Brambory na kyselo s nastaveným vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme ve slupce, vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, ještě vlažné uvařené brambory oloupeme a nožem odkrajujeme lupínky do mísy, přidáme jemně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory uvaříme ve slupce, vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, ještě vlažné uvařené brambory oloupeme a nožem odkrajujeme lupínky do mísy, přidáme jemně…
Brambory si nakrájíme na kolečka a trochu povaříme v osolené vodě, aby nebyly úplně syrové. Nakrájíme si žampiony na plátky a cibuli na kolečka a na oleji si osmažíme. V…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Běžným způsobem uděláme amoletové (palačinkové)těsto, ale slané.Pečlivě smícháme mouku v mléce s rozvedlaným vejcem a osolíme.Nyní se u nás dělají palačinky dvojím…
Housky nakrájíme na drobné kostičky, vařené uzené maso a tvrdý sýr nakrájíme na malé kousky. V zahřátém mléce rozmícháme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, špetku…
Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno položíme plátky rajských jablíček. Posypeme bulharským kořením čubrica, nemáme-li k dispozici, použijeme bylinky jako oregáno,…
Mletý sojový granulát uvaříme podle návodu, ve vodě okořeněné kostkou bujónu, magi a pár kapkami sojové omáčky. Po uvaření vodu slijeme a vychladlou soju ještě…
Sojové kostky povaříme ve vodě s kostkou bujónu, sojovou omáčkou, magi a utřenými 2 stroužky česneku. Po uvaření necháme chvíli odstát a zchladnout a potom z kostek…
Kuře nebo kuřecí stehna umyjeme osolíme a opepříme. Uvolníme prstama kůži. Připravíme si nádivku. Nakrájíme rohlík na malé kousky a namočíme mléka. Přebytečné mléko…
Zadní nohy a hřbet králíka vykostíme, mírně naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a francouzskou hořčicí a necháme alespoň hodinu odležet. Potom každý řízek…
Nejdříve si z másla, vajec, a zmražené zeleniny uděláme klasická míchaná vajíčka. Zamícháme do nich lžíci hořčice a necháme vychladnout. Plátky kuřecího masa lehce…
Připravíme si masovou směs do které kromě koření přidáme ještě nakrájené žampiony. Vypracujeme menší kuličky, které obalujeme v sezamovém semínku. Pečeme na rozpáleném…
Kuřecí prsa a salám nakrájíme na kostičky, společně s kukuřicí orestujeme a dochutíme kečupem a bazalkou. Lístkové těsto rozdělíme na dvě půlky. Každou půlku rozválíme,…
Pokud máte chuť na knedlíky, ale nemáte čas na zdlouhavou přípravu těsta, vsaďte na instantní bramborové těsto. Z něj připravíte kouličky plněné třeba broskvemi či jiným…
Uvaříme si puding. Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Poté přimícháme olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný…
Ze surovin vymícháme hladké těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypadný plech. Do neupečeného těsta poklademe omyté a podélně rozříznuté jahody a dáme péct. Hotový…
Uvaříme si špagety v osolené vodě. Všechno až na rajčata, slaninu a sýr smícháme v míse dohromady, poté vložíme špagety a promícháme. Uděláme si vidličkou hroudičky,…
Někteří ho milují, jiní ho nenávidí. Řeč je o špenátu, jehož pravidelná konzumace má spoustu zdravotních benefitů. Upusťte od klasické úpravy a zapečte ho s vejci.…
Žampiony oloupeme a odstraníme nožičku.Hermelín nakrájíme na kostičky, tak aby se vešly do kloboučku žampionu. 1 klobouček = 1 kostka Hermelínu. Na to položíme šunku a…
Rozšleháme vejce, opepříme, přidáme rozdrobený sýr, trochu mléka a zamícháme. Rozválíme půlku těsta a dáme na vymazaný plech. Na těsto dáme připravenou směs a další…
Na polévku si nakrájíme zeleninu a hlívu na malé kousky, jen kedlubnu na proužky, na oleji podusíme nejprve cibuli, pak ostatní zeleninu i hlívu, zalijeme vývarem s…
Kotlety rozřízneme, osolíme, opepříme (můžeme posypat i trochou papriky) a naplníme česnekem, majoránkou, slaninou a sýrem, spojíme párátkem. Cibulku osmahneme na oleji …
Javorový sirup objevil kdysi dávno indiánský náčelník. Dnes tuhle delikatesu miluje celý svět!
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
10 kroků k dokonalé velikonoční nádivce. Pečivo je třeba opéct, maso osmahnout a hlavně nezapomeňte na tuk