Medová kuřecí prsa
Recept ještě nebyl hodnocenNetradiční varianta kuřecích prsou vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem, omáčka je zjemněná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Netradiční varianta kuřecích prsou vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem, omáčka je zjemněná…
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou…
Na křupavá žebírka nemusíte jen do steakových restaurací. Udělejte si je i doma! Jednoduchý recept na pečená žebírka s marinádou, která jim dodá tu správnou chuť.…
Citronová poleva zdobila už moučníky od našich prababiček. Svou svěží sladkokyselou chutí a oslňujícím leskem doladí každý moučník k dokonalosti. Stačí dodržet správný…
Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé…
Jednoduchý, poměrně bezpracný, výsledek chuťově výborný, přesně takový je tento recept. Vepřové na smetaně může vypadat obyčejně, ale chutná svátečně. K zahuštění omáčky…
Bůček není zrovna prototypem zdravého stravování, kromě masa obsahuje i dost tuku, ale právě ten dělá skvělou chuť. V pikantní marinádě s chilli a pomalu pečený je…
Toto je jeden z nejchutnějších kousků drobného pečiva, které jsou vděčné při jakékoliv příležitosti. Sladké těsto a pikantní citronová poleva přijdou vždy k chuti. Na…
V míse či na vále smícháme mouku, cukr, škrob a citrónovou kůru. Přidáme lžíci pudingu, trochu citrónové šťávy a na kostičky nakrájené povolené rostlinné máslo. Rukama…
Děti se shánějí po něčem sladkém a vy jste zapomněli koupit něco na zub? Máme tu skvělý recept na zdravější mlsání. Jablečný kompot ovoněný skořicí a hřebíčkem vás vrátí…
K Vánocům patří stromeček, dárky a také perníčky. Kdy jindy rozvonět dům medem a kořením. Recept na toto těsto je bez tuku, nevadí mu tedy nechat ho déle odležet. Můžete…
Jemná chuť rybího masa nejlépe vynikne, je-li jen lehce doplněná kořením. Nakrájený filet z tresky okořeníme a potřeme bylinkovým máslem s citronem a česnekem. Po chvíli…
Nevíte, jaký nový druh cukroví připravit na vánoční tabuli? Výborná kolečka, provoněná citrónem, slepená punčovou hmotou s ořechy a pikantní marmeládou, v čokoládové…
Vánoce se pomalu blíží a je tak pomalu na čase začít přemýšlet nad tím, jakými druhy cukroví potěšíte své blízké. Vyzkoušejte krásně křehká kolečka z lineckého těsta,…
Vánoce se pomalu blíží a je tak pomalu na čase začít přemýšlet nad tím, jakými druhy cukroví potěšíte své blízké. Vyzkoušejte krásně křehká kolečka z lineckého těsta,…
Luxusní pokrm, který může být za pár minut na stole. Jeho na čas nenáročnou přípravu zvládne i naprostý začátečník. Lehké a dobře stravitelné jídlo vhodné ke svátečnímu…
Německý makový koláč s tvarohem zaujme už na první pohled a co teprve, když ho ochutnáme. Pod čepičkou z křehkého máslového těsta se skrývá bohatá vrstva tvarohové…
Máte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Těsto na tyto perníčky je dobré nechat důkladně odležet. Již ve středověku nechávali pekaři odležet perníkové těsto i několik měsíců. Perníčky se vám pak odmění svou…
Jednoduchý recept na výbornou pečeni. Výhodou je, že vše dáme do jednoho pekáče a můžeme věnovat čas domácnosti nebo kávičce. Z trouby vytahujeme barevný, výtečný a sytý…
Kokos, jeho chuť a vůně k Vánocům prostě patří. Mezi jeden z druhů cukroví, které se pyšní touto příchutí, patří také tato kolečka. Jejich tvar dostaneme protlačením…
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš…
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou…
5 skvělých tipů, jak využít med v kuchyni: Hodí se do salátové zálivky i sladkého másla
Díky Malé pekárně jsem si splnila sen o vlastní cukrárně, říká Naďa Pohlreichová. Největší úspěchy slaví s makovcem
Jemné houskové knedlíky vařené v sáčku: Skvěle chutnají, nerozvaří se a přípravu zvládne i kuchařský amatér