Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic mléka a umícháme v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic mléka a umícháme v…
Nejprve jsem uvařila puding. Do hrnce jsem nalila větší část mléka a ve zbylém mléku jsem rozmíchala oba vanilkové pudingy a krupicový cukr. Do hotového pudingu jsem…
Brambory oloupeme, nastrouháme je na hrubé nudličky. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, lžičku cukru a špetku soli a dobře promícháme. Na pánev…
Omyté švestky a cuketu nakrájíme na menší kousky. Podlijeme vodou, přidáme vločky, koření a vaříme do úplného změknutí. Je-li třeba, ještě malinko podlijeme vodou.Z…
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a z něj vykrájíme kolečka, která pak přeneseme na plech, vyložený papírem na pečení.Potřeme je rozšlehaným vejcem…
z droždí, trochu cukru a vlaž.mléka kvásek. Do mísy dát mouku, trohu soli ,cukr, skořici a smíchat, přidat mléko ,kvásek, tuk a vejce a vypracovat těsto . Nechat…
Sušené švestky namočíme den předem do červeného vína.Listové těsto vyválíme a potřeme tabascem nebo chilli. Těsto rozdělíme rádýlkem na čtverečky, na ně dáme plátek…
Do vlažného mléka s rumem (ve větším hrnci) rozdrobíme droždí, nasypeme cukry, přisypeme mouku a řádně promícháme. necháme stát na teplém místě, pod utěrkou. Po pěti…
Nejprve formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Připravíme také drobenku z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru a necháme ji…
Všechny suroviny smícháme v míse.Nalijeme na plech na pečící papír. Poklademe švestkami.Pečeme na 175°C 25 minut.
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, aby se nelepilo na mísu ani vařečku. Na náplň smícháme tvaroh, žloutky, pudingový prášek, citronovou kůru, cukr a…
Očištěné ovoce nakrájíme na ctrvtinky, zbavíme jádřinců, pecek, jablka a hrušky také oloupeme. Vložíme do hrnce, zakápneme citrónem, přidáme třtinový cukr a zalijeme…
Připravíme ovoce, očistíme, popřípadě vypeckujeme.Připravíme žmolenku.Všechny ingredience na těsto smícháme ve velké míse (nebo já jsem použila retro robot viz. foto),…
Rozvar: Cukr rozpustíme na karamel, přidáme švestky, podlijeme trochou rumu, přidáme trochu vody a švestková povidla. Přidáme rovněž koření - skořici, badyán, kůru a…
Mäso z chrbta narežeme až po kosť. Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme,…
Ve vlažném mléce rozmíchejte lžičku cukru, rozdrobte do něj čerstvé kvasnice a nechte vzejít kvásek.Máslo a sádlo rozpusťte a nechte zchladnout.V míse promíchejte mouku,…
Všechny přísady na těsto spojíme a vypracujeme těsto.Zabalíme je do folie a dáme minimálně na hodinu do ledničky (může být i přes noc).Smícháme zakysanou smetanu s…
Ve vlažné vodě rozmícháme lžičku cukru a droždí a necháme 15 minut stát.Do mísy pak přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme volnější těsto, které necháme asi 30-40…
Z bohaté švestkové úrody se dá připravit ledacos. Jistě také nějaká část padne na povidla nebo, jako v tomto receptu, na klevela. Vypeckované švestky nechejte přes noc…
Tenká vrstva těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte i vy. Na…
Brambory jsou skvělou surovinou pro přípravu slaných i sladkých jídel. Z uvařených nastrouhaných brambor tak připravíme lahodné knedlíky plněné švestkami. K podávání pak…
Mák a švestky k sobě chuťově velmi dobře ladí. Tuto kombinaci si vychutnáme v dobrém závinu z kynutého těsta. Těsto potřeme makovou náplní, poklademe švestkami či…
Česká kuchyně je jedinečná svými sladkými jídly, která podáváme jako hlavní chod. Mezi ně patří i tyto zajímavé skořicové šišky z vařené rýže. Podáváme je přelité…
Švestkový točený koláč je mistrovským dílem, které potěší jak oko, tak i chuťové pohárky. Základem koláče je nadýchané kynuté těsto, které naplníme makovou náplní a…
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Alsaské zelí neboli šukrut: Vydatná specialita s klobásou a bramborami voní po česneku a víně a skvěle zasytí celou rodinu
Nebojte se ušáka! Tipy a triky, jak na králičí maso, aby bylo měkké a voňavé