Vepřové plátky v pikantní omáčce ze sušených rajčat
Recept ještě nebyl hodnocenKotletky rukou naklepeme, osolíme a opepříme a po obou stranách dozlatova opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a odložíme stranou. Do výpečku v pánvi přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kotletky rukou naklepeme, osolíme a opepříme a po obou stranách dozlatova opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a odložíme stranou. Do výpečku v pánvi přidáme…
Uvaříme ve slupce 2 brambory, po oloupání a vychladnutí je nastrouháme a smícháme se solí, pepřem, nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, lžičkou sardelové pasty a…
Do hrnce na rozehřátý olej dáme do sklovita orestovat cibuli. Přidáme kostky dýně a celeru, zalijeme horkou vodou a rozdrobíme bujón. Pod pokličkou vaříme mírným varem…
Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě se špetkou kurkumy. Na pokrájené cibuli na olivovém oleji orestujeme nudličky řapíkatého celeru a kousky cukety. Přidáme…
Maso pokrájíme na kostičky (pokud neseženete maso zadní, stačí hovězí na guláš, které je už předkrájené). Do remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou…
Maso smícháme se solí, pepřem, 1 vejcem, petrželkou, zalijeme ho mlékem a zahustíme moukou. Necháme půl hodiny odstát. Poté utvoříme malé frikadelky ( karbanátky,…
Cibuli nakrájíme nadrobno, na pánvi (já to dělám ve VOKU) rozehřejeme olej a přidáme cíbuli. Orestujeme dozlatova a přidáme maso, které restujeme cca 3min. Přidáme…
Lososa omyjeme a osolíme. Jednotlivé filety zabalíme do alobalu a dáme do trouby. Pečeme podle typu trouby - někdy stačí 15 minut, někdy je třeba i 30 minut. Důležité je…
Léty prověřený a známý recept můžeme obměňovat a připravit ho pokaždé jinak - v tomto případě jsme předvařený květák zapekli s cibulkou, česnekem a šunkou, zasypaný…
Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno do mísy.Přidáme mouku, sůl, sodu,vejce, mléko, změkké sádlo a vypracujeme na pomoučněném válu těsto, které vyválíme na plát…
Nejprve si připravíme masovou směs: mleté hovězí orestujeme na cibulce a oleji, až se maso zatáhne přidáme rajčata a rajčatové pyré, koření a sůl a dusíme cca půl hodiny…
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na malé kostičky nakrájené žampióny. Krátce osmahneme, zaprášíme rýžovou moukou, kari kořením i mletým kmínem a…
Jednoduchý a výborný recept na vepřovou plec v pikantní omáčce z celeru a mrkve. Harissa, pálivá pasta oblíbená především v Tunisku, se postará o ostrost celé omáčky.…
Kuřecí prso si nařízneme a uděláme tenčí plátek. Smícháme marinádu a lehce naklepané plátky marinujeme 1 den. Smažíme na oleji krátce - z každé strany 3 minuty. Na…
Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus.Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou…
Nejdříve připravíme špenát.Na oleji osmažíme dozlatova cibulku a přidáme špenát. Osolíme jej a dochutíme rozetřeným čenekem. Necháme vydusit přebytečnou vodu.Brambory…
Na oleji do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.Za stálého prošlehavání metličkou zalijeme prochladlým vývarem a mlékem…
Brambory nastrouháme na jemno a se všemi přísadami vypracujeme hladké nelepivé těsto. Uděláme válečky, které rozdělíme na stejné kousky a z těchto kousků uválíme šišky…
Další z receptů na oblíbené špagety, tentokrát ve vegetariánské bezmasé verzi, zato s vůní vína a příchutí Itálie. Poznámka autora vám uvede na pravou míru souvislosti s…
Krabí tyčinky a cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Nejdřív cibulku, pak přidáme tyčinky a nasekaný nebo prolisovaný česnek.Po chvíli přidáme rajčatový protlak,…
Telecí maso odblaníme, zbavíme zbytků šlach a nakrájíme na kousky.Osolíme, okořeníme bílým pepřem a obalíme v hladké mouce, přebytečnou oklepeme. Maso je lepší, pokud se…
Špagety, vrtule, kolínka… Není důležité, jaký mají těstoviny tvar, jedno je ale jasné – jde o sytou a levnou surovinu, která vás zachrání před tím největším hladem.…
Na olivovém oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Až cibule lehce zezlátne, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho.Ke kuřecímu masu přidáme…
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Za stálého míchání ho krátce (1-2 minuty) orestujeme na rozpáleném oleji. Neměl by příliš zhnědnout, aby nezhořkl.Přilijeme vývar a…
Bohové ze starých řeckých bájí byli permanentně v „rauši“. Jedli kouzelnou ambrózii a popíjeli víno a nektar
Nikdy není pozdě, říká Petra z MasterChef Česko 2022. Nám prozradila, na čem pracuje i jaký je její recept na bleskovou žemlovku
Julius Caesar snídal vinný střik, k večeři měl kuře na rozmarýnu s dušenou zeleninou. A zřejmě si pochutnával i na pizze