Sýrové pečivo k posezení
Recept ještě nebyl hodnocenDo mouky s práškem do pečiva přidáme změklý tuk, nastrouhanou nivu, vejce, sůl a zpracujeme těsto. Těsto necháme alespoň 30 minut odležet. Potom rozválíme, …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mouky s práškem do pečiva přidáme změklý tuk, nastrouhanou nivu, vejce, sůl a zpracujeme těsto. Těsto necháme alespoň 30 minut odležet. Potom rozválíme, …
Zdravé lehké letní jídlo z ryb a čerstvé zeleniny, které budete připravovat často a rádi. Ryby jsou cenným zdrojem jódu, bílkovin, vitamínů a minerálů. Proto by měli být…
Tradiční švédská lahůdka gravlax, tedy losos marinovaný v suché marinádě ze soli a cukru vás doslova nadchne. Losos se díky soli vysuší a zpevní a bude se podobat své…
Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem najemno a vložíme do hmoždíře,…
Pokud milujete česnek, pak musíte vyzkoušet tyto kynuté chlebové placky, které po česneku krásně voní a i chutnají. Na povrchu jsou posypané hrubozrnnou solí a kmínem.…
Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně…
Kvásek zaděláme pivem, přilijeme k mouce, přidáme žloutek, sůl, vlažný tuk a zaděláme nelepivé těsto. Za 3/4 - 1 hodinu vyválíme těsto v tyčky. Lze dělat i jiné tvary…
Vše koření rozdrtit v hmoždíři, potřeme tím maso a necháme marinovat. Na rozpálenou pánev dáme maso. Až je maso hotové, dáme ho na talíř. Na výpek z masa dáme asi 2…
Do hrnku nalijeme mírně ohřáté pivo, nasypeme rozdrobené droždí a přidáme 1 lžíci mléka. Necháme vzejít kvásek Do důlku v osolené mouce opatrně nalijeme kvásek,…
Do maziara dame ocisteny cesnak, horcicne semienko, zelene bylinky a zelene korenie bez nalevu. Nahrubo potlcieme, vyberieme , posolime a zalejeme dobrym olejom. Do…
Záviny z listového těsta můžeme připravit naslano i sladko a naplnit je podle své chuti. Vyzkoušejte tuto kombinaci restovaných žampionů, pórku a kari koření a uvidíte,…
Příprava avokádového "pesta" je velice jednoduchá. Do mixéru vhodíme všechny ingredience a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme solí. Pesto nakonec smícháme s…
Maso vyndáme z lednice a obalu minimálně 1 hodinu předem.V mixeru vyrobím krustu z parmazánu, bylinek, česneku, soli a oleje - vznikne hrubá pasta. Tou potřu část masa,…
Bramory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Cibulku včetně zelené natě nakrájíme nadrobno a orestujeme na kousku másla a olivovém oleji. Přidáme k…
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto.Vyválíme kulatý plát, který nakrájíme na trojúhelníčky, smotáme rohlíčky, dáme na plech vyložený pečícím papírem,…
Nejdříve necháme vykynout kvásek. Přidáme k mouce spolu s vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto , které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Pagáč je výborné kynuté pečivo, které má svůj původ v Maďarsku a na Slovensku. Jde o placky či bochánky, které se tvarují z kynutého těsta, ve kterém se skrývají právě…
Kachní prsa kuchyňsky upravíme a osušíme. Ostrým nožem kůži nařežeme do mřížky. Kůži krájíme opatrně, abychom neprořízli i maso. Kachní prsa opepříme drceným…
Rohlíky pokrájíme na malá kolečka, klobásku nakrájíme na malé kostičky a vše pokropíme vývarem. Přidáme žloutky, změklé máslo, sůl, pepř, kari koření, sušený tymián,…
Porci lososa ze strany kůže zbavíme šupin (pokud již není), poté opláchneme a dobře osušíme. Posypeme hrubozrnnou solí a citronovým pepřem. Do pánve dáme rozpustit máslo…
Brambory nastrouháme a smícháme s vejcem a moukou v hustší těsto, které protlačíme přes síto na halušky do vroucí vody osolené hrubozrnnou solí (aspoň 1 vrchovatá lžíce)…
Tato pečená bylinková mrkev patří mezi výrazné přílohy, které oživí jednoduché úpravy kuřecího či krůtího masa. Hodí se i do arabských pilafů a dalších dušených masových…
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte…
V hrnci na rozpáleném másle společně s olejem orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli (asi 10 min, dokud lehce nezhnědne), pak přidáme na kostky pokrájené hovězí maso a…
Listy pampelišky lehce dochutí čerstvý salát nebo báječně doplní banánové smoothie. Jen je třeba vědět, kde a jak je sbírat
Barevná jablíčka jako nepostradatelná pochoutka do podzimních dní!
Halloweenské MasterChef Česko: Jak na jednoduché chlupaté prsty z listového těsta, pařáty čarodějnice a další děsivé pohoštění