Linecká barevná vajíčka
Recept ještě nebyl hodnocenDrobné linecké pečivo můžeme ozdobit i velikonočními motivy. K tomu nám mohou posloužit pestrobarevná linecká vajíčka. Jak je ozdobíme, záleží jen na nás a na naší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drobné linecké pečivo můžeme ozdobit i velikonočními motivy. K tomu nám mohou posloužit pestrobarevná linecká vajíčka. Jak je ozdobíme, záleží jen na nás a na naší…
Z brambor snadno připravíme jak přílohu, tak i samostatný pokrm. Příkladem je tento osvěžující a lehce pikantní bramborový salát. Na větší kusy nakrájené a uvařené…
Lososa a šalotku nasekáme na jemno. Přidáváme po kapkách šťávu a podle chuti sojovou omáčku.Dochutíme solí, koprem a čerstvě mletým pepřem. Zakápneme olejem a necháme…
Do kysané smetany - jedno jakou koupíte, dejte okurky nastrouhané na jemno(šťávu vymačkat - odlít). Dále cibuli drobně nakrájenou, cit.šťávu, hořčici, pepř, wor.omáčku,…
Všechny ingredience smícháme pořádně dohromady a mažeme na čerstvé pečivo.
Rozdrtíme sušenky úplně na prášek a zalijeme máslem. Natlačíme a uhladíme v dortové formě i s okraji (cca do půlky formy).Suroviny na náplň dobře vyšleháme a nalijeme na…
Nejdříve uděláme majonézu. Do vyšší úzké nádoby dáme všechny suroviny. Ponorný mixér dáme na dno. Zapneme a pomalým tahem zvedáme, a opět zpátky dolů. Pár krát…
Všechny suroviny dáme do vyšší užší sklenice (nebo vyšší nádoby od tyčového mixéru).Vložíme tyčový mixér, zapneme a asi 10 sekund mixujeme naplno. Přitom pomalu jezdíme…
Do hrnce nalijeme pomerančovou i citrónovou šťávu, oba džusy, vodu a vše přivedeme k varu. Pro chuť můžeme přidat skořici.Jakmile směs začne vařit, ochutíme ji…
Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.Smícháme v misce…
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme droždí a přidáme…
Není dobrého dortu bez výborného korpusu. Sebelépe nazdobený dort zklame, pokud je korpus houževnatý nebo dusivý. Ten podle našeho receptu bude pro váš dort výborný…
Hledáte recept na moučník, který je lahodný a křupavý? Tak to se díváte na ten správný. Těsto s medovou vůní je proloženo máslovým krémem, který podtrhne citronová šťáva…
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
Tento oblíbený dort zaujme na první pohled díky své krásné zelené barvě. Tu korpusu dodá špenátové pyré. Dort naplníme jemným krémem z tvarohu a šlehačky, do kterého…
Krůtí maso na paprice s lesními houbami je chutný a aromatický pokrm, který spojuje jemnost krůtího masa s bohatou chutí lesních hub. Tento recept je ideální pro…
Krásný kynutý koláč s bohatou tvarohovou náplní a jablíčky posypaný mandlemi potěší nejen vaše chuťové pohárky. I na oko vypadá nádherně. Skvěle se hodí na nedělní…
Tato verze perníčků je vhodná i pro celiaky, jelikož základ jejich těsta tvoří pohanková a rýžová mouka. Po upečení necháme perníčky odležet a následující den je můžeme…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto v robotu nebo ručně. Na vále rychle prohněteme a dáme zabalené ve fólii na půl hodiny do chladu. Zatím v míse promícháme vařečkou…
Vše na marinádu smícháme v misce. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s marinádou. Na rozehřátem oleji opékáme a po chvíli přidáme pórek. Opékáme do změknutí masa.
Plec nakrájíme na kousky a naložíme ji přes noc do marinády.Na druhý den střídavě napícháme maso, cibuli a slaninu na špejle.Dáme do pekáčku a asi hodinku pečeme a…
Ovocné rolády se těší velké oblibě, jsou krásně nadýchané, barevné a můžete je plnit libovolným ovocným krémem. Podle tohoto receptu je zvládne připravit i úplný…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Vinař Michal Závada: Letošní burčák je kvalitní, litr pořídíte už od 80 korun a hlava vás z něj bolet nebude, když dodržíte jednu zásadu
Vepřové plátky na uzeném bůčku a cibuli: Bůček dodá voňavou a lehce pikantní šťávu, kterou skvěle zahustí cibule
Portugalská treska Bacalhau: Ryba, kterou touží na cestách ochutnat téměř každý. Takhle snadno si ji připravíte i doma