Hermelínovo-houbové flíčky s paprikovou klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenPostup : Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mezitim si namočíme sušené hříbky z loňské sklizně. Nastrouháme si nahrubo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup : Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mezitim si namočíme sušené hříbky z loňské sklizně. Nastrouháme si nahrubo…
Brambory nastrouháme, smícháme se strouhaným sýrem a sekanou šunkou, přidáme kypřící prášek a žloutky.Těsto necháme krátce uležet a zpracujeme malé placičky nebo krokety…
Sýry nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme vejce, cibuli na jemno, sůl, pepř, petrželku, mléko, strouhanku, hladkou mouku a kypřící prášek, po kterém budou lívance…
Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme jako na knedlíky. Přebytečnou vodu vylijeme. Přidáme sůl, vejce, mouku, strouhanku a krátce propracujeme. Tvoříme šišky asi 10 cm…
Okrájíme a nastrouháme najemno brambory, rukou je stlačíme a slijeme vodu.Nastrouháme cihlu, přidáme 1-2 vajíčka, osolíme, opepříme. Nasypeme kmín, majoránku,prolisovaný…
Brokolici a mrkev rozmačkáme vidličkou. Maso smícháme s vejci, mlékem a kořením. Přidáme brokolici s mrkví. Pořádně promícháme a zahustíme strouhankou. Mokrýma rukama…
Kapustu dáme vařit do mikrovlnky asi 8-10 min, rohlík namočíme do vody. Po vychladnutí kapustu vyždímáme, nakrájíme nadrobno, rohlík také vymačkáme a spojíme s masem a…
Krkovičku naklepeme na větší plát. Osolíme,pomažeme plnotučnou hořčicí a dáme vrstvu mletého masa, které jsme si připravili smícháním vajíčka, pepře, podravky,…
Všetky prísady na guľky dobre premiešame a vytvarujeme guľky. Varíme ich v osolenej vode dovtedy, kým nevyplávu na povrch. Slaninu narežeme na malé kocôčky a spolu s…
Máslo necháme rozpustit a asi deset vteřin v něm opékáme jemně nasekaný česnek. Ze strouhanky, parmazánu, petrželky a koření připravíme sypkou obalovací směs. V…
Rybí maso, zeleninu, bylinky, víno, koření a sůl zalijeme litrem vody, zahřejeme k varu a vaříme 20 minut. Polévku procedíme a z rybího masa a zeleniny vymačkáme na…
Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a pokrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.Olivový olej rozehřejeme a orestujeme na něm cibulku.…
Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a pokrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.Olivový olej rozehřejeme a orestujeme na něm cibulku.…
Plátky kuřecích prsou naklepeme, mírně osolíme, jemně potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem. Řízky poklademe oloupanou a na kolečka nakrájenou klobáskou (nejlépe…
Polévka: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme nastouhanou mrkev. Orestujeme.Poté mrkev zasypeme jemně hladkou moukou a zamícháme.…
Krůtí křídla vykostíme podle fotopostupu, jde to překvapivě dobře. Jen je třeba dát trochu pozor, ať neproříznete kůži. Umícháme mleté maso s vejcem, solí, kořením a…
Na malém množství oleje zpěníme cibuli a přidáme nakrájené žampiony, které krátce podusíme, pak je zasypeme ořechy a orestujeme. Osolíme, opepříme a dáme petrželku.…
Připravíme 3 misky - do jedné nasypeme hladkou mouku, do druhé rozklepneme vajíčko se špetkou soli, které promícháme a do třetí nasypeme strouhanku.Malé mozzarellky…
1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které vložíme na hodinu do lednice a necháme odpočinout. Poté vyndáme a tvarujeme knedlíčky, které vaříme ve vroucí vodě cca 6…
Katsu Japonske rezne podobne ako nase naklepeme, osolime, pokorenime, dame do muky a vajicka. Jediny rozdiel su japonske priezle Panko ktore su specialne mlete s najprv…
Kuřecí prsní řízky obalíme klasicky v trojobalu - panko strouhanka je tam důležitá. Smažíme obvyklým způsobem. Dáme vařit rýži, nesolíme.Do pánve dáme vývar, ochutíme…
Sezónní dobrotu připravenou z vlastnoručně nasbíraných hub můžeme v ostatních obdobích roku zaměnit přípravou žampionů nebo hlívy. Vždy získáme chutné jídlo, které lze…
Všechny přísady smícháme a necháme 10 min. odležet.Těsto by mělo hustší, mléka dejte méně a podle potřeby dolévejte. Tvoříme kuličky asi jako pingpongový míček a dáme je…
Množství neuvádím záměrně, protože každý, kdo vaří silný hovězí vývar v domácích podmínkách, většinou připravuje větší množství, jelikož to není sice nic složitého, zato…