Smaženice z lilku a ředkviček
Recept ještě nebyl hodnocenKlasickou smaženici z vajíček si uděláme na snídani nebo i večeři. Pokud ji však chceme něčím zpestřit, můžeme využít vše, co nám nabízí naše zahrádka. Kousek lilku, pár…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasickou smaženici z vajíček si uděláme na snídani nebo i večeři. Pokud ji však chceme něčím zpestřit, můžeme využít vše, co nám nabízí naše zahrádka. Kousek lilku, pár…
Quiche je francouzský koláč z křehkého těsta, který můžeme naplnit podle své chuti různou kombinací surovin. Dnes ho připravíme s vařenou brokolicí, kterou zalijeme…
Chcete vyzkoušet během grilování trochu exotiky? Ochutnejte tento ananas, který díky grilování získá výraznější chuť a kouřovou vůni. Jeho chuť navíc doplní zajímavá…
Vepřový bok, lidově zvaný bůček je kus masa, kde se přirozeně střídá libová část s tučnou. Díky tomu, se při tepelné úpravě vytváří křupavá kůrka, zároveň maso není…
I když si mnozí myslí, že sekaná je obyčejné jídlo, tato kuřecí sekaná vás přesvědčí o opaku. Směs kuřecího masa zjemněná smetanou, plněná medvědím česnekem, červenou…
Jídla z čočky jsou mnohdy nedoceněným zdrojem kvalitních bílkovin. Připravte ji chutně a zcela jinak, než tradičně “nakyselo”. Můžete pohladit chuťové buňky i navnadit…
Zapečené palačinky jsou lahodný dezert nebo sladká večeře, která potěší všechny milovníky jemných a krémových chutí. Tenké palačinky plněné bohatou tvarohovou náplní a…
V tomto lahodném a vydatném krému naplno vynikne jemná chuť květáku, kterou skvěle doplní parmazán. Na závěr vše ještě zjemníme smetanou. Krémovou polévku podáváme s…
Tato bublanina určitě stojí za vyzkoušení, protože štědrá porce smetany zajistí, aby byla hezky vláčná. Aby vám ovoce v bublanině nekleslo, obalte ho v mouce. Ovšem…
Kuřecí maso tvoří s kokosem netradiční kombinaci, která stojí za vyzkoušení. Kokos do masa vklepeme a z masa pak vytvoříme závitek plněný camembertem a anglickou…
Ovocné knedlíky často připravujeme z kynutého nebo tvarohového těsta. Dnes je ale připravíme z těsta odpalovaného. Těsto naplníme meruňkami, uvaříme a podáváme přelité…
Sekaná k nedělnímu obědu zaručeně potěší celou rodinu. Připravte ji z masa z králičích hřbetů a vepřového bůčku, bude pak krásně šťavnatá. Nejlépe si ji vychutnáte v…
Kedlubna má široké využití, ať už ve studené kuchyni, tak v polévkách či hlavních chodech. Naplno si její chuť užijeme v tomto zeleninovém ragú, ve kterém ji doplníme…
Tento recept spojuje šťavnaté kousky hovězího masa s jemností klasické svíčkové omáčky, obohacené o svěží nádech rajčat. Dlouhé pomalé vaření zajistí, že maso bude měkké…
Kedlubnové soudečky plněné dobrou směsí slaniny, mletého masa a smetany posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě. Toto jednoduché a rychlé jídlo můžeme použít jako…
Tento pěkný a osvěžující dezert je jako stvořený pro letní dny. Najdeme v něm maliny, piškoty, pudink ochucený vaječným koňakem a šlehačku. Poháry podáváme ozdobené…
Očistěte a opláchněte játra a nakrájejte na kousky. Máslo rozpusťte na pánvi a opečte játra obalená v mouce. Krátce smažte z každé strany a poté vyjměte na talíř.Na…
Jako základ pro tento slaný koláč použijeme plátky cukety. Na ty položíme slaninu a rajčata, zasypeme je sýrem a zapékáme. Vše spojíme smetanovou zálivkou. Pokrm chutná…
Začíná se pomalu ochlazovat a tak přichází období, kdy teplá polévka přijde vhod. Krémová polévka z kedlubny voní po muškátovém oříšku a tu správnou chuť jí dodá masový…
Pokud máte rádi zeleninové polévky, určitě vyzkoušejte tento jemný kedlubnový krém. Je výtečným obědem i večeří. Navíc tak snadno zužitkujete i vzrostlejší či starší…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Smetanová polévka z uzeného vývaru je plná zeleniny a masa z uzeného jazyka, který má zajímavě kouřovou chuť. Navíc krásně voní…
Patisony jsou velmi zdravé a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou plněné mletým masem a zapečené v troubě. Podávat je můžeme s omáčkou z pečených rajčat a…
Tento jednoduchý a výživný pokrm spojuje nadýchaná vejce s jemnou cuketou a rozpuštěnou mozzarellou, což vytváří harmonický a sytý zážitek ideální pro snídani, brunch…
Kombinace širokých nudlí, čerstvé zeleniny, smetany a kuřecího masa je zárukou úspěchu. Snadný pokrm, ve kterém upotřebíte i cuketu, se hodí jako rychlý oběd či večeře.…
Hitem internetu je smashed potato salad. Křupavý salát z mačkaných brambor se speciálním dresinkem je svěží a lehký
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil recept na houbovou omáčku s jemným karlovarským knedlíkem
Bubble and squeak: Slavný britský pokrm z brambor a zbytků „co dům dal“ báječně chutná, je snadný na přípravu a navíc levný