Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
Recept ještě nebyl hodnocenUpečte tuto jednoduchou, rychlou buchtu, která chuťově připomíná hanácké koláče. Připravte ji z nekynutého těsta a tvarohovo-pudinkové náplně. Na tuto náplň poklaďte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upečte tuto jednoduchou, rychlou buchtu, která chuťově připomíná hanácké koláče. Připravte ji z nekynutého těsta a tvarohovo-pudinkové náplně. Na tuto náplň poklaďte…
Upečte tuto jednoduchou, rychlou buchtu, která chuťově připomíná hanácké koláče. Připravte ji z nekynutého těsta a tvarohovo-pudinkové náplně. Na tuto náplň poklaďte…
Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje…
Pokud vám už připadají bílou polevou nazdobené perníčky poněkud nudné, můžete zkusit na polevu malovat vánoční motivy. Je to sice piplačka, ale každopádně určitě potěší…
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…
Skvělá křupavá dýně, skoro jako řízek. Obalená v kořeněném sýrovém trojobalu a pečená v troubě, takže si ji můžete směle vychutnat i pokud jste zrovna na dietě. Nejlépe…
Tradiční české jídlo a příloha v jednom, je kompromisem mezi bramborovými knedlíky a slovenskými haluškami. Hodí se společně se zelím k moravskému vrabci nebo pečenému…
Na vánoční stůl neodmyslitelně patří voňavé cukroví. Dortíčky jsou trochu pracnější, ale vždycky mizí kosmickou rychlostí. Kombinace kokosového krému a kakaového těsta…
Pokud zbožňujete retro buchty jako my, jistě si pamatujete na vitacitové řezy. Tento recept je velmi podobný, jen želé nahoře je z pomerančové limonády Fanta. Jemné…
Drobné cukroví pečeme zejména na Vánoce. I tyto makové koláčky provoní vaši kuchyni. Spojení máku, skořice a také rybízové marmelády bude chutnat jistě malým i velkým.…
Tento jednoduchý hlavní chod, spojuje jemné maso s lehkým a zlatavým těstíčkem, což vytváří neodolatelnou kombinaci křupavosti a šťavnatosti. Ideálně podávaný s čerstvým…
Některé moučníky vyžadují více času a péče, přesně takový je tento koláč. Nenechte se odradit výčtem surovin a budete odměněni jeho vláčností a lahodnou chutí. Kakaový…
Asi v každé rodině mají jeden konkrétní recept na linecké cukroví, které se peče každý rok. Udělejte letos změnu a vyzkoušejte nový recept. Možná vám malá změna přijde…
Koblihy se dřív dělávaly zpravidla jen během masopustu. V dnešní době si je můžeme kdykoliv koupit, ale přece jen není nad ty domácí. Z kynutého těsta vytvarujeme…
Jídlo které si dá čas od času s chutí skoro každý. Zdravá čočka, vajíčko a párek se dá koupit s vysokým podílem masa. Oběd který nás zasytí na delší dobu a nebudeme mít…
Recepty na šátečky nikdy neomrzí. Tyto jsou plněné marmeládou, můžeme je ale obměnit a naplnit třeba povidly nebo pudinkem. Těsto je provoněné máslem, takže ať už…
Kdo by odolal dobře usmaženému řízku ze dvou druhů mletého masa, obohacenému o sýr, podávanému s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Podle našeho receptu si připravíte…
Kdo by odolal dobře usmaženému řízku ze dvou druhů mletého masa, obohacenému o sýr, podávanému s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Podle našeho receptu si připravíte…
Snad nejčastěji použitým druhem ovoce k pečení u nás jsou jablka. Moučníkům totiž dodají dokonalou chuť, vůni a šťavnatost. Nejinak je tomu i v případě této snadné…
Taková ta správná podzimní polévka. Zahřeje, nasytí a zavoní bylinkami ze zahrádky. Křupavé nerozvařené růžičky květáku, máslová zásmažka s mrkví a horký vývar s…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme sádlo a pak opatrně vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Nakonec lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na tři díly…
Co by to bylo za Vánoce, kdyby na stole chyběly vanilkové rohlíčky. Že je ještě nemáte? Pak si je upečte podle našeho receptu, který je léty prověřený a nikdy nezklame.…
Když před lety do naší kuchyně vtrhly řezy "Hrk, Hrk" dostaly název podle zvuku jejich přípravy. Krém se tvořil třepáním (hrkáním) smetany s pudinkem Créme Olé v…