Kokosky ze strojku
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny smícháme a zpracujeme do tužšího těsta. Strojkem vytlačíme nudličky, pečeme na pečícím papíře, do lehkého zrůžovění okrajů při 150 - 160 °C (v plynové troubě).
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny smícháme a zpracujeme do tužšího těsta. Strojkem vytlačíme nudličky, pečeme na pečícím papíře, do lehkého zrůžovění okrajů při 150 - 160 °C (v plynové troubě).
Třešně se už začínají červenat na stromech, proto přinášíme inspiraci na třešňovou bublaninu. Tento nadýchaný šťavnatý letní moučník musí milovat každý. A nezapomeňme na…
V létě si s chutí dopřejeme dostatek čerstvého sezónního ovoce. Připravujeme zdravé smoothie, džusy a ovocné saláty, ale občas zatoužíme i po domácí české klasice.…
Kokosové řezy připravíme z nadýchaného piškotového těsta, které potřeme marmeládou a krémem vonícím rumem a kokosem. Jemný sladký krém skvěle doplňuje nakyslejší chuť…
V jednoduchosti je krása, asi proto se vaječný salát těší tak velké oblibě už celá desetiletí. Příprava zabere jen pár minut a vydatná snídaně nebo svačina je na světě.…
K podzimu se váže sklizeň jablek. Jablka můžete zužitkovat v jednoduchých řezech, které krom jablek, příjemně voní vanilkou. Příprava není náročná, ani zdlouhavá. Za…
Z trochy vlažného mléka, kvasnic, lžice cukru a trošky mouky necháme vzejít kvásek. Vlijeme jej do mísy k ostatním surovinám, zaděláme hladké těsto a necháme na teplém…
Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…
Tento nadýchaný kynutý závin plněný mákem si můžete připravit jen tak ke snídani nebo pro návštěvu ke kávě. Je vláčný, jemný a hlavně zdravý. Mák totiž obsahuje velké…
Mouku, cukr, prášek do pečiva, prášek do perníku a kakao smícháme dohromady a přidáme olej, mléko a vejce.Zpracujeme na hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a…
Linecké cukroví se sněhovými věnečky plněné pikantním džemem je velmi vyhledávané pro zmírnění sladké chuti. Navíc má efektní vzhled a na slavnostním stole se hezky…
Nevíte co s přebytkem ovoce ze zahrádky? Pak musíte zkusit tento rychlý recept na pečený vanilkový tvaroh, který zvládne opravdu každý. Funguje s jakýmkoliv drobným…
Dobrý koláček je skvělým doplňkem kávy nebo čaje. Připravte si podle tohoto receptu výborné taštičky, které jsou opravdu vláčné díky použitému tvarohu v těstě a náplní z…
Klíčem k úspěchu ovocných knedlíků je hlavně těsto. Musí být lehké, přesně jako tyto tvarohové s trochou dětské krupice. Knedlíky můžete naplnit různým ovocem, například…
Kombinace banánů, tvarohu a čokolády nikdy nezklame. Tento lehký, vrstvený krémový dezert, proložený banány a piškoty namočenými v kávě, na tenkém kakaovém korpusu…
Švejžužu je marinované kuřecí nebo vepřové maso, které je oblíbené svou chutí a rychlou přípravou. Podle našeho receptu si připravíme švejžužu z vepřového masa a…
Jednoduchý moučník, kde vše smícháme jen vařečkou v jedné míse. Ananas dodá moučníku zajímavou exotickou chuť a vůni. Tvarohová náplň moučník provlhčí a zjemní. Zcela…
Velmi nápadité a přitom skutečně snadné cukroví vytvoříte s pomocí lisu na česnek. Před pečením ještě přidejte trochu ozdobného posypu aby bylo cukroví opravdu vymazlené…
Chystáte si už pomalu nedělní kávu po obědě, ale nemáte k ní co zakousnout a honí vás mlsná? To tu pro vás máme skvělý tip. Jednoduché a rychle připravené šátečky z…
Drobné dortíky z rychle upečeného těsta naplníme máslovým krémem ochuceným rumem a kakaem. Povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou a ledovými kaštany tak, aby vznikl…
Oběd na neděli: Kuřecí stehna pečená s rýží v jednom pekáčku nadchnou celou rodinu!
Cuketový perník voní skořicí a nadchne svou vláčností. Navíc je jednoduchý na přípravu a hotový je do hodiny
Jak na techniku restování, kterou si oblíbil i Zdeněk Pohlreich? Důležitá je příprava!