Makovec s jablky a rozinkami
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi mák a rozinky? Pokud ano, vyzkoušejte tuto lahodnou buchtu. Díky jablkům je příjemně vláčná. O zvýraznění sladkosti se postarají rozinky, které dodávají i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte rádi mák a rozinky? Pokud ano, vyzkoušejte tuto lahodnou buchtu. Díky jablkům je příjemně vláčná. O zvýraznění sladkosti se postarají rozinky, které dodávají i…
Patříte mezi milovníky ořechů? Pak je tato ořechová pohádka tím pravým dezertem ke kávě právě pro vás. Kombinace vláčného ořechového korpusu a šlehačky je prostě…
Těsto připravené z másla, jogurtu a mouky posypeme vypeckovanými meruňkami a upečeme. Po vychladnutí buchtu podáváme posypanou moučkovým cukrem. Buchtu připravíme během…
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát…
Upečte tuto klasickou dobrotu, kterou známe z cukráren. Výborné křupavé trubičky z máslového těsta plněné nadýchaným sněhovým krémem ozdobí váš sváteční stůl a potěší…
Tato jedinečná kombinace vláčného těsta a svěžího jogurtu vytváří neodolatelný dezert, který potěší každého milovníka sladkostí. Je ideálním moučníkem k vaší oblíbené…
Sušenky jsou vždy skvělou svačinou pro malé i velké. Tyto placky jsou plné výživných ovesných vloček, které doplňuje na vápník bohatý mák a směs libovolných ořechů.…
Nejprve z uvedených ingrediencí připravíme pouhým smícháním a krátkým, ale důkladným propracováním těsto.V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 160…
Nejprve z uvedených ingrediencí připravíme pouhým smícháním a krátkým, ale důkladným propracováním těsto.V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 160…
Jemná buchta na plech s kousky ovoce a posypaná cukrem, to je taková klasika českých domácností. Bublaninu plníme často podle sezonního ovoce, od jahod přes rebarboru až…
Tvarohová bublanina je moučník, do kterého se hodí téměř jakékoliv ovoce. Těsto je díky tvarohu vláčné a jemné. Navíc patří mezi rychlé a jednoduché moučníky, zvládne ji…
Jednoduchý a nenáročný recept, který zvládne i naprostý začátečník. Bublanina je díky šlehačce jemná a nadýchaná a není příliš sladká. Pokud tedy zvolíte kyselejší ovoce…
Lehoučký piškot, svěží zakysaná smetana a čerstvé ovoce - to je výborná kombinace, které nikdo neodolá. Tento vynikající moučník se nejčastěji připravuje v létě, kdy je…
Košíčky plněné ořechovou náplní budou mizet z tácu rychlostí blesku. Přitom přichystat je můžete v předstihu a nejsou vůbec náročné na suroviny a složité na přípravu.…
Pokud máte v oblibě jídla z jednoho pekáčku a houby k tomu, zkuste náš recept na houbovou nádivku. Houby - třeba i zamražený vlastní úlovek, vejce, pečivo a bylinky…
S blížícím se podzimem přichází také ruku v ruce čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Skvělý jablečný koláč, s kakaovou polevou a oříšky…
Hojnost cuket na zahrádce nás nutí hledat způsoby jejich využití. Sladké pečení je jednou z mnoha možností. Pečení v chlebíčkové formě je jednoduché na manipulaci i při…
Těsto: Z mouky smíchané se solí a másla uděláme nejprve drobenku, pak přilijeme vodu a vytvoříme hladké těsto, které dáme na 20 minut odpočinout do lednice (mezitím si…
Těsto rozválíme na silnější placku a vykrajujeme kolečka nebo jen děláme na plech (vymazaný tukem) menší hrudky - lžičkou. Po upečení můžeme pocákat čokoládou.
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.…
Mák nasypeme do poloviny horkého mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Necháme vychladnout. Z hrubé mouky, cukru a másla uděláme drobenku a uložíme do…
Žloutky ušlehejte s oběma cukry. Poté postupně přidejte olej, vaječňák, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Formu si vymažte tukem či…
Vykostěný bůček nakrájíme na plát, rozklepeme, potřeme prolisovaným stroužkem česneku, osolíme, vložíme klobásu, zatočíme a upevníme párátky nebo omotáme kuch. provázkem…
Řepu dáme do vody vařit a vaříme do doby, než nám změkne. Poté ji necháme vychladnout a oloupeme ji. Pomocí tyčového mixéru uděláme z oloupané řepy, mléka a jogurtu pyré…
Jednoduchý návod, jak prodloužit potravinám v ledničce život: Zásadou je nepřeplňovat police a dodržovat správné zóny
Chutě známých politiků: Boris Johnson sní prostě vše. Jaký je jeho recept na hubnutí?
Slavné omáčky: Pařížské máslo je dokonalá omáčka z kečupu, hořčice a worcesteru, která si skvěle sedne s jakýmkoliv masem