Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme osušíme, podélně ho rozkrojíme a dáme stranou na talíř. Dále připravíme směs, do které dáme maso na chvíli marinovat.Do mísy dáme vejce, ta metličkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso omyjeme osušíme, podélně ho rozkrojíme a dáme stranou na talíř. Dále připravíme směs, do které dáme maso na chvíli marinovat.Do mísy dáme vejce, ta metličkou…
Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou do peny a nad parou ich šľaháme tak dlho, pokiaľ nám sneh riadne nestuhne. Potom primiešame zľahka práškový cukor,…
Když se bytem line vůně vanilky, cukru a rumu, může to znamenat jedno. Pečou se žloutkové věnečky. Odpalované těsto opatrně upečeme v troubě, hlavně ji neotvíráme. A po…
Mrkev se díky své chuti skvěle hodí i do sladkých jídel. Můžeme z ní připravit tyto jednoduché řezy, kterým mrkev dodává dobrou chuť i barvu. Na závěr je potřeme…
Výborná tuňáková pomazánka je skvělým řešením pro rychlou a zdravou svačinu či lehkou večeři. Tato jednoduchá pomazánka kombinuje jemnost tuňáka s krémovou konzistencí a…
Kachní prsa potřená marinádou z medu a sójové omáčky, opečená na pánvi, jsou hotová za 8 minut. Jako přílohu můžete zvolit silnější kolečka jablek, potřená medem a…
Hlívový perkelt je skvělou vegetariánskou variací na tradiční maďarský pokrm, který spojuje bohatou chuť hlívy ústřičné s voňavou paprikovou omáčkou. Tento pokrm nabízí…
Co by to bylo za sváteční vánoční chvíle bez cukrovou polevou ozdobených sladkých medových perníčků. Upečte je včas aby se stihly rozležet a změknout. U zdobení využijte…
Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej se lžící másla a necháme na něm zpěnit jemně pokrájenou cibuli. Přidáme osolené kuřecí maso, orestujeme ho, zasypeme…
Tuňáka nakrájíme na kousky, přidáme 3 lžičky majolky, kelímek smetany, šťávu z citronu, osolíme, opepříme, na zjemnění přidáme ramu nebo máslo a zamícháme.Kdo chce, může…
Rozdrvíme sušienky, pridáme k nim rozpustené maslo a premiešame. Zmes vložíme do mini tortových formičiek do výšky cca 0,5 cm a utlačíme. Dáme do chladničky, kým…
Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou odvážené mouky. Necháme vzejít kvásek, pak k němu přidáme nastrouhané brambory,…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).Med rozmícháme v teplé vodě. Do misky nalijeme smetanu, přidáme rybí omáčku, citronovou šťávu, med, kopr a…
Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku smíchanou…
Kuřecí maso z asijských bister je doslova plné zajímavých chutí a vůni. Dle našeho receptu si můžete šťavnaté maso připravit i v pohodlí vašeho domova. Stačí jen přidat…
Bezmasý pokrm, který je plný bílkovin, živin a opravdu zasytí. Pochutnají si zejména milovníci netradičních chutí, které jsou inspirovány asijskou a indickou kuchyní.…
Podzim je za dveřmi a s ním přichází období bábovek. Recept na bábovku s jablky e velmi snadný a zvládnou ho i začátečníci. Bábovka je po upečení velmi vláčná a krásně…
Pečené košíčky plněné lahodným krémem a nahoře zdobené ovocem jsou tradičním cukrovím na svátečních stolech. Připravte si i vy na další oslavu toto nádherně vypadající…
U cele hlavky zeli castecne vykrojime kostal a vlozime ji na 5 minut do vrouci osolene vody. Opatrne obereme vrchni mekke listy a hlavku znovu vlozime do vrouci vody …
Špek a cibuli nakrájíme nadrobno.Zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, nebo nakrájíme na větší kousky.Koření pro pozdější snadné vyjmutí zavážeme do…
Vše se smíchá a naleje do vymazané a vysypané bábovkové formy a peče se cca při 180°C asi 45 min. Bábovka je lehonká a návštěvám moc chutná.
Cibuli nakrájíme na drobno. Fazolky uvaříme v osolené vodě tak cca 8-10 min. do změknutí. Přendáme je do ledové vody, prudce zchladíme a nakrájíme na libovolné tvary.…
Ze surovin uděláme těsto, vyválíme na silnější plát a vykrajujeme hvězdičky, já měla 3 velikosti, tak jsem si ještě o jednu větší dokreslila na tvrdý papír a vykrajovala…
Vděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský…
Pomazánka Palivec podle ČSN z roku 1964: Tvaroh vyšlehaný s pivem potřebuje čas na propojení s feferonkami
Jak na bramboráky plněné masem, sýrem či zeleninou? Těsto musí být hustší než obvykle, náplň obalená moukou bude skvěle držet
V USA povolili prodej masa vypěstovaného v laboratoři z buněk živých zvířat. K dostání bude zatím jen v luxusních restauracích