Vegeta - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Polévka z kachních drobů se sýrovými noky
Recept ještě nebyl hodnocenDroby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Mleté maso s rajčatovou omáčkou a těstovinami
Recept ještě nebyl hodnocenVýhodou těstovin je jejich rychlá příprava, jde o sytou a levnou surovinu. Osmažené mleté maso dochucené kořením je s těstovinami ideálním spojením. Můžete podávat jen…
Polévka "Babiččino tajemství"
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, petržel a cibuli nastrouháme na jemno. V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu krátce orestujeme, zalijeme horkou vodou, přidáme petrželku, osolíme a…
Kozí brada
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka zvaná Kozí brada je hutná, jíškou zahuštěná polévka z hlávkového zelí a brambor. Opečenou klobásku můžete nahradit uzeným masem nebo slaninou. Místo vajíčka je…
"Roštěná" omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky naklepeme, osolíme, opepříme a hodně je obalíme v mouce. Nakrájíme si cibuli nadrobno a zpěníme na oleji v hrnci. Navrch přidáme plátky masa a opečeme. Poté je…
Sekaná z drůbežího masa
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso řádně prohněteme se všemi surovinami a dochutíme dle své chuti.Jemnou masovou směs navršíme do jakékoliv formy, kterou předem vymažeme a vysypeme …
Fazolky ze školky
Recept ještě nebyl hodnocenHolky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou…
Kuřecí smetanové karbanátky z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenKarbanátky se dají připravit na mnoho způsobů. Smetanové karbanátky, pečené v troubě, z kuřecího masa, okořeněné hořčicí a paprikou, jsou jako dělané k nedělnímu obědu.…
Kedlubnová omáčka podle babičky
Recept ještě nebyl hodnocenToto staré dobré jídlo vařívaly naše babičky, na které rádi vzpomínáme. Je to moc dobré a rychlé jídlo. Šťavnaté kedlubny ve smetanové omáčce s brambory a opečeným…
Ajveniny mexické fazole
Recept ještě nebyl hodnocenČasově i finančně nenáročné jídlo se hodí jako rychlá večeře. Pokud holdujete ostrým jídlům, neváhejte a přidejte chilli papričku, dodá jídlu "mexický" říz. S přílohou…
Pikantní škvarková pomazanka
Recept ještě nebyl hodnocenLehce pikantní, plná zeleninové chuti, v základu s moravským müsli. Taková je škvarková pomazánka s lečem a vajíčky, kterou můžete podávat jak na čerstvém chlebu, tak i…
Sekaná à la svíčková
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá sekaná ve smetanové omáčce z kořenové zeleniny je dobrou alternativou ke klasické svíčkové na smetaně. Sekanou i zeleninu připravujeme v jednom pekáčku a po…
Balkánský burek
Recept ještě nebyl hodnocenVýborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a…
Bramboráky ze suchého chleba
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi úsporný recept na smažené placky ala bramborák. Připravíte je ze zbylého dobře usušeného chleba. Spotřebujete tak zbytky jinak, než je obvyklé. Jídlo bude velmi…
Hlívový perkelt
Recept ještě nebyl hodnocenHlívový perkelt je skvělou vegetariánskou variací na tradiční maďarský pokrm, který spojuje bohatou chuť hlívy ústřičné s voňavou paprikovou omáčkou. Tento pokrm nabízí…
Mrkvová pomazánka se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev nastrouháme najemno.Z bločku sýra odkrojíme kousek podle chuti a nastrouháme najemno.Mrkev a sýr dáme do mísy. Přidáme 4 lžíce Ramy (nebo Perly) a 1 celé Gervais…
Pohanková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenZ másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme zeleninovým vývarem a povaříme.Přidáme pohanku, petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí pohanky.Můžeme dochutit Vegetou.
Kedlubny na česneku
Recept ještě nebyl hodnocenNa odlehčení jídelníčku se hodí chutný zeleninový pokrm. V našem receptu najdete příjemnou kombinaci kedlubny, smetany, česneku a koření. Spolu s přílohou z brambor to…
Řízek v zakysané smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenTyto šťavnaté a chutné řízky jsou naloženy v delikátní marinádě, která jim dodává bohatou a vyváženou chuť. Místo česneku můžete použít své oblíbené koření, nebo bylinky…
Květáková polévka s krupicovými nočky
Recept ještě nebyl hodnocenDo 2l vody si dáme na růžičky rozkrájený květák,oloupané nakrájené brambory,sůl,muškátový květ,vegetu bez glutamanu,petrželku a vaříme15-20 minut.Mezi tím si na 25g…
Mexický guláš s hráškovou rýží a uzeným sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenNa masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso na kocky, vlejeme pretlak, pomiešame, dáme bujón, čierne korenie, vodu z jedného hrášku (hrášok odložíme zatiaľ…
Polévka z čerstvého zelí se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenOloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na sádle a přidáme očištěnou a pokrájenou mrkev, papriku, rajčata a celer.Zeleninu necháme chvíli osmahnout a pak…
Vepřová konzerva
Recept ještě nebyl hodnocenMaso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami