Vodnický koláč s jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenV robotu na nejvyšší otáčky ušleháme celá vejce do pěny, přidáme olej a cukr. Poté vypneme a ručně vmícháme mouku. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme dozlatova cca 8-10…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V robotu na nejvyšší otáčky ušleháme celá vejce do pěny, přidáme olej a cukr. Poté vypneme a ručně vmícháme mouku. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme dozlatova cca 8-10…
Do mísy vsypeme směs z krabičky, přidáme měkký tuk, vejce a mléko a mixérem vyšleháme dohladka. Meruňky nakrájíme velmi nadrobno a smícháme je se vzniklým polotekutým…
Ledový salát natrháme na kousky. Rajčata, krabí tyčinky a ředkvičky nakrájíme, vše společně promícháme. Zakapeme balzamikovým octem, přidáme bazalku a bylinkovou sůl…
Na rozehřáté pánvi potřené olejem restujeme doměkka fazolové lusky s pokrájenými žampiony, přidáme kmín a bylinky, podle potřeby podléváme trochou vody. Jakmile jsou…
Polévku uvaříme pouze v 500 ml vody na krém, prochladlou smícháme s vejci a kysanou smetanou. Uvařené těstoviny smícháme s krájeným pórkem, klobásou, dosolíme a…
Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak ho vyjmeme z hrnce, lehce pokrájíme na menší kousky, přidáme veškerou zeleninu, cibuli nakrájenou…
Vychladnuté zemiaky zomelieme v mäsovom mlynčeku, pridáme vajcia, soľ, strúhanku a trochu mletého čierneho korenia. Najemno nakrájanú (nastrúhanú) cibuľu opražíme a…
Vychladnuté zemiaky zomelieme v mäsovom mlynčeku, pridáme vajcia, soľ, strúhanku a trochu mletého čierneho korenia. Najemno nakrájanú (nastrúhanú) cibuľu opražíme a…
Připravte rodině bylinkami a kořením vonící masové válečky s křupavým slaninovým kabátkem. A položte je na směs na másle podušených lesních hub. Kombinace lákavá na…
Z bílku ušleháme tuhý sníh, žloutky šleháme s cukrem do hladké pěny, přimícháme mouku s kypřicím práškem, olej a citronovou kůru a šťávu, nakonec vmícháme sníh z bílků.…
Rýži smícháme s vejcem a rozdrobeným tvarohem (tofu, tempehem), okořeníme a zahustíme škrobem, aby šly tvarovat koule. Rýžový papír po jednom máčíme ve vlažné vodě,…
Pánev nahřejeme a vložíme zmrzlou kostku špenátu. Sledujeme, jak se pomalu rozmrazuje a obracíme ji, tím urychlíme přípravu. Jak vidíme, že se na pánvi již voda vyvařila…
Mouku, vejce, sůl, cukr, čerstvě nastrouhaný zázvor a droždí prohněteme s trochou mléka, aby vzniklo kypré a vláčné těsto. To odstavíme a necháme kynout. Mezi tím…
Netradiční servírování čočky s pampeliškovými listy můžeme ochutnat pouze začátkem jara, dokud jsou ještě lístečky mladé a nejsou hořké. Pampeliškové listy pomáhají…
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky a citrónovou šťávu. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, smícháme a nakonec zjemníme bílkama se špetkou soli…
Do mísy prosejeme mouku, rozmícháme v ní prášek do pečiva, přidáme vše ostatní a lehce vařečkou zamícháme, až se vše spojí. Řídkým těstem naplníme mufinové formičky,…
Na rozpálenou pánev poklademe cibuli a vaříme, dokud trochu nezezlátne. Přidejte papriky, rajčata a česnek, chilli a koření(dle chuti). Zamíchejte a vařte dalších 5…
Predehrejeme troubu na 160 st. C, vymazeme a vysypeme kulatou formu rozmer 23 cm {pouzivam formu na kolac). V mise smichame mouku, cukr, kakao, sul a sodu. Doprostred…
Dortovou formu průměr 20cm vytřeme tukem a posypeme ořechy . Uvařenou rýži smícháme s dalšími přísadami, které jsme trochu vyšlehali a rozdělíme ji na 3 díly. …
Připravíme si těstíčko: do mísy dáme vejce, mléko, mouku, česnek, kypřící prášek a nastrouhaný sýr a bylinky. V těstíčku obalíme prsa a vložíme na velký pekáč, poklademe…
Z mléka, vanilkového cukru a droždí si připravíme kvásek. Ten poté přidáme do mísy s moukou, kam také dáme cukr krupici, olej, žloutky, sůl. Zpracujeme na hladké těsto a…
Vše dát do mísy a vypracovat těsto, nechat dobře nakynout. Těsto rozdělit na 3 stejné bochánky a rozválet je na placky, potřít náplní, srolovat do roládky a znovu…
Vše dát do mísy a vypracovat těsto, nechat dobře nakynout. Těsto rozdělit na 3 stejné bochánky a rozválet je na placky, potřít náplní, srolovat do roládky a znovu…
Kuře na zelí: Šťavnatý pokrm z jednoho pekáčku dokonale propojí všechny chutě, je jednoduchý a rychlý
Manuál zavařování: Jak vybrat nejvhodnější sklenice na marmelády i kompoty a co udělat předem s víčky, aby práce nepřišla vniveč
Retro cukroví: Sandokanovy oči, ledovky i burizonové hromádky byly kdysi velkými hity. Připravují se s úspěchem i dnes