Bůčková tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí výrobky studené kuchyně si vždy najdou své příznivce pro jejich jedinečnou chuť a složení. Vytvoříme z nich báječné obložené mísy pro každou příležitost.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí výrobky studené kuchyně si vždy najdou své příznivce pro jejich jedinečnou chuť a složení. Vytvoříme z nich báječné obložené mísy pro každou příležitost.
Ozdobná mřížka na vrcholu koláče není jen estetickým prvkem, ale i symbolem pečení s láskou a pozorností k detailům. Každý přesně umístěný proužek těsta vytváří poutavý…
Brambory patří mezi velmi oblíbené potraviny, zejména pro své všestranné využití i příznivou cenu. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, doporučujeme bramborové placičky…
Těsto je univerzální, chuťově neutrální, není v něm cukr a tak se může plnit sladkými i slanými náplněmi. Těsto nenecháváme zbytečně v teple, je dobré ho vkládat do…
Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, vmiešame vanil. cukor, múku s práškom a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice, do jednej vmiešame kakao.…
Masopust si nikdo nedovede představit bez sladkých koblížků. Potřené marmeládou, posypané moučkovým cukrem a navíc jsou připravované bez kynutí, z tvarohového těsta,…
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na jemno. Rajčata, salám a vejce nakrájíme na kostky. Vše dáme do mísy, přidáme majonézu. Podle chuti…
Mouku prosejeme na desku a uprostřed vytlačíme důlek. Do důlku dáme vejce, sůl a olej. Rukama uhněteme pružné těsto. Zavineme je do vlhké utěrky a uložíme na 15 minut do…
Využití listového těsta je opravdu rozličné. Vykouzlete z něj krásné rybičky s náplní z jablek a hrozinek, která navíc krásně voní po skořici. Rybičky potěší nejen…
Hovězí vývar plný zeleniny s nadýchanými šunkovými knedlíčky vás zasytí a krásně prohřeje. Příprava knedlíčků vyžaduje trochu zručnosti, ale na chuti se vám to určitě…
Vyzkoušejte recept na nadýchané a vláčné dýňové housky, které spojují jemnou chuť dýně s měkkou texturou domácího pečiva. Ideální k snídani, svačině nebo jako příloha k…
Vyzkoušejte recept na nadýchané a vláčné dýňové housky, které spojují jemnou chuť dýně s měkkou texturou domácího pečiva. Ideální k snídani, svačině nebo jako příloha k…
Majonéza patří mezi nejoblíbenější studené omáčky snad po celém světe. Tradičně se připravuje z čerstvých vajíček, nicméně, v tomto receptu najdete návod, jak ji…
Připravte si ke své odpolední kávě naše řezy plněné šťavnatými jablky, zdobené krémovou zakysanou smetanou, osvěžujícím jogurtem a okořeněné příjemnou špetkou skořice.…
Pišingry jsou slepované oplatky, zákusky či cukroví s čokoládovou polevou. V tomto receptu máme máslové těsto s medem, které po upečení zdobíme dvoubarevnou čokoládovou…
Žampiony očistíme a odkrojíme nožičky. ty necháme do polévky.Hlavičky obalíme ve škrobu, vejcích se solí a pepřem a nakonec ve strouhance.Ukládáme na plech s pomaštěným…
Celá vejce vyšleháme se všemi cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mléko, mouku promísenou s kypřicím práškem, olej a nakonec citrónovou šťávu i kůru.Připravené těsto…
Takto připravené párečky známe většinou obalené v listovém těstě. Toto v lednici kynuté pizzové těsto má tu výhodu, že zůstane déle čerstvé a dodá párečkům ještě další…
Hledáte něco slavnostnějšího k nedělnímu obědu? Pak vyzkoušejte babiččin recept na španělské ptáčky. Měkké hovězí masíčko, ve kterém se ukrývají další dobroty se jen…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme je k mletému masu, dále přidáme vejce, koření a dobře promícháme. Rukama…
Vajíčka a šunku nakrájíme na malé kostičky, přidáme majonézu, osolíme, opepříme dle vlastní chuti. Podávala jsem na vece s jarní cibulkou a nakrájenými ředkvičkami.
Nejprve dáme vařit vejce do vařící vody na 6-7 min. a ihned je vyndáme do studené vody. Než se vejce uvaří, opláchneme a odstředíme salát nebo ho necháme na sítu okapat.…
Připravíme těsto jako na bramboráky, dáme víc česneku a majoránky, ve vodě se trochu vyvaří.Zahustíme moukou - asi jako na bramborové knedlíky. Mokrýma rukama děláme…
Položit příbor rovnou na stůl je ta nejodpudivější varianta, říká Ladislav Špaček a radí, jak se bránit dalším hrůzám v restauracích
Kněžna Ludmila měla na talíři rožněné maso, různé kaše, ale i dnes neznámé druhy zeleniny a sladkosti bez cukru
Zpěvák Ben Cristovao je veganem z přesvědčení. Zvířata žijí v nekřesťanských podmínkách, říká slavný influencer