnšmekry. Síla alkoholu vytáhne chuť a pálivost papriček a pokud vás trápí nějaký neduh, můžete se…

Lilith-Isa

5 min

Ořechovka - likér

Ořechovka - likér

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…

leosek

30 min

Horká švestka

Horká švestka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Do sklenice nalijeme slivovici, přidáme švestky a dolijeme vroucí vodou. Vložíme klínek citronu, dosladíme medem a ihned podáváme.

Irule

5 min

Víno na srdce - 130 let starý recept

Víno na srdce - 130 let starý recept

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Tohle všechno dohromady pomalu vaříme 10 minut, potom přidáme 300 g medu a vaříme další 4 minuty. Lahve vypláchneme slivovicí a víno do nich stočíme ještě horké.…

Marmeláda z třešní

Marmeláda z třešní

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejprve obsypaný strom a pak plný regál ve špajzu. I takhle se dá popsat nejprve úroda třešní a pak jejich zpracování na marmeládu, kterou jistě uvítáte zejména v…

nofrona

90 min

Domácí griotka

Domácí griotka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Víno dáme trochu ohřát tak, aby se v něm rozpustil cukr, do studeného dáme trest, dolijeme podle chuti slivovicí může být chalupářská slivovice

jollka

720 min

Slovácká káva

Slovácká káva

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do hrnku nalijeme skleničku slivovice a zalijeme ji horkou černou kávou. Osladíme.

Koláč "na zahřátí"

Koláč "na zahřátí"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Troubu vyhřát na 200st. Těsto: - Vypracujeme na vále těsto, zabalíme do fólie a dáme na min.1/2hod. odpočinout do ledničky. Toto těsto je bez cukru, tak nemusíme…

jahoda

50 min

Bůček s pekingským zelím

Bůček s pekingským zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bůček s pekingským zelím je velmi jednoduchý pokrm. Ať už převáží maso, nebo snadno dostupné zelí, výsledek je jídlo s nádechem asijské kuchyně. Po přípravě surovin je…

zuzi777a

50 min

Mirabelkový sirup

Mirabelkový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mirabelky, neboli špendlíky, jsou lahodným ovocem, které se hodí na marmeládu, kompot nebo také k vypálení pálenky. My tyto žluté drobné plody však zpracujeme v sirup,…

poslirecept

70 min

Bačovo mléko

Bačovo mléko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ohřejeme mléko, poté vmícháme med. Odstavíme a nalijeme do hrnečků. V každém hrnečku necháme vyluhovat pytlík černého čaje. Po vychladnutí přilijeme slivovici.

1 2