Mechový dort (se špenátem)
Recept ještě nebyl hodnocenZelené dorty jsou velkou módou posledních let. Zaujmou svým neobvyklým vzhledem a dobrou chutí. Protože se většinou jen dozdobí ovocem, troufnou si na ně i začátečníci,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 0,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zelené dorty jsou velkou módou posledních let. Zaujmou svým neobvyklým vzhledem a dobrou chutí. Protože se většinou jen dozdobí ovocem, troufnou si na ně i začátečníci,…
Mechové dorty se těší stále větší oblibě a tak vznikl nápad, upéci z téhož těsta i tyto minidortíčky. Budou pro svou barvu výraznou ozdobou na vašem svátečním stole. Jak…
Vychytaný recept na přípravu hermelínu se v sezóně grilování bude určitě hodit. Většina z nás už je masem přejedená. Mezi rychlejší alternativy patří měkký, smetanový a…
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
V horkých letních dnech nemáme chuť konzumovat těžká a teplá jídla. Naopak přichází čas lehkých a osvěžujících zeleninových salátů, které jsou navíc připravené během pár…
Lososa omyjeme, na plechu osolíme, opepříme a postříkáme lehce olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220 °C přibližně 15 minut.Mezitím si ve vodě uvaříme…
Mechový dort je hitem posledních let. A není se čemu divit. Spojení šťavnatého korpusu z baby špenátu s výborným krémem z mascarpone, šlehačky a vanilky, to je opravdu…
Zdraví prospěšný špenát zařazujeme do svého jídelníčku často. Zkuste ho spojit s vejci a jemnou mozzarellou a usmažte výborné placky! U tohoto receptu oceníte jeho…
Jednoduché jídlo, v kterém využijeme buď koupený polotovar, nebo připravíme svoje domácí noky. V kombinaci se smetanovým špenátem se jedná o chutný pokrm. Při využití…
Kuřecí maso je skvělé svojí rychlostí tepelné úpravy. Pokud tedy chystáte oběd na poslední chvíli, inspirujte se zde. Kuřecí prsa naplňte mozzarellou, rajčaty a lístky…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté…
Jednu cibuli a pažitku pokrájíme na drobno, další dvě cibule na kolečka, kapii na menší kostičky. Špenát opereme a necháme okapat.Bůčkový plát umyjeme, osušíme a po…
Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka.Vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a ponecháme stranou.Moravské uzené nebo šunku (nebo libovější slaninu) nakrájíme…
Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente nebo o něco méně. Filet lososa bez kůže nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, já dávám i trošku koření na ryby.Na…
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Hodně rychlý oběd, když nevíte, co uvařit. Většinu ingrediencí mívá většina lidí běžně doma, zbývá jen přikoupit špenát. V nouzi si pomůžete i mraženým listovým špenátem…
Kuskus připravíme dle návodu, ale místo vody použijeme bujón. Na velké pánvi s olivovým olejem prohřejeme česnek, přidáme špenát, lehce osolíme a necháme ho zavadnout.…
Vepřová panenka je delikátní, libové maso. Celý šál v kuse zarestujte do barvy a nechte dopéct v troubě. Lahodné plátky masa s růžovým středem si budou skvěle rozumět se…
V hrnci dáme vařit osolenou vodu na špagety a uvaříme je.Na oleji osmažíme cibulku, přidáme šunku a také ji opečeme. Nasypeme nakrájená rajčata a počkáme, až změknou.Do…
Špagety, vrtule, kolínka… Není důležité, jaký mají těstoviny tvar, jedno je ale jasné – jde o sytou a levnou surovinu, která vás zachrání před tím největším hladem.…
Tento oblíbený dort zaujme na první pohled díky své krásné zelené barvě. Tu korpusu dodá špenátové pyré. Dort naplníme jemným krémem z tvarohu a šlehačky, do kterého…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a okořeníme oblíbeným italským kořením. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na nich opečeme kuřecí maso, (nejprve kůží dolů), po obou…
Šťavnatá dobře ochucená sekaná bude chutnat ještě lépe, když do ní přidáme trochu nasekaného špenátu. Díky němu bude i pěkně vypadat na talíři. Podávat ji můžeme třeba s…