Kuřecí špízy v sýrovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenMaso si nakrájíme na kousky, jako na ražničí, osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na měsíčky. Napichujeme na jehly v pořadí maso, slanina, cibule. Obalíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso si nakrájíme na kousky, jako na ražničí, osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na měsíčky. Napichujeme na jehly v pořadí maso, slanina, cibule. Obalíme…
Žampiony očistíme a odloupneme nožičky. Sýr, celer a nožičky nastrouháme na jemném struhadle, cibulku nakrájíme. Vše smícháme s vejci, petrželkou a dochutíme.Do pekáčku…
Bůček si omyjeme a dáme na linku. Ostrým dlouhým nožem do něj vyřízneme podélně kapsu mezi masem a další vrstvou sádlíčka nejlépe, tam je to měkké a dobře se řeže.…
Vepřové maso nameleme a dáme do misky.Přidáme na jemno nakrájenou cibulku, na malé kostičky nakrájený uzený sýr a uzenou rolku, nakrájenou pažitku, vejce, strouhanku,…
Listové těsto je vděčná surovina. Rychlá příprava a variabilita při použití z něj činí základ pro spoustu lahůdek. Bleskově připravené šneky s lákavou náplní ze špenátu…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a 4-5 minut před koncem vaření těstovin přidáme hrášek a nakrájenou papriku. Scedíme a necháme vychladnout.Zároveň uvaříme…
Pokud se vám letos urodilo hodně zeleniny a vy již nevíte co z ní připravit, odlehčete svůj jídelníček a jednoduše zapečte rajčata s cuketou, anglickou slaninou a sýrem.…
Kořeněná chuť vinné klobásy se kombinuje s jemně kyselým jogurtem, chutnými zeleninami a bylinkami. Zapečení v troubě dokonale zkaramelizuje klobásu a zeleninu,…
Lahodná kombinace jemně pečeného lilku a výrazného, aromatického sýra, která v sobě spojuje svěží chuť zeleniny s kouřovými tóny sýrů. Skvěle se hodí jako originální…
Hledáte polévku, co zasytí, zahřeje a ještě ji zvládnete po náročném dni připravit rychle a takřka bezpracně? Tak totu pro vás máme tuto mrkvovou s červenou čočkou a…
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Žampiony nakrájíme na větší kousky a přidáme k cibuli.Ochutíme solí pepřem a kmínem. Podlijeme lehce vývarem a dusíme do…
Vykostěného kapra bez hlavy odspodu rozkrojíme co nejvíce, aby byl co největší prostor k naplnění. Posolíme ho a potřeme zevnitř hořčicí a posypeme grilovacím kořením a…
Uvaříme si brambory ve slupce jen cca 5-6 minut, vypneme a necháme do druhého dne vystydnout (dá se ale i ze syrových brambor).Druhý den brambory oloupeme, nakrájíme na…
Do pánve si dáme olej, na něm osmažíme cibule, přidáme zeleninu, krátce orestujeme. Přisypeme pohanku, zalejeme vývarem, 3minuty povaříme a necháme zakryté nabobtnat. …
Jednotlivé plátky toastového chleba potřeme dijonskou hořčicí. Na 4 z nich položíme plátek uzeného sýru, šunky, opět sýru a přiklopíme zbylými plátky chleba. Přimáčkneme…
Uzené maso je výborné samo o sobě. Když k němu připravíte čerstvé lesní houby, které překryjete plátky uzeného sýra, jídlo posunete, minimálně o "tři schody výš". S…
K nedělnímu obědu bezpochyby patří oblíbená sekaná. Připravte ji však trochu netradičně a to s krustou z bylinek a uzeného sýra. Její chuť tak bude o poznání zajímavější…
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, prelisujeme, zmiešame s olejom, soľou, korením, vajcom a múkou. Z cesta formujeme guličky veľkosti orecha a v osolenej vode uvaríme.…
Bůček zbavíme kůže nakrájíme na plátky (lépe koupit vyšší, abychom měli větší plátky), naklepeme do široka a plníme směsí.Směs: uzenou plec nakrájíme na kostičky nebo…
1. Papriky i šunku nakrájíme na malé kostičky, sýr nahrubo nastrouháme. Vše smícháme dohromady. 2. Smícháme majonézu s jogurtem, podle toho jaký poměr nám vyhovuje,…
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na cca 6-ti…
Z vajec, nastrouhaného sýra, polohrubé mouky, piva, zázvoru a utřeného česneku vyšleháme hladké těstíčko, které podle chuti dosolíme a opepříme. Uzenou panenku…
Býčí žlázy pokrájíme na plátečky a vložíme na 4 hodiny do mléka. Poté je vyndáme,omyjeme a vložíme je přes noc do sladkokyselého, kořeneného nálevu ze sterilovaných…
Na oleji zpěníme na kostičky pokrájenou cibulku, přidáme špenát, podusíme, přidáme česnek dle chuti a necháme vychladnout. Pak přidáme 2 žloutky, mouku s práškem a…
Večer připravíte, ráno zabalíte: 5 nejrychlejších svačinek nejen pro školáky a tipy, jak si ráno ušetřit čas
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?