Crème Brûlée s vanilkou
Recept ještě nebyl hodnocenJemný vanilkový krém ze smetany, cukru a žloutků skrytý pod křupavou karamelovou krustou je právem jedním z nejslavnějších dezertů. Smetanu svaříme s vanilkou, smícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemný vanilkový krém ze smetany, cukru a žloutků skrytý pod křupavou karamelovou krustou je právem jedním z nejslavnějších dezertů. Smetanu svaříme s vanilkou, smícháme…
Máte chuť na nějakou tu mlsku? Tvarohový pohár je jednoduchý, rychlý a vždycky udělá radost. Do šlehačky vmícháte strouhanou čokoládu a pak už je vrstvíte piškoty, ovoce…
Rychlý dezert nadupaný bílkovinami se hodí vždy. Dobře vychlazený tvarohový krém ve spojení s meruňkovým pyré je lahodný a zcela jistě si pochutnáte. Místo sušenek…
Osvěžující dezert bez podkladu z těsta působí lehce na pohled a také tak bude chutnat. Jemný smetanový mascarpone - citronový krém můžete servírovat přímo v ozdobně…
Sladká čokoládová pěna, doplněná o mátovou drť lehce větrové chuti, vás příjemně osvěží a v ústech se jen rozplyne. Nadýchaná pěna bude ideální sladkou tečkou za…
Ze zbylých bílků můžete vykouzlit nadýchané zákusky s chutí kávy, spojené šlehačkou, které jsou navíc zcela bez mouky. Ozdobit je můžete sekanými ořechy a rozehřátou…
Tvarohové poháry pro běžné dny i sváteční chvíle můžeme připravit z broskvového kompotu. Tuto možnost oceníme hlavně v zimě, kdy nemáme k dispozici čerstvé ovoce.…
Dezert z piškotů a pudinkového krému poklademe hroznovým vínem, potřeme kakaovou polevou a po ztuhnutí podáváme ozdobený šlehačkou a ovocem. Dezert zaujme krásným…
Tradičním symbolem českých Velikonoc je sladký beránek. Krásného beránka můžeme připravit například z těsta, do kterého přidáme vysokoprocentní smetanu. Beránka po…
Voňavý beránek nesmí o Velikonocích na našem stole chybět. Těsto ochutíme mletými ořechy a provoníme citronem a vanilkou. Beránek je díky smetaně krásně vláčný. Podáváme…
Přinesli vám koledníci spoustu vajíček a vy nevíte co s nimi? Vyzkoušejte z nich připravit snadná smetanová míchaná vajíčka, která můžete dochutit tím, co vám chutná.…
Tradičního velikonočního beránka peče každá hospodyně podle svého osvědčeného receptu. Hledáte-li netradiční chuť, sáhněte po zralém banánu a zapracujte jej do těsta.…
Šarlota je zajímavý dezert, kdy jeho vršek tvoří roláda nakrájená na plátky, pod kterými se skrývá lahodný šlehačkový krém. Nugátová Šarlota má příjemně sladkou, lehce…
Nepečený dort Šarlota, skládající se z kokosových tyčinek a příjemně sladkým krémem z Pribináčků a borůvkové marmelády, s čerstvým ovocem na povrchu, zaručeně potěší…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Poháry jsou zpravidla slavnostní záležitostí, ale chuť je někdy tak silná, že si je připravíme i ve všední den. V tomto receptu najdete inspiraci na pohár s višněmi,…
Připravit si skvělou snídani na ráno můžete s tímto receptem. Do skleniček navrstvíme postupně granolu, banán a lahodnou směs šlehačky s ricottou. Tato kombinace má v…
Kaštanové pyré budí ještě občas u neznalých trochu nedůvěry. Překonejte obavy a zkuste upéct piškotovou roládu s tímto delikátním komponentem. Ořechový korpus, marmeláda…
Dezerty do skleniček se výborně hodí za každý nedělní oběd. Pokud jsou takto krásně sluníčkově zářivé, úplně si říkají o přípravu o jarních svátcích. Není potřeba želé…
Svěží, lehký a velmi lahodný v netradiční kombinaci. Korpus tohoto dortu je s mletým mákem. Na něm pak leží vrstva tvarohového krému se šlehačkou. To vše na závěr…
Díky tlakovému hrnci připravíme vepřové maso během chvíle. Šťavnaté a měkké plátky masa podáváme s chutnou celerovo-jablečnou omáčkou, kterou zjemníme smetanou. Jako…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
Ze sladkého Pikaa můžete připravit skvělou osvěžující zmrzlinu, která přijde vhod v parných letních dnech. Postačí vám na to pouze vyšlehat Pikao se smetanou ke šlehání…
Malý, ale šikovný ponorný mixér: Drtí, mixuje i šlehá a přitom nezabírá skoro žádné místo!
Pochoutka pro pamětníky: Smažená zmrzlina mile překvapí každou návštěvu!
Pečeme s Ivou: Vanilkou vonící ovocný koláč jako od maminky. Upečený je s čerstvým ovocem, dochucený máslovou drobenkou