Trnková roláda
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto vylijeme na plech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto vylijeme na plech…
Připravíme si mísu. Smícháme sypké suroviny a vmícháme tekuté. Nakonec přidáme nakrájené švestky a nalijeme těsto do formiček či košíčků. Pečeme dozlatova.
Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Poukladáme tesne vedľa seba polovice sliviek reznou stranou nahor. Posypeme škoricou a mletými orechami. Prísady na cesto…
Alespoň den předem si naložíme sušené švestky do portského vína...stačí deci vína na balíček sušených a vypeckovaných švestek. Zbytek vína můžete ochutnávat při vaření…
Omytá a osušená prsa nakrájíme na kůži na kostičky. Na suchou pánev je dáme kůži dolů a opékáme z každé strany asi 4-5 minut. Předěláme je do pekáčku, kolem dáme…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Suroviny na těsto smícháme dohromady, chvilku hněteme, abychom těsto provzdušnili a necháme chvilku odstát (nemusíme nechat dlouho kynout). Mezitím očistíme a nakrájíme…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo a přidáme cukr. Po rozpuštění vsypeme nakrájené švestky a minutku opékáme.Přidáme koření,…
Nejprve si připravíme redukci z vína a koření: víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, citr šťávu a koření a vaříme tak dlouho, dokud tekutina nezačne houstnout. Poté…
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme šťávu z citronu a chvilku ještě šleháme. Pak vmícháme lehce sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Brambory oloupeme, nastrouháme, dáme do misky a promícháme je s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a cukr. Do směsi vmícháme mouku se špetkou soli a mák. Těsto…
Mouku, změklý tuk, žloutek, prosátý cukr zpracujeme na těsto a necháme v chladu půl hodiny odležet. Do prochladlé rýže vmícháme žloutek s cukrem. Odleželé těsto vyválíme…
Tuk vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem a přidáme mléko. Postupně přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a vytvoříme těsto, které zabalím do potravinové folie a…
Perníčky nastrouháme, nebo nasekáme na robotu a smícháme v misce s mlékem a rumem (když nemáme rumové perníčky, ubereme mléko a přidáme více rumu), směs by měla být jako…
Příprava je prostá. Pokrájíme uzeniny, maso, vejce, švestky. Zalijeme podmáslím vymíchaným s křenem a smetanou. Dosolíme, dopepříme.
Obě mouky vysypeme do mísy, uděláme důlek, do něj nasypeme cukr rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme a necháme tak 10 minut stát.Pak přidáme zbytek…
Nejprve připravte posypku. Do misky nasypte mouku, mák, cukr a máslo. Ze všech surovin vytvořte posypku a tu zatím uložte do lednice.Na koláč připravte mísu a do ní…
V míse řádně promícháme všechny sypké ingredience. Přidáme vejce, mléko, olej, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, Amaretto a opět řádně promícháme. Vylijeme na…
Mák nasypeme do poloviny horkého mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Necháme vychladnout. Z hrubé mouky, cukru a másla uděláme drobenku a uložíme do…
V nádobě smícháme mouku s práškem do pečiva, cukr, vanilkový cukr, žloutky, máslo nebo Heru a kysanou smetanu. Utvoříme těsto a dobře ho propracujeme. Rozdělíme na…
Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg…
Do mísy si dáme prositou mouku, cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme si hladké, nelepivé těsto. Těsto necháme v chladu…
Nejprve si nachystáme makovou náplň. Mák svaříme s mlékem a cukrem. Necháme vychladnout, můžeme přidat trochu rumu, pokud je náplň řídká, ještě zahustíme strouhankou. …
Krém: Den předem si uvaříme klasickým způsobem puding, na konci zakápneme rumovým aroma. Necháme vychladnout. Další den ho rozmícháme s tvarohem a cukrem dle chuti.…
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Alsaské zelí neboli šukrut: Vydatná specialita s klobásou a bramborami voní po česneku a víně a skvěle zasytí celou rodinu
Nebojte se ušáka! Tipy a triky, jak na králičí maso, aby bylo měkké a voňavé