Ovesné sušenky s čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenVše (krom čokolády) zpracujeme v těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. Asi po 10 minutách jej vyndáme. Trochu lepí, takže se jej nesnažíme ani vyválet. Místo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše (krom čokolády) zpracujeme v těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. Asi po 10 minutách jej vyndáme. Trochu lepí, takže se jej nesnažíme ani vyválet. Místo…
Na tuku si osmažíme cibulku. Když je dozlatova usmažená, přidáme uzeninu (pokud máme rádi), necháme osmahnout a nakonec dáme celá vejce, osolíme a mícháme do ztuhnutí.…
Do trochy vlažného mléka s cukrem dáme vzejít kvásek,který přikryjeme utěrkou.Rozpustíme si máslo. Smícháme mouku,sůl,cukr,vlažné mléko(podle potřeby dát víc nebo míň)…
Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a…
Formu si vymažeme a vysypeme moukou. V míse smícháme mouku, máslo, cukr, vejce a zpracujeme na tuhé těsto. Troubu si rozpálíme na 190 stupňů. Těsto si rozválíme na…
Necháme vzejít droždí ve vlažném mléce s cukrem, pak s ním na válu zpracujeme z mouky a tuku těsto. Rozdělíme na 6 dílů, každý rozválíme na plát velikosti talíře, který…
Do prosáté mouky přimícháme kypřící prášek, špetku soli a cukr, uprostřed uděláme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme kousky tuku a vypracujeme hladké těsto. …
Těstoviny uvaříme běžným způsobem. V hluboké pánvi nebo větším kastrolu rozpálíme olej. Na něm osmahneme nakrájenou cibuli s nakrájenou slaninou, přidáme na proužky…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté pomalu přidáváme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přidáme kokos a rozinky. Těsto nalijeme do…
Takže nejdřív droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout.Mezitím do…
Nejdříve si dáme namočit houby, asi tak do 1/2 l vody, kam ještě přidáme trochu kmínu a pepře, oškrabeme brambory, oloupeme cibuli a česnek. Nálev z hub budeme do…
Tyto všechny přísady vymícháme v misce v těsto a vyléváme na připravený plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou hrubou. Pak pečeme buchtu v předem předehřáté…
Maso nařežeme na kousky, osolíme, opepříme a na pánvi rychle opečeme. Pak dáme do jiné nádoby, na zbylém omastku opečeme cibuli do sklovata. Potom přidáme brambory,…
Do mísy dáme na kostky nakrájený chleba, přidáme mouku, ostatní suroviny a utvoříme těsto.To rozdělíme do 4 porcelánových a vymazaných hrníčků, vaříme 20 minut v hrnci,…
Koláče z křehkého těsta jsou velmi oblíbené po celé generace. Nejčastěji se plní jablky, ale my pro vás máme kakaovou variaci s tvarohem. Tento koláč je zvenku křehký,…
Dnes již nejsou bábovky nezbytnou součástí nedělního odpoledního dýchánku pro návštěvy jak vidíme ve filmech pro pamětníky, ale staly se součástí běžného všedního dne.…
Bleskurychlý jablečný koláč, který může do hodiny stát na stole před nečekanou návštěvou. Určitě mu bude na dezertním talířku slušet kopeček ušlehané nebo zakysané…
Lehká a rychlá bublanina patří k létu. Stačí miska čerstvě natrhaných malin, chvilka přípravy a počkat u trouby na výsledek. Jen nesmíte zaváhat a honem si ukrojit. …
Hrníčkové koláče jsou jedny z nejvděčnějších. Žádné vážení, jen smíchat. Vrstva tvarohovo - pudinkové náplně bude skvělé podloží pro jakékoliv letní i konzervované…
Květák nejenže dobře chutná, ale navíc je skvělým zdrojem vitamínů, draslíku a vápníku. V kombinaci s fazolemi, jarní cibulkou, zapečený pod sýrovou krustou chutná tak…
Půlroční koláčky pekly už naše babičky, dost možná i prababičky. Tradičně se pečou v mini verzi na svatební hostinu, ale můžete si je doma připravit s rodinou i jen tak…
Perníky jsou tradicí nejen na Vánoce a další svátky, ale také na poutích. Stánky plné voňavého cukroví různých tvarů jsou tradičně barevně zdobené a lákají k nákupu. Vy…
Rafinovaný moučník s vloženými sušenkami v chutném krému připravíte během dvou hodin. Celý moučník zahalte polevou z kvalitní čokolády. Pochutnat si na tomto dezertu…
Nadýchané a vláčné máslové těsto se směsí šťavnatého čerstvého ovoce chutná výborně. Jak už to u bublaniny bývá, příprava je snadná a rychlá. Podávat ji můžeme…
Tradiční svatební polévkou je vývar s knedlíčky. Jak je udělat, aby chutnaly božsky?
Blíží se největší vinařský festival v Praze. Láká na ochutnávku autentických vín bez chemie
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům