Kuře s fazolemi a houbami
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí stehna osolíme, opepříme a vložme do pekáčku. Posypeme je nakrájeným bůčkem. Vložíme do předehřáté trouby ( cca 180°) a pečeme doměkka. Přeléváme vypečenou šťávou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí stehna osolíme, opepříme a vložme do pekáčku. Posypeme je nakrájeným bůčkem. Vložíme do předehřáté trouby ( cca 180°) a pečeme doměkka. Přeléváme vypečenou šťávou…
Králičí hřbítky osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky z půlky množství tymiánu. Maso svineme a závitky osolíme a upevníme špejlí…
Kuřecí paličky omyji, osuším a naložím na 3-4 hodiny do marinády z trošky oleje a grilovacího koření. Syrové brambory ve slupce pořádně vydrhnu a také osuším, nakrájím…
Cukety omyjeme a zbavíme stonků a okvětí. Ostrým nožem nebo škrabkou na brambory sloupneme z jedné cukety několik tenkých proužků. Zbylé cukety nadrobno nakrájíme a…
Ružičky brokolice očistíme a uvaríme do chrumkava. Scedíme a vodu zachytíme. Cestoviny uvaríme zvlášť tak, aby boli uvarené al dente. Vo vode z brokolice dáme…
Brambory očistíme a uvaříme v osolené vodě. Slijeme.Maso očistíme a naporcujeme. Okořeníme a vmasírujeme nasekaný tymián. Zprudka opečeme na teflonové pánvi pokapané…
Zeleninu pokrájíme na kusy, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku neloupeme. Vše v míse rukama promícháme s olejem, solí, balzamikem a odrhnutými bylinkami a dáme na plech…
Plátky masa mírně naklepeme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, přidáme tomatové pyré, tymián a necháme dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Na trošce oleje osmažíme cibuli do zlatova, přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přisypeme…
Na menší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět. Odstavíme z ohně a necháme zchladnout.Do sekáčku dáme fazole, drobně…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky narezané batáty, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme. Varíme 10 minút. Potom polievku rozmixujeme.Cícer na…
V hmoždíři si rozdrtíme divoké koření s čerstvými bylinkami. Omyté maso osolíme a potřeme směsí koření a bylinek, necháme přes noc v chladu odpočívat. Do pekáče dáme…
Maso si nakrájíme na proužky nebo menší kousky a min. na 2 hodiny je naložíme do marinády. Poté kousky obalíme ve strouhance s posekanou petrželkou a poskládáme na…
Krůtí stehno vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5cm silné. Vložíme je do vhodné nádoby, osolíme, zasypeme nakrájenou cibulí,na hranolky…
Kuřecí horní stehna kuchyňsky upravíme. Připravíme si plátky uzeného boku, pokrájená sušená rajčátka v oleji, nasekané bylinky a pokrájenou cuketu. Pod kůži kuřecích…
Na lyžici oleja orestujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Pridáme fazuľky, osolíme, okoreníme a pridáme sumah. Podlejeme 2 lyžicami vody a 10 min podusíme.Kuskus…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno a houby podle velikosti. Kostky masa zaprášíme moukou. Na oleji orestujeme cibuli, necháme trochu zhnědnout jako na guláš,…
Do mísy dáme mleté maso, vejce, strouhanku, šlehačku, sůl, pepř, nasekaný tymián, jemně usekanou cibulku a vše spojíme. Chvíli necháme odpočinout, bude-li třeba,…
Na rozpáleném oleji opečte dozlatova porce králičího masa. Přidejte oloupaný česnek, cibuli a cukety nakrájené na větší kusy. Vše společně chvíli opékejte a nakonec…
Oloupeme šalotku a česnek, šalotku nakrájíme na malé kostičky a česnek prolisujeme. Lišky omyjeme a necháme okapat.Na pánev dáme olivový oleje a mezi tím dáme vařit…
Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky. …
Listy kapusty nakrájíme na proužky a pět minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a dáme stranou.Houby nakrájíme na větší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme…
Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme, rozčtvrtíme, omyjeme. Česnek oloupeme a rozkrojíme na čtyři kousky.Do pečící mísy dáme slaninu,…
Švestky si na noc zalijeme červeným vínem a necháme je nasáknout a marinovat. Maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, řádně promícháme a necháme odstát. Švestky…
Andrea, Dagmar, Karmen... Vyberte si ty nejlepší odrůdy jahod. Jak se v nich vyznat?
Babské rady v kuchyni: Čím vyčistit mastný sporák a jak na ucpaný odpad bez chemie?
Příbory rukojetí dolů a teflonu vstup zakázán aneb Jak správně dávat nádobí do myčky a co tam rozhodně nepatří