Perník na plech
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější.…
Těstoviny nikdy nezklamou, když je potřeba něco rychle vykouzlit na stůl. Během chvilky připravíme lehký oběd nebo večeři a podáváme společně se zeleninovým salátem,…
Cukr vyšleháme s vejcem, přidáme mléko, olej, mouku a marmeládu. Nakonec vmícháme sodu. 2/3 těsta pak vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, do zbývajícího těsta…
Domácí bramborové krokety místo kupovaných určitě stojí za trochu práce. dělají se z předem uvařených moučných brambor. Pokud se rozpadají, zkuste je opatrně zahustit…
Smícháme všechny ingredience a vyšleháme je.Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech a zarovnáme do roviny.Poté umícháme náplň, kromě marmelády a…
Jednoduše a poměrně rychle připravený vrstvený koláč z drobenky, hustého pudinku, pokladený krásnými čerstvými jahodami. Snadnou přípravu této dobroty zvládne i naprostý…
Kynuté buchty, které si nosil pohádkový Honza v ranečku, jsou jedním z nejvděčnějších moučníků vůbec. Nadýchané těsto, vláčná náplň a cukrový poprašek - tyto buchty…
Všechny ingredience spojíme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 2-3 dny v potravinářské folii v lednici. Po vytáhnutí z lednice je tlačíme do formiček…
Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své.…
Knedlíky na různé způsoby jsou tradičním pokrmem v tuzemsku. Těsto, v tomto případě bramborové, tak můžeme zpracovat třeba na plněné knedlíky. Dovnitř zabalíme na kousky…
Čím jednodušší, tím lepší. Tento rychlý koláč oceníte když k vám míří nečekaná návštěva, nebo když přemýšlíte, co na snídani nebo ke kávě po nedělním obědě. Základní…
Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny…
Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny…
Patříte-li k milovníkům polévek, máme pro vás tip na vydatnou zeleninovou polévku s vaječnou jíškou. Tuto jíšku připravíte snadno, polévku hezky zahustí a poslouží jako…
Výbornou rychlovku připravíme snadno v horkovzdušné fritéze. Vaječné placky se sýrem cottage jsou lahodné a nadýchané. Plníme je podle své chuti zeleninou nebo masem,…
Perníčky slepované marmeládou a máčené v čokoládě jsou příjemně sladké a chutnají po medu. Nechte je odležet, budou ještě chutnější. Krásně ozdobí váš sváteční stůl a…
Vyzkoušejte netradiční, zato výborné plněné cukroví. Křehké linecké těsto s vůní známé tyčinky Margot a máslovým krémem se rozplývá na jazyku. Kolečka namáčíme do…
Pokud toužíte po čerstvé houstičce ke snídani a nechce se vám nikam chodit, můžete využít tento recept. Je snadný, rychlý a smotat tři pramínky těsta jako cop zvládne…
Pokud toužíte po čerstvé houstičce ke snídani a nechce se vám nikam chodit, můžete využít tento recept. Je snadný, rychlý a smotat tři pramínky těsta jako cop zvládne…
Oblíbené retro jídlo našich babiček. Rychlé, syté jídlo z jednoho hrnce ochucené křupavou cibulkou. Tohle je názorná ukázka jak téměř z ničeho uvařit jídlo, na kterém si…
Máte doma přebytky chleba, který už není v kondici? Připravte z něj tradiční chleba ve vajíčku, ale tímto netradičním způsobem. Krajíce chleba namočené ve vejcích jsou…
Linecké cukroví je královnou Vánoc, oslav i svateb. Máslové a křehké cukroví s trochou sladké marmelády uvnitř je zlatavý poklad, který milují děti i dospělí.…
Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno…
Snadná zapékaná růžičková kapusta skvěle poslouží jako rychlý oběd nebo večeře a opravdu si pochutnáte. Kapustičky pečené ve směsi smetany a vajec, zasypané štědrou…
Zdravé snídaně pro batolata: Kváskový chléb, rýžová kaše nebo tvarohový koláč jsou to pravé
Bramborový knedlík jako od maminky: Důležitý je správný typ brambor, rychlé zpracování těsta zabrání jeho řídnutí
Pomazánka maceška: Prvorepubliková delikatesa se dělá dodnes. Víte, z čeho?