Zeleninové placky s květákem
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták nejen skvěle chutná, ale poskytuje našemu tělu množství cenných látek. Květákové placičky patří mezi oblíbené stálice v českých kuchyních. Tyto jsou pikantně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák nejen skvěle chutná, ale poskytuje našemu tělu množství cenných látek. Květákové placičky patří mezi oblíbené stálice v českých kuchyních. Tyto jsou pikantně…
Nadýchané, dozlatova smažené koblihy plněné povidly ovoněnými skořicí a vanilkou jsou skvělým pohoštěním na Silvestra. Potěší i kdykoliv jindy během roku. Důležité je,…
Každý má doma svůj oblíbený recept na koblihy. A věřte, že ne všechny jsou stejné. V tomto receptu najdeme skvělé koblihy, které jsou před svým smažením naplněny kouskem…
Koblihy chutnají nejen o masopustu a nejen dětem. Zahřešte si vlastnoručně připraveným tradičním smaženým moučníkem. Lahodným a při prvním kousnutí lákavě kyprým. Navíc…
Skvěle šťavnaté, ale přitom křupavé kuřecí řízky můžeme udělat s tímto receptem. Na noc je naložíme do lehce pikantní marinády z hořčice, zakysané smetany a pažitky.…
Další z variací na oblíbené řízky je pro milovníky pikantních chutí kombinace vepřového masa a medvědího česneku. Maso marinujeme v červeném víně s ďábelským kořením a…
Palačinková roláda s tvarohem je sladký pokrm, který zaručeně potěší všechny milovníky dezertů. Tenké a jemné palačinky jsou naplněny lahodným tvarohovým krémem,…
Houbové řízečky ze strouhaných žampionů jsou bezvadný nápad, jak naučit na houby toho, kdo je nemusí. Dobře je prosmažte a podávejte s oblíbenou přílohou a tatarskou…
Játra nakrájíme na menší kostky, opepříme. Řepu a zázvor nakrájíme na plátky a z obojího asi třetinu dáme stranou. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zpěnit do kastrolu. …
Špalíčky potřeme po obou stranách hořčicí a necháme odležet. Zatím si nakrájím na kousky papriiku, rajče, žampiony, nasekáme bylinky. V rendlíku rozpálíme tuk a nejprve…
Vodu přivedeme k varu a rozpustíme v ní dva smetanové sýry, přidáme masox a chvíli povaříme. Podáváme s osmaženou houskou nakrájenou na kostičky a posekanou petrželkou…
Rohlíky nakrájíme na kolečka, zalijeme vodou a necháme nasáknout. Poté je rukou rozmělníme a důkladně vpracujeme do mletého masa společně se škrobem. Osolíme a opepříme…
Tvaroh naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu. Přidáme zbývající suroviny, dobře promícháme a dáme vychladit.Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu. V míse cuketu…
Z uvedených surovin umícháme těstíčko. Lžící tvoříme na pánvi do rozehřátého tuku tenké smaženky a pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.Podáváme teplé,…
Vejce rozšleháme a smícháme se zbývajícími surovinami. Na pánvi rozehřejeme tuk a lžíci klademe směs, která se rozlije do placiček.Smažíme pozvolna z obou stran do…
Všechny uvedené suroviny na palačinkové těsto v hlubší nádobě a nejlépe ručním elektrickým šlehačem na stupeň 1 důkladně promícháme a necháme 20 minut odpočinout.Na…
Chléb rozmočíme ve vodě a přebytečnou vodu vymačkáme.K chlebu přistrouháme salám, sýr, přidáme nakrájenou cibuli, okořeníme. Se solí opatrně, směs bývá slaná dost.Na…
Cibulku a česnek oloupeme. Cibulky spaříme vřelou vodou a necháme je v ní 5 minut. Potom je opláchneme studenou vodou a otřeme. Kotlety naklepeme, u kostí nařízneme.…
Pivo smícháme s vodou a velmi zvolna vpracujeme do mouky (těsto jako na palačinky) Necháme tak hodinku odpočinout. Pak ušleháme tuhý sníh z bílků a jemně vpracujeme do…
Ze staršího chleba nakrájíme tenké krajíčky a ty nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hlubší mísy, zalijeme smetanou a necháme alespoň hodinku všechnu tekutinu do sebe…
Plátky kapra osolíme (solí nešetřit) a posypeme trochou mletého kmínu. Necháme asi hodinu v lednici. Z vajíček, škrobové moučky, mouky a mléka připravíme řidší…
Maso smícháme s tvarohem, vejcem, sýrem a kořením. Přidáme rohlík nastrouhaný na jemno a kukuřici. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.Tvarujeme ploché…
Na pánvi rozehřejeme tuk (olej), nasypeme lžíci strouhanky, kterou rozhrneme, na ni vyklepneme vajíčko, jako kdybychom dělali volské oko. Osolíme, případně opepříme a…
Tvaroh smícháme se žloutky, přidáme hrnek mléka, sůl,a pomalu začneme vmíchávat mouku. Těsto si postupně ředíme zbylým mlékem na řidší těsto. Nakonec vmícháme tuhý…
Manuál pečení cukroví: Jak používat pečicí papír, na kolik rozžhavit troubu a co s plechem?
Jak na vepřové výpečky s houbami: Výborná obměna klasiky je nejlepší s bramborovým knedlíkem
Milan z Masterchefa se učil vařit v dětském domově. Nám prozradil recept na nadýchaný karlovarský knedlík s paprikovou omáčkou