Ořechovo-vanilkový dort
Recept ještě nebyl hodnocen1) Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, až se sníh leskne. Ubereme mixéru na nejnižší stupeň a vmícháme žloutky. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1) Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, až se sníh leskne. Ubereme mixéru na nejnižší stupeň a vmícháme žloutky. …
Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s…
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny. Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní,…
Krásný dort ve tvaru srdce, můžete připravit na Valentýna, nebo na oslavu pro někoho, koho máte rádi. Bude vás to stát trochu času, ale výsledek je perfektní, jak po…
Na troše tuku orestujeme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev-chvilku asi 2 minutky promícháváme, přidáme trošku hladké mouky, jen jemně zasypeme- stačí 1 kávová vrchovatá…
Vajce uvaríme na tvrdo, olúpeme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Celer umyjeme, zbavíme fúzov a na drobno pokrájame. Tuniaka rozdrvíme vidličkou. Dáme všetko do…
Z listového těsta vyválíme plát, z něj vykrojíme kolečka o velikosti mističky, ve které budeme zapékat. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi, kromě sýru. …
Z listového těsta vyválíme plát, z něj vykrojíme kolečka o velikosti mističky, ve které budeme zapékat. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi, kromě sýru. …
Nejprve si vyšleháme bílky do hustého sněhu. Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem a Herou, kterou jsme nechali stát při pokojové teplotě. Pomalu přidáváme vlažné…
Ryba a bramborový salát jsou tradičně na Vánoce. V tomto případě si však obdobu svátečního jídla můžete připravit kdykoliv. Svěží salát s řapíkatým celerem doplňuje…
Utřeme vejce s cukrem, postupně přidáme olej a ostatní suroviny. Urovnáme na plech, poklademe švestkami, posypeme drobenkou.
Maso naklepeme a naložíme do marinády z ušlehaného vejce, 2 lžic oleje, soli, utřeného česneku a hořčice. Necháme 2 hod. marinovat. Poté na 1 lžíci oleje zprudka…
2 bílky s 2 PL vody a špetkou soli ušleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme 3 PL moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a přidáme žloutky. Do této hmoty lehce vmícháme…
Maso lehce naklepeme z obou dvou stran, osolíme, obalíme ve strouhance a rozšlehaných vajíčkách. Na pánev dáme trochu oleje a obalené maso zvolna osmažíme z obou dvou…
Na rozehřátou pánev se lžíci oleje dáme makarony. Listy špenátu, medvědího česneku a celeru najemno nasekáme. Vajíčka rozšleháme se solí a pepřem, přidáme zbývající…
Bůček jemně umeleme(použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko,…
Játra si nařežeme na sousta, dáme je do cedníku, propláchneme vodou a necháme je okapat. Do misky si připravíme těstíčko na obalení jater, smícháme rozšlehané vajíčko se…
Vejce vyšleháme s olejem a cukrem, přidáme pudinky s kypř. práškem a zamícháme. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě asi 25 min. Na krém si…
Předehřejeme troubu na 180st., scedíme broskve a nakrájíme je na slabé plátky. Z bílků + špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky chvíli šleháme s cukrem, přidáme po…
Z mouky, vody, droždí, oleje, vejce a soli vytvoříme těsto. (můžeme ovšem použít jakékoli jiné těsto) Necháme jej zhruba hodinu kynout. Poté si ho připravíme na pekáč,…
Z mouky, vody, droždí, oleje, vejce a soli vytvoříme těsto. (můžeme ovšem použít jakékoli jiné těsto) Necháme jej zhruba hodinu kynout. Poté si ho připravíme na pekáč,…
Pečete každé Velikonoce beránka podle stejného receptu? Zkuste letos třeba obměnu přidáním máku do těsta. Když hotového beránka polijete čokoládovou polevou, zajímavá…
Nejříve si uvaříme v osolené vodě těstoviny. Pak si na dáme do hrnce bazalkové pesto aneb bazalku se slun.olejem rozehřát, přidáme pokrájené jarní cibulky i s natí.…
Červenú repu a zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a pokrájame na plátky, (alebo dáme zaváranú z pohára). Zmiešame olej, ocot, med, chren, soľ a korenie a pridáme cibuľu…
Pinsa není pizza: Slaná římská placka je méně kalorická, ale úžasně vláčná, nadýchaná a křupavá, dochucuje se až po upečení
Domácí sirup z rýmovníku doplněný citrusy se hodí do jogurtu i na lívance, pomáhá i při nachlazení a jeho příprava je snadná
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc