Chřestový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvě upečený slaný koláč potěší všechny vaše strávníky. Kombinace sušené šunky, ementálu, chřestu a smetany vás příjemně přepraví svojí chutí. Tento koláč zajisté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvě upečený slaný koláč potěší všechny vaše strávníky. Kombinace sušené šunky, ementálu, chřestu a smetany vás příjemně přepraví svojí chutí. Tento koláč zajisté…
Kerblík je rostlina vzhledem připomínající petržel a libeček. Je na vůni aromaticky sladký a voňavý. V tomto receptu jej použijeme jako hlavní dochucovadlo tradiční…
Plátky vepřové kýty plněné barevnou zeleninou a sýrem rozhodně stojí za vyzkoušení. Smetanová omáčka s jemným medvědím česnekem jen dodává jídlu další barevnost a…
Vaječná omeleta je snídaně šampionů, pozdní svačina i večeře „co dům dal“. Je nadýchaná, šťavnatá a dá se připravit na desítky způsobů. Na jaře do ní přidejte posekaný…
Polévka je grunt. A pokud je plná dobrých věcí, tak to platí dvojnásob. Využijte krátké, ale intenzivní sezóny chřestu a připravte doma lahodnou chřestovou polévku s…
Šťavnaté vepřové závitky, plněné jarní nádivkou z uzeného masa a mangoldu, zajisté svojí skvělou chutí potěší všechny milovníky masa. Perfektně se hodí k nedělnímu nebo…
Jedním z prvních druhů jarní zeleniny jsou ředkvičky. Díky své chuti se hodí pro přípravu dobré polévky. Krémová polévka provoněná bylinkami, zjemněná smetanou a sýrem,…
Žloutková polévka s řapíkatým celerem je lahodný a výživný pokrm, který spojuje jemnost vajec se svěžestí celeru. Tato polévka je nejen snadná na přípravu, ale také plná…
Toto kuřecí stehno skrývá chutné překvapení. Po vykostění ho naplníme ruličkou z omelety, anglické slaniny a medvědího česneku a poté upečeme. Jídlo můžeme připravit i v…
Nádivka z bylinek tak nějak patří k jaru a Velikonocům. Natrhejte čerstvé a síly plné kopřivy a spolu s bazalkou je přidejte do nadýchané nádivky. O křupavost se pak…
V této výborné polévce použijeme mnoho darů jarní přírody. Kopřivy, popenec, šťovík i sedmikráska nejsou totiž jen plevelem, jsou plné vitamínů a chutnají skvěle.…
V sezóně chřestu je radost vařit. Chřest má ale svoje specifika při přípravě. Pokud je dodržíte, získáte skvělý zeleninový pokrm. Třeba jako je tato sytá zahuštěná a…
Jarní nedělní jídlo v podobě plněného hovězího plátku sezonním křehkým chřestem si zamilujete. Připravte jej co nejdříve, dokud je chřest ve skvělé kondici. A…
Houbové řízečky ze strouhaných žampionů jsou bezvadný nápad, jak naučit na houby toho, kdo je nemusí. Dobře je prosmažte a podávejte s oblíbenou přílohou a tatarskou…
Místo běžných zapečených těstovin můžete zkusit efektní a vymazlené jednoporcové zapékací misky. Restovaná zelenina s těstovinami, spojená bešamelovou omáčkou, zasypaná…
Vaječná pomazánka je stálicí v našich jídelníčcích. Každý má ten svůj osvědčený a nejlepší recept. V brzkém jaře můžete vyzkoušet verzi této pomazánky s drobně…
Jak nejlépe začít nový den, než dobrou a vydatnou snídaní. Vaječná omeleta, s čerstvým medvědím česnekem a štiplavými ředkvičkami, vás spolehlivě zasytí na celé…
Krůtí maso, podávané s jemně nasládlou omáčkou z bílého chřestu a parmezánu, je ideálním jarním obědem pro slavnostnější příležitosti. Pokrm díky velice pečlivé přípravě…
Vyzkoušejte snadnou pomazánku z restovaných ředkviček. Takto připravená pomazánka není tak štiplavá a zajisté zachutná i dětem. Nejlépe si ji vychutnáte na čerstvém…
Slaný koláč zvaný quiche k nám dorazil z Francie, kde je oblíbenou pochoutkou. S naším receptem si můžete připravit lahodný koláč s tvarohovou náplní, která je ochucená…
Vodnice je stále ještě nedoceněná zelenina, lze ji ale skvěle použít všude místo kedluben. Nakrájenou na kolečka dáváme do zeleninových směsí i do polévky. V…
Zelený sladký hrášek skvěle doplní sezónní jarní chřest v této chutné krémové polévce. Stejně tak jako křehké špičky chřestových výhonků. Naberte si rychle plný talíř,…
Příprava pečiva doma je stále čím dál víc oblíbenější. Domácí škvarkové houstičky s medvědím česnekem krásně provoní celou vaši kuchyň. Housky můžete použít jako přílohu…
Na žádném grilování nesmí chybět oblíbené řecké tzatziky. Jejich chuť je příjemně osvěžující a skvěle se pojí snad se všemi grilovanými dobrotami, ať už s masem, sýrem,…
Dopřejte si bramborák bez žlučníkového záchvatu! Jde to, jen vědět, jak na to
Šéfkuchař Tomáš Popp míří s kuchařskou reprezentací na olympiádu: Naší silnou stránkou je improvizace, vtipkuje
Bůček v kysaném zelí: Šťavnaté jídlo z jednoho hrnce dokonale propojí chutě obou ingrediecí a prospěje mu i černé pivo