Jahodová zmrzlina
Recept ještě nebyl hodnocenPotřebujete se v horkém létě zchladit? Vhod jistě přijde poctivá domácí zmrzlina, kterou si člověk rád dopřeje po celý rok. Recept na jednu takovou tu máme a stačí na ni…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Potřebujete se v horkém létě zchladit? Vhod jistě přijde poctivá domácí zmrzlina, kterou si člověk rád dopřeje po celý rok. Recept na jednu takovou tu máme a stačí na ni…
Zázvor má skvělé hřejivé i protizánětlivé účinky, proto je hojně používaný v zimě, kdy řádí všelijaké virózy. Připravte si do zásoby domácí zázvorový sirup, který dále…
K víkendovému odpoledni patří neodmyslitelně káva a moučník. Jednoduché řezy z podobného těsta jako je linecké jsou plněné krémem z uvařeného pudinku a poctivých,…
Kachní prsa jsem si 1 den naložil. Použil jsem bobkový list, pepř, nové koření, jalovec, citronovou kůru i šťávu, maso nasolil a zalil rozpuštěným máslem. A dal do…
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený…
Kremrole jsou jedním z tradičních dezertů u nás. Křehké těsto se doslova rozpadá na jazyku a doplňuje ho nadýchaná sněhová náplň s malinovou příchutí. O recept na tuto…
Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa.…
Tak tohle je něco pro milovníky máku! Křehký koláč s makovou náplní je ideálním receptem pro začátečníky. Hotový ho máte do hodiny se vším všudy. Náš tip: koláč je hodně…
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Cheesecake patří mezi skvělé dezerty. Pokud se nechcete trápit s pečeným originálem, vyzkoušejte tuto nepečenou variantu. Na základu ze sušenek je jemný krém ze smetany…
Cheesecake patří mezi skvělé dezerty. Pokud se nechcete trápit s pečeným originálem, vyzkoušejte tuto nepečenou variantu. Na základu ze sušenek je jemný krém ze smetany…
Velikonoční jidáše symbolizují Kristovo ukřižování. Dle tradic se pečou na Zelený čtvrtek. Připravit je můžete zcela bez lepku, mléka a vajec, ale je nejlepší je sníst…
Sklizeň jablek je typickým znakem podzimu. Pokud máte letos velkou úrodu, zúročte ji a připravte tento jednoduchý jablečný koláč, ve kterém suroviny jednoduše skládáte…
Štikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si…
Šťavnatými kuřecími prsíčky v omáčce z výpeku a bílého vína podávanými se zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami, příjemně překvapíte každého strávníka…
S příchodem teplejšího letního počasí zařazujeme do našeho jídelníčku lehčí pokrmy, které jsou také rychlé na přípravu. Uvařte chutné penne s lososem, špenátem a…
Čeká vás rodinná oslava? Firemní večírek nebo jen setkání s milými přáteli? A chcete se blýsknout výborným moučníkem? Právě jste ho objevili. Možná se zdá na pohled…
Velmi jednoduchá a rychlá poleva z citronu a cukru poslouží na zdobení perníčků nebo na polití moučníků. Lehce kyselá poleva dodá dezertům příjemnou svěží chuť a pěkný…
Tento jednoduchý hlavní chod, spojuje jemné maso s lehkým a zlatavým těstíčkem, což vytváří neodolatelnou kombinaci křupavosti a šťavnatosti. Ideálně podávaný s čerstvým…
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trocha strouhaného perníku. Výborně se…
Tvaroh má své místo ve slané i sladké kuchyni. Používáme ho jako základ pomazánek, náplň do buchet, i k přípravě krémů a dezertů. V dnešní době seženete tvaroh v každém…