Ovocný dort jako z CrossCafé
Recept ještě nebyl hodnocenTento krásný, tříbarevný, nepečený dort připravíte během chvilky. Základem je korpus z drcených máslových sušenek, na něm pak nadýchaná vrstva ze smetany a žervé.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento krásný, tříbarevný, nepečený dort připravíte během chvilky. Základem je korpus z drcených máslových sušenek, na něm pak nadýchaná vrstva ze smetany a žervé.…
Dýňový dort v netradičním pojetí, bez lepku a bez cukru, který je šikovně nahrazený sladidlem. Vláčný a šťavnatý dýňový korpus je potřený vrstvou tvarohového krému a…
Buchty na plech jsou velmi oblíbené díky své rychlosti a jednoduchosti. Zejména pokud je nadýchané těsto doplněné vláčným svěžím krémem a ovocem. Ať už k víkendové…
Vynikající minutková vepřová panenka s restovanými žampiony a paprikou se skvěle hodí jako víkendový oběd s rodinou. Příprava vám nezabere mnoho času a všichni si…
Lahodná bramborová polévka s rybím filé vás v chladných zimních dnech dokonale zahřeje. Je plná zeleniny a masa, ovoněná slaninou, a na závěr zjemněná smetanou. Čerstvá…
Piškotová kakaová roláda je lahodný dezert, který spojuje jemnou kakaovou chuť piškotového těsta s osvěžujícími jahodami a šlehačkovou náplní. Piškotové těsto je lehké a…
Nepečený dezert z oblíbených Lotus sušenek si zamilujete. Kombinace pudinkového krému s tvarohem, sušenek karamelové chuti a ovoce, je prostě neodolatelná. Jaké ovoce do…
Bílkové bezé leckoho při pečení jakéhokoli moučníku odradí, mimo jiné proto, že je přespříliš sladké, avšak v tomto případě se ho nemusíte obávat. Plní zde pouze roli…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme s kypřícím práškem do perníku, kořením do perníku a skořicí. V hlubším talíři rozmačkáme banány, případně si můžeme pomoci ponorným…
Mražený mořský koktejl necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Po rozmrazení necháme okapat a slijeme všechnu tekutinu. Rozpálíme si menší pánev, do které následně…
Vepřová ouška dobře očistíme a dáme vařit do hrnce společně s kořenovou zeleninou. Vaříme, dokud ouška nejsou měkká (cca 45-60 minut). Po uvaření ouška okrájíme tak, že…
Vánočku nakrájíme na plátky, jablka oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.Tvaroh smícháme se smetanou, jablky a osladíme podle chuti. Máslo rozehřejeme.Zapékací mísu…
Losos je velice oblíbený, často jej vyhledávají i ti, kteří rybám běžně neholdují. Aromatická koprová omáčka v kombinaci s jemným rybím masem a zeleninou orestovanou…
Brambory nakrájené na plátky naskládáme do vymazaného pekáče. Osolíme,opepříme a posypeme drceným kmínem. Brambory posypeme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, na…
Margotku nastrouháme a smícháme se všemi surovinami. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Po vychladnutí přelijeme čokoládovou polevou.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky, nastrouháme křen. Porce kapra osolíme a okořeníme směsí na ryby, obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Přidáme k rybě…
Ze surovin na těsto si uděláme drobenku a asi 2/3 jí namačkáme do velké koláčové formy, prsty vymačkáme i okraje. Na náplň smícháme tvaroh s cukry, citrónovou šťávou,…
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku…
Den předem v PH (pomalý hrnec) s minimálním množstvím vody dáme ovařit uzené koleno. Uložíme ho do chladna, spolu s rosolem, který tam vznikne.Druhý den na rozpuštěném…
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub - pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Do kulaté formy 28 cm sušenky utlačíme a uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout.Mezitím dáme čokoládu rozpustit nad párou…
Kuře omyjte, osušte a dobře osolte i zevnitř. Očistěte a nakrájejte 1 cibuli, mrkev, petržel a rajče a vložte do pomalého hrnce. Na zeleninu položte kuře nožkama nahoru.…
Krůtí maso je velice zdravé, ale nemá výraznou chuť, proto je nutné ho kořením dochutit a žampiony jsou vždy vítanou náplní smetanových omáček. Jako přílohu můžete…
Voňavá povidla z muchovníku: Jak na netradiční ovocnou pomazánku podle receptu bylinkářky
Kouzlo staré monarchie: Išlské dortíčky miloval sám císař Franz Josef. Podle receptu Marie-Janků Sandtnerové jsou nejlepší
Italská kuchyně: Umíte připravit pravé italské těstoviny ravioli? Není to žádná věda