Zeleninová polévka s uzeným jazykem
Recept ještě nebyl hodnocenNe nadarmo se říká, že polévka je grunt. Smetanová polévka z uzeného vývaru je plná zeleniny a masa z uzeného jazyka, který má zajímavě kouřovou chuť. Navíc krásně voní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Smetanová polévka z uzeného vývaru je plná zeleniny a masa z uzeného jazyka, který má zajímavě kouřovou chuť. Navíc krásně voní…
Hledáte inspiraci co připravit k obědu? Tento recept je pro vás jako stvořený. Krásně rozpadající se vepřové maso, doplněné o zadělávané kedlubny, které připravovaly již…
Patisony jsou velmi zdravé a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou plněné mletým masem a zapečené v troubě. Podávat je můžeme s omáčkou z pečených rajčat a…
Tento jednoduchý a výživný pokrm spojuje nadýchaná vejce s jemnou cuketou a rozpuštěnou mozzarellou, což vytváří harmonický a sytý zážitek ideální pro snídani, brunch…
Penne jsou krátké těstoviny s vroubkovaným povrchem, díky kterému na těstovinách zůstane omáčka. Můžete zkusit orestovat žampiony a cuketu, zjemnit smetanou, ochutit…
Obědových inspiracích není nikdo dost. Masové kuličky z mletého masa mají rádi děti i dospělí. Dobře ochucené kuličky na nasládlých dušených kedlubnách, podáváme s…
Italské cannelloni se obvykle plní náplní a poté zapečou. Jako náplň použijeme směs smetanového sýra, vejce a mangoldových listů. Cannelloni zapečeme s rajčatovou…
V kastrůlku rozehřejeme máslo, sýr a smetanu na hladkou omáčku.Necháme ji trochu vychladnout a prošleháme s majonézou, pár kapkami citrónové šťávy, bylinkou a špetkou…
V tomto lahodném koláči si vychutnáme sladké a šťavnaté blumy zasypané voňavou skořicovou drobenkou s křupavými mandlemi. Mimo sezónu blum můžeme použít i jahody. Jistě…
Zajímavou kombinaci chutí vám nabídne tento oku lahodící řez. Těsto je ochuceno kávou a zvláčněno smetanou. Na to pak přijde vrstva tvarohového krému, který doplňuje…
Zajímavou kombinaci chutí vám nabídne tento oku lahodící řez. Těsto je ochuceno kávou a zvláčněno smetanou. Na to pak přijde vrstva tvarohového krému, který doplňuje…
Voňavá máta a hořká čokoláda tvoří osvědčenou kombinaci, která skvěle chutná i ve zmrzlině. Připravíme ji jednoduše i bez zmrzlinovače. Výborná zmrzlina přijde v horkých…
Toto lahodné a rychlé pohoštění potěší hlavně děti. Máslové sušenky spojíme krémem ze zakysané smetany, nebo můžeme zužitkovat krém, který nám zbyl z jiných dezertů, a…
Tento svěží a lehký oběd připravíme během chvilky a zaujme nás neotřelou kombinací citronu a špenátu, která se k těstovinám skvěle hodí, a stojí za ochutnání. Všechny…
Burgery můžou chutnat skvěle i bez masa, stačí dobře zvolit náplň. Tyto burgery potřeme bazalkovým pestem, přidáme pečenou papriku, lilek a sýr halloumi. Sýr se při…
Pokud máte rádi krémové polévky, rozhodně si nenechte ujít tento krém. Jemnou květákovou polévku ochucenou bylinkami připravíte snadno. Její lahodnou chuť doplňují…
Tento moučník je lehký jako pírko. Nadýchané a vzdušné sněhové těsto ochucené lískovými oříšky potřeme šlehačkou smíchanou s ostružinami. Sladkokyselé šťavnaté ostružiny…
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky a z bílků vyšleháme hustý sníh. Ve vedlejší míse prošleháme žloutky s oběma cukry.V mikrovlnce nebo klasicky v kastrolu na vařiči…
Z listového těsta uděláme výborný slaný koláč velmi snadno. Náplň připravíme z osmažené slaniny a pórku, zalité směsí smetany, vajec a strouhaného sýra. Koláč zapečeme…
Tato lahodná roláda zaujme na první pohled a potěší i zajímavou chutí. Náplň rolády z vepřové panenky tvoří restovaná játra. Plátky rolády podáváme s opečenou slaninou,…
Tento ovocný nákyp si jistě oblíbíte. Těsto je nadýchané a voní po vanilce, skořici a ořeších. Uvnitř se skrývá šťavnaté ovoce, hrušky mají navíc díky grilování úžasnou…
Chowder je oblíbená americká polévka, obvykle připravená z mořských plodů či ryb. Protože je velmi hustá a sytá, můžeme ji podávat i jako hlavní chod. Tentokrát ji…
Čas sbírání hub je časem, kdy můžete vyzkoušet místo masa do guláše nakrájet dary lesa. Milovníkům hub není pojem houbový guláš neznámý. Jestli jste ho ale vy ještě…
Bedly jsou oblíbené houby, které často připravujeme jako řízek. Tentokrát je připravíme zadělávané v chutné kombinaci s vínem a smetanou. K bedlám podáváme opečenou…
Co král Karel III. rád jí? K snídani miluje vejce vařená přesně čtyři minuty, směs klíčků s medem a hodně silný čaj Earl Grey
Domácí kompostování: Jak i v paneláku vytvořit pomocí vermikompostéru "žížalí čaj", parádní hnojivo pro květiny i zeleninu
Znojemský nálev dá křupavým okurkám tu nejlepší chuť. Důležitý je voňavý kopr, pikantní křen i další nezbytné ingredience