Citronový / pomerančový krém
Recept ještě nebyl hodnocenKrém výrazný zejména svojí chutí, to je tento citronový. Můžeme jej použít na plnění různých moučníků, připravit jej jako náplň třeba do lineckého pečiva nebo ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krém výrazný zejména svojí chutí, to je tento citronový. Můžeme jej použít na plnění různých moučníků, připravit jej jako náplň třeba do lineckého pečiva nebo ho…
Bramborové placky s přídavkem nivy a smažené cibulky zachutnají jako sytá příloha, ale i jako samostatné jídlo. Ke sklenici piva budou chutnat i zapřísáhlým vyznavačům…
Máte chuť na něco sladkého a zrovna nemáte nic upečeno. Vyzkoušejte křehké a neslazené mrkvové rohlíčky, které můžete plnit makovou nebo povidlovou náplní. Příprava je…
Kakaové řezy se smetanovým krémem a pařížskou šlehačkou potěší milovníky lehkých dezertů a hlavně děti. Jsou rychle hotové a snadné na přípravu. K přípravě ani nebudete…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…
Rozklepneme 3 vejce, která pořádně vidličkou rozkvedláme (asi 1 min), přisypeme krupičku, ve které jsme zamíchali prášek do pečiva - musíme vytvořit těstíčko, které není…
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlašské ořechy a čokoládu nastrouháme.Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem.Po částech přidáváme tvaroh,…
Smícháme sypké suroviny a poté přidáme ostatní.Ušleháme vše dohromady.Vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy.Pečeme na 200 °C cca 50 minut.
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Narozeniny či jiné oslavy by se těžko mohly obejít bez oblíbeného dortu pro oslavence. I když někdo ze zdravotních důvodů nesnáší lepek, neznamená to, že by se musel…
Nápaditá obrácená jablková roláda je nadýchaná a krásně vláčná díky rozpečeným jablíčkům a skořice dodává moučníku podzimní nádech. Dokáže ji připravit opravdu každý a…
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem šleháme do pěny. Přidáme mléko a olej a opět pořádně promícháme. Přisypeme po troškách mouku a kypřící prášek. Ručním šlehačem si…
Smažené bramboráky vonící po majoránce a česneku jsou oblíbeným jídlem mnoha z nás. Jestliže je máte rádi co nejkřupavější, vyzkoušejte do nich tentokrát přidat trochu…
Pracný, ale vynikající recept na ořechový zákusek, kde se propojují chuti karamelu, ořechů a rumu. Manipulace s křehkými pláty těsta vyžaduje trochu šikovnosti, ale…
Potřebujete upéct něco dobrého ke kávě, ale tlačí vás nedostatek času? V tomhle skvělém moučníku se perfektně pojí chutě kyselkavého rybízu, křupavé a sladké drobenky a…
Jistě znáte ten pocit, když stojíte bezradně nad syrovým masem a nevíte co z něj uvařit. Prsní řízky jsou ale vděčná surovina. Připravte menu podle svých chuťových…
Kokosové řezy připravíme z nadýchaného piškotového těsta, které potřeme marmeládou a krémem vonícím rumem a kokosem. Jemný sladký krém skvěle doplňuje nakyslejší chuť…
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z…
Lahodné tvarohové řezy připravíte podle našeho receptu. Příprava je rychlá a snadná, výsledný moučník je efektní na pohled a vynikající na chuť. Vyzkoušejte ho sami k…
Houby pokrájíme a podusíme, v kastrůlku podusíme slaninu s cibulkou, na to dáme pokrájenou brokolici, posolíme a pod pokličkou mírně dusíme.Do měkké brokolice dáme…
Jak na výbornou domácí bezovou limonádu: „Šampáňo“ z květů vyrobíme snadno a za pár korun, s citronem skvěle osvěží
Karlovarské oplatky a jejich historie: Křupavou lázeňskou cukrovinku miloval i Mozart a stávala 16 haléřů, dnes dáte za jednu oplatku 20 Kč
Mrkvový flan je nadýchaný, dokonale vláčný a jemný nákyp, který efektně vypadá, luxusně chutná, a přitom je levný a rychlý