Pikantní kuřecí kousky se zeleninou a nudlemi
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí kousky se zeleninovou směsí a těstovinami připravíme v jedné pánvi. Restované maso, cukety a papriky v omáčce, která je zjemněná smetanou a pikantní díky chilli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí kousky se zeleninovou směsí a těstovinami připravíme v jedné pánvi. Restované maso, cukety a papriky v omáčce, která je zjemněná smetanou a pikantní díky chilli…
Do většího hrnce si pokrájíme cibuli,přidáme lžíci sádla, koření. Cibulku orestujeme dožluta, ne spálit,omáčka by nahořkla! Přidáme naplněné papriky a zalijeme vodou a…
Maso a brambory nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme sádlo a maso necháme zatáhnout. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř. Podlijeme vývarem jen do poloviny masa a dusíme…
Nejdříve marinujeme maso, zbavené šlach, loje a rozkrájíme na kostky (já marinoval v celku, na kousky nakrájel až po marinování) v směsi z převařené vody, octa, česneku,…
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s trochou oleje opečeme z obou stran dozlatava; nejprve opečeme stranu s kůží. Poté je dáme dopéct do rozehřáté…
Z kohouta uvaříme silný vývar, což trvá asi 2 hodiny v papiňáku. Do vývaru nakrájíme maso z prsou a zavaříme zeleninu a bylinky. než zelenina změkne, tak si připravíme…
Vděčným rychlým obědem jsou těstoviny, ke kterým v období čerstvých hřibů, můžete připravit skvělou smetanovou omáčku, která je nejen vegetariánská, ale i bezlaktózová.…
Brambory uvaříme ve slupce. Růžičkovou kapustu očistíme - odkrojíme kousek košťálu a odstraníme škaredé svrchní lístky. Překrájíme na půlky. Pár plátků slaniny nakrájíme…
Mousse z bílé čokolády: Do trochy mléka dáme nabobtnat želatinu, zbytek přivedeme k varu.Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu nalijeme do horkého…
Mousse z bílé čokolády: Do trochy mléka dáme nabobtnat želatinu, zbytek přivedeme k varu.Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu nalijeme do horkého…
Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, osolíme a zakapeme olivovým olejem, přidáme čerstvý tymián a řádně promícháme. Pekáč dáme do…
Avokádová pomazánka s nivou je lahodná kombinace jemného avokáda a výrazné chuti sýra niva. Tento krémový a osvěžující snack je skvělý na pečivo, bagety či krekry, a…
Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na drobno a kmín. Přidáme kuřecí žaludky, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme do měkka. Já to…
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, premiešame, vložíme mäso nakrájané na menšie kúsky a opäť premiešame. Osolíme, okoreníme…
Na pánvi osmažíme slaninu, přidáme dvě na půlkolečka nakrájené cibule a smažíme, až se slanina zatáhne.Tři brambory oloupeme, pokrájíme na kolečka, smícháme v míse se…
Připravíme vodní (parní) lázeň -2 hrnce, z nichž spodní je naplněn vodou, horní ne... Zapneme sporák, do vrchního , prázdného hrnce vhodíme čokoládu, trochu másla a…
Brokolici rozdělíme na růžičky, vaříme v osolené vodě do poloměkka (cca 3 minuty).Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, také vaříme do poloměkka (délka vaření podle…
Máte chuť na paštiku vyrobenou tradičním způsobem bez umělých konzervantů, barviv a stabilizátorů? Budete překvapeni nejen její lahodnou chutí, ale i tím, jak je to…
Jednoduchý recept na jídlo z jednoho pekáčku, který lehce zvládne i začátečník. Pokud si chcete práci ještě více ulehčit, vyložte si pekáček pečicím papírem a nebude…
Pomazánka z Nivy má své pravidelné místo snad ve všech domácností. Nejvíc vyniká svojí typicky slanou chutí a využít ji můžete jak při běžných, tak i slavnostnějších…
Očištěné křepelky omyjeme, osušíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle. Křepelky vyjmeme, na másle opečeme plátky oloupaných a…
Cibule oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Do hrnce dáme olivový olej a na něm cibule osmažíme dozlatova.Když se cibule smaží, tak připravíme dýni. Dýní pořádně…
Do hrnce dáme máslo a olej. Rozehřejeme a vložíme nakrájenou cibuli, orestujeme dozlatova.Přidáme nakrájenou zeleninu, brambory, osolíme, opepříme a orestujeme.Zalijeme…
Vepřovou kýtu po námořnicku můžete znát také pod názvem hamburská kýta. Toto jídlo patří mezi ty pokrmy, jejichž receptura je léty ustálena a existuje snad jen málo…
Na internetu kolují nebezpečné informace o škodlivosti některých olejů: Jsou to nesmysly, říká odbornice na výživu
Domácí knedlík? Žádný problém! Osvědčené rady promění jeho přípravu ve snadný úkol
Dokonalá česnečka: Jednoduchá polévka nám dodá vitaminy i tekutiny. Podle receptu od babičky chutná božsky