Jablečný koláč s brusinkami a ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenJablka oloupeme a vykrájíme jádřinec. Nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Mouku promícháme s práškem do pečiva, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablka oloupeme a vykrájíme jádřinec. Nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Mouku promícháme s práškem do pečiva, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem,…
Žloutky s cukrem metlou ušleháme v páře na hustou pěnu.Pomalu přiléváme smetanu a stále šleháme, přidáme pudink a vaříme dohusta.Nakonec vmícháme rum. Vlijeme do pohárů.…
Polovinu listového těsta rozválíme na pečícím papíru na tenký plát a přendáme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, stáhneme na 180°C a pečeme do zlatova.Než se…
Do většího hrnce dáme cukr, sůl a vodu a dáme vařit. Zpočátku stačí občas promíchat. Nejprve cukr začne bublat, poté, jak se voda vypařuje, může dělat i hrudky. To už je…
Dorty jsou zpravidla pečeny k velmi slavnostním příležitostem. A jednou takovou příležitostí je červnový Den otců, který připadá na třetí neděli v měsíci. Tak…
Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa vytvoříme asi 3 nebo 4 kusy.Připravíme si oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka.Na pánvi…
Z uvedených surovin na krém uvaříme hustý pudink a zakrytý přitisknutou fólií necháme vychladnout, Zapneme troubu na 180 °C a plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím…
Roláda lehounká jako dech! Nadýchané těsto s lehounkou šlehačkou vás pohladí v každém soustu. Dokonalého efektu docílíte, když se těsto propeče, ale zároveň ještě pruží…
Hovězí Stroganoff je minutkový pokrm, který pochází z ruské kuchyně. Připravuje se z kvalitního minutkového hovězího masa, většinou ze svíčkové. Jistě si ho oblíbíte pro…
Pro milovníky karamelu a šlehačky je tu tento recept. Lehounká roláda je se šlehačkovou náplní. Doma připravený karamel je sice pracnější, ale výsledek bude velkolepý. …
Papoušková buchta nese svůj název díky své barevnosti, které docílíme přidáním pudinků různých příchutí do těsta. Na plech tak klademe hromádky, které pak udělají…
Šlehačkové těsto můžete použít jak naslano, tak i na sladko, jako v případě tohoto receptu. Na vykrojená kolečka položíme náplň z tvarohu a kokosu a zakryjeme ji druhou…
Oblíbené čokoládové sušenky plněné krémovou náplní můžeme použít na přípravu cupcakes. Jednu sušenku položíme na dno košíčku, zalijeme kakaovým těstem a po upečení…
Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná…
Dorty typu red velvet jsou velmi oblíbeným dezertem. Výrazná barva a skvělá chuť se přenesla i do miniaturní varianty tohoto moučníku. Na kypré a dobře upečené korpusy…
Čokoládové pralinky plněné výbornou arašídovo-čokoládovou náplní krásně vyniknou mezi velikonočním pohoštěním. Nebo je můžeme věnovat jako jedlý dárek. Příprava není…
Sladká roláda s jednoduchým třepacím krémem, který voní po mandarinkách a vanilce, bude příjemným moučníkem ke kávě. Pusťte se s chutí do přípravy, není to nijak složité…
Klasikou českých cukráren jsou snad všemi oblíbené věnečky, z odpalovaného těsta, s dobře ochuceným krémem a samozřejmě nesmí chybět cukrová poleva na povrchu. Klasický…
Je oblíbeným dortem nejen u dětí, ale také u dospělých. Řeč je samozřejmě o Míša dortu, skládajícího se z vláčného kakaového korpusu, tvarohového krému a čokoládové…
Je oblíbeným dortem nejen u dětí, ale také u dospělých. Řeč je samozřejmě o Míša dortu, skládajícího se z vláčného kakaového korpusu, tvarohového krému a čokoládové…
Cheesecake patří mezi jeden z těch receptů, které mohou vypadat náročně. Existuje mnoho variant, pečené i nepečené varianty, ale ten klasický newyorský je naprosto…
Nenáročný nepečený dort plný skvělých jablíček. Je to takový folklor naší kuchyně. Skládaný dort z vrstev dětských piškotů a jablečné směsi s pudingem, která po…
Florentýnské hvězdičky jsou jemné, křupavé sušenky plné mandlí a oříšků. Tento elegantní dezert zaujme nejen svým vzhledem, ale především lahodnou kombinací chutí, která…
Toffifee košíčky jsou dokonalou sladkostí, která spojuje oblíbené chutě karamelu, čokolády a lískových oříšků. Snadná příprava a atraktivní vzhled z nich dělají ideální…
Devadesátky jsou zpátky: Kuře pečené na soli bylo dříve hitem a svou šťavnatostí zaujme i dnes, když víte, jak na to
Daniela z Hell's Kitchen ujíždí na tataráku a bojí se cukrařiny: Vlastní restauraci bych nechtěla, vzala by mi moji lásku, říká
Mořské řasy jako potravina budoucnosti: Patří nejen do sushi, využít je můžeme i do mnoha dalších pokrmů