Šťavnatá bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenReceptů na bábovku existuje opravdu nepočet. Aby byla bábovka krásně šťavnatá a vláčná, přidáme do těsta nastrouhané jablko. Hojně pocukrovaná mramorovaná bábovka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Receptů na bábovku existuje opravdu nepočet. Aby byla bábovka krásně šťavnatá a vláčná, přidáme do těsta nastrouhané jablko. Hojně pocukrovaná mramorovaná bábovka…
Na svačinku, na party, na piknik, jen tak na zobání. Hodí se opravdu na každou příležitost. Řeč je skvělých šnecích z listového těsta. Každé kolečko je plné kečupové…
Objevte kouzlo dvoubarevné majonézové bábovky, která spojuje jemnost a vláčnost dvou vrstev těsta s lahodnou chutí majonézy. Tato netradiční ingredience dodává bábovce…
I bez lepku si můžete užít mlsání dobrého vánočního cukroví. Ochutnejte toto křehké a voňavé linecké cukroví z bezlepkové mouky a jistě si ho také oblíbíte. Můžete ho…
I bez lepku si můžete užít mlsání dobrého vánočního cukroví. Ochutnejte toto křehké a voňavé linecké cukroví z bezlepkové mouky a jistě si ho také oblíbíte. Můžete ho…
Zpracujeme těsto na vále a dáme aspoň na 1 hodinu do mísy se studenou vodou a do lednice. Pak vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary. Upečeme a obalujeme v cukru s…
V mléce rozpustíme cukr, přidáme tuk a zahříváme, až se tuk roztaví. Teplý roztok nalijeme do mísy s moukou prosetou s kypřícím práškem, přidáme rozšlehané vejce a…
Třívrstvý koláč vás nadchne. Suroviny na korpus odměříte pomocí skleničky, krém z tvarohu je velmi jednoduchý a snadný na přípravu a poslední pudinková vrstva, s…
Borůvky patří mezi nejzdravější ovoce. Tyto krásně tmavě fialové kuličky jsou plné vitaminu C a dalších antioxidantů. Pokud si je sami nasbíráme v lese, uděláme pro své…
Hanácké právo je zvyk, který se na Hané a to hlavně na vesnici udržuje jako památka, jak se naši předkové bavívali a veselili. A na takové oslavě koláčky mnoha chutí…
Kynuté těsto tentokrát bude základem pro dokonalý koláč na víkend. Nadýchané těsto zdobí kousky šťavnatých švestek a jablíček, které navíc doplňuje také drobenka…
Z vlažného mléka (cca 200 ml), 1 lžíce cukru a droždí připravíme kvásek. Do misky prosijeme mouku, přidáme zbylý cukr, změklý tuk, žloutky a sůl (bílek nechme stát ve…
Z vlažného mléka (cca 200 ml), 1 lžíce cukru a droždí připravíme kvásek. Do misky prosijeme mouku, přidáme zbylý cukr, změklý tuk, žloutky a sůl (bílek nechme stát ve…
Beránek z tvarohového těsta krásně ozdobí naši velikonoční tabuli. Díky tvarohu je příjemně vláčný a nedrobí se. Povrch doladíme světlou nebo tmavou polevou. Nesmí…
Žloutky utřeme s cukrem a měkkou herou do pěny. Přidáme tvaroh a znovu třeme, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum nebo rumovou tresť, mléko, vmícháme mouku…
Do mouky s práškem do pečiva přidáme změklý tuk, nastrouhanou nivu, vejce, sůl a zpracujeme těsto. Těsto necháme alespoň 30 minut odležet. Potom rozválíme, …
Cibuli nakrájíme najemno, osmahneme na tuku, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme a přidáme rajč. protlak, opět orestujeme. Potom přidáme mraž. zeleninu a…
Mléko ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobené droždí. Promícháme, přikryjeme a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, kmín, sůl, změklý tuk, vykynutý kvásek a vypracujeme…
Uděláme kvásek,necháme zkynout, mezi tím si rozpustíme tuk a připravíme ostatní suroviny. Když kvásek vykyne, vše smícháme a řádně proděláme těsto. Necháme kynout. Po…
Plněné koláčky v podobě uzlíčků s různými druhy náplní jsou neodmyslitelnou součástí naší české kuchyně. Pokud je navíc po upečení potřete rozpuštěným máslem s rumem,…
Nejprve si den předem uvaříme tmavou šlehačku a to tak, že do kastrolku vlijeme šlehačky a přidáme kakao, dobře prošleháme a přivedeme k bodu varu. Odstavíme, ještě…
Velmi jednoduchý litý koláč, který zvládne i naprostý začátečník. Pokud nesypeme koláč drobenkou, pak je dobré pokládat ovoce řeznou stranou dolů, aby jeho šťáva…
V sezoně cuket přemýšlíme, jak co nejlépe zužitkovat. Z cukety můžete připravit krásně vláčnou bábovku s rozinkami, vonící po skořici. Jako moučník pro nedělní návštěvu…