Šlehačková bublanina v jahodovém pudingovém županu
Recept ještě nebyl hodnocenVejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory.…
Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si uděláme kvásek, rozpustíme si máslo, do mísy si dáme mouku, cukr, sůl, promícháme, přidáme vejce, vlahé máslo a kvásek,…
Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si uděláme kvásek, rozpustíme si máslo, do mísy si dáme mouku, cukr, sůl, promícháme, přidáme vejce, vlahé máslo a kvásek,…
Mäso dáme do misy pridáme, vajíčko, soľ, rozotretý cesnak, korenie a dobre pomiešame (ak treba, pridáme strúhanku). Alobal potrieme troška s olejom a roztlačíme mleté…
Mäso dáme do misy pridáme, vajíčko, soľ, rozotretý cesnak, korenie a dobre pomiešame (ak treba, pridáme strúhanku). Alobal potrieme troška s olejom a roztlačíme mleté…
těsto: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem což taky prošleháme a nakonec už jen vmícháme tuhý sníh z bílků. …
Ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao, přilijem mléko. Nakonec lehce…
Suroviny na korpus smícháme a naneseme do předem vymazané a vysypané formy. Upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, záleží na tom, jak hřeje trouba. Radši…
Baklažány umyjeme, nakrájame na cca 0,5 cm kolieska, nasolíme a necháme vypotiť. Potom osušíme a opekáme na oleji z oboch strán. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme…
1. Špagety uvaříme v osolené vodě, přecedíme 2. Pórek nakrájíme na kolečka, žampióny na plátky a podusíme spolu na pánvi na trošce oleje 3. Rajčata nakrájíme na…
Brokolici si povaříme, aby byla měkká a dala se pěkně nasekat(nakrájet) a pokrájené rohlíky zalijeme mlékem. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme veškeré…
Testo: suroviny vypracujeme do testa. Testo je suche, tak ja pridavam trosicku jogurtu. Testo postupne vtlacime do kolacove formy a vytvorime stejnomernou vrstvu. Formu…
Zeleninové i luštěninové polévky, česnekovou, kmínovou, houbovou i mnohé další, můžeme vylepšit přidáním chlebových knedlíčků. Jejich příprava je snadná a polévky se tak…
Vývar přivedeme k varu, vložíme očistěné růžičky brokolice, přidáme papriku a vaříme cca 10 minut.Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, rozprostřeme uvařené a vychladé…
Postup Vychladlý korpus prořízneme, namažeme marmeládou, krémem s broskvemi (trochu krému si dáme stranou) a přiklopíme vrchním dílem. Zbytkem krému pomažeme vršek a…
Nejříve si uvaříme vajíčka a pak všechny suroviny dáme do šlehače a šleháme až do pěny, kousky oliv /mandlí/i slaniny jsou tam vidět.
Toto je slané pečivo, kde naozaj nejde prášok do pečiva ani droždie. Napriek tomu je pórovité. Všetky suroviny zmiesime, dáme do chladničky oddýchnuť na 1-2 hodiny. …
Chcete ochutnat chřest jinak než s holandskou omáčkou? Vyzkoušejte ho obalit v trojobalu a osmažit. Křupavý chřest je výtečný jako rychlá večeře podávaný s čerstvým…
Maso pokrájíme na proužky a dáme na chvíli do marinády umíchané z 1vejce, 1PL oleje,1PL skrobu a 1ČL kari. V kastrolu rozpustíme 1PL oleje, 1ČL másla, přisypeme 1ČL…
Postup Vychladlé pláty promažeme marmeládou, krémem (trochu krému bez ovoce si dáme stranou) s rozmixovanými mandarinkami. Záleží na každé z nás, jaký krém použije.…
Základ tohoto slaného dortu tvoří korpusy z kynutého těsta, které promažeme dvěma druhy pomazánek a proložíme vařenými vejci. Celý dort pak potřeme pomazánkou a…
Základ tohoto slaného dortu tvoří korpusy z kynutého těsta, které promažeme dvěma druhy pomazánek a proložíme vařenými vejci. Celý dort pak potřeme pomazánkou a…
Tento tradiční řecký koláč známý také jako spanakopita, je lahodný a aromatický pokrm, který kombinuje křupavé listové těsto s bohatou náplní z čerstvého špenátu, sýra…
Talíř horké polévky přijde vždy k chuti. Máte-li rádi mléčné polévky, tento recept je pro vás jako stvořený. Polévka z jarní cibulky, s brambory a vajíčkem, krásně voní…
Bugatsa: Na řecký dezert je potřeba speciální tenké těsto a jemný krém s vůní skořice. Moučník si lehce připravíte i doma
Šéfkuchař Jan Punčochář: Aby byly řízky křehké a šťavnaté, stačí použít jednoduchý fígl s chlebem a správně zacházet se solí
Holka u plotny radí: Jak na masopustní boží milosti? Zkuste je s vínem a skořicovým cukrem!