Housky zapečené se šunkou,sýrem a vejci
Recept ještě nebyl hodnocenSýr nastrouháme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse společně s vejci a ochutíme solí a pepřem.Troubu rozpálíme na 220 °C (ideálně na funkci gril).…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sýr nastrouháme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse společně s vejci a ochutíme solí a pepřem.Troubu rozpálíme na 220 °C (ideálně na funkci gril).…
Do vlažné vody zamícháme lžičku cukru a droždí a necháme chvilku stát. Většinou nechávám jen na tu dobu, než si smíchám ostatní suroviny. Mouky a sůl smícháme v míse,…
Vepřové či kuřecí řízky v těstíčku jsou snadné na přípravu a křehké a chutné při konzumaci. Maso odležením získá bonusy, čekání na finální úpravu jim opravdu pomůže.…
Rozklepneme vejce a přidáme mléko, abychom v odměrce i s vejcem dorovnali hladinu na 500 ml. Dále přidáme mouku, špetku soli a cukr podle chuti. Množství těsta vychází…
Slané košíčky z listového těsta zcela nahradí při oslavách obložené chlebíčky. Mají výhodu, že je můžeme připravit předem a nemusíme je tolik chránit před letním horkem,…
Máslo utřeme s vejci a cukrem do pěny.Vmícháme kokos, citronovou kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva.Vypracujeme vláčné těsto.Z těsta odkrajujeme malé kousky,…
Lahodný dezert, který spojuje křehké listové těsto s osvěžujícími broskvemi a krémovým pudinkem. Těsto poskytuje perfektní křupavost a lehkost, zatímco broskve dodávají…
Těstíčko z cca půlky vajíčka - zvlášť si oddělte bílek a zvlášť žloutek a od každého dejte do misky půlku. Přidejte lžíci kakaa, dvě lžíce moučkového cukru a tři rovné…
Těstíčko z cca půlky vajíčka - zvlášť si oddělte bílek a zvlášť žloutek a od každého dejte do misky půlku. Přidejte lžíci kakaa, dvě lžíce moučkového cukru a tři rovné…
Pochoutkový salát je takovou klasikou a spojencem mezi svačinovými saláty a pomazánkami na chlebíčky. A když jej necháte přes noc naležet v lednici, chutě se navzájem…
Recepty od našich zkušených babiček se většinou vyznačují rychlou přípravou a bleskovým zmizením dobroty z talířku. Buchta plná ořechů, s rumovými rozinkami a…
Listové těsto v kombinaci s jablky je zárukou výtečné svačinky nejen pro děti. Tyto taštičky plněné strouhanými jablky se skořicí a rozinkami jsou velmi rychle hotové a…
Salát který představuje dokonalé osvěžení v létě pokud ho připravíte z čerstvé zeleniny. Je jednoduchý na přípravu a ze zdravých ingrediencí. Čočka doplněná další…
Recepty našich babiček nám dokazují, jak lze zužitkovat všechno, co je v domě. Ze všeho dokázaly vykouzlit dobrotu a my na ně po letech s láskou vzpomínáme a snažíme se…
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…
Náplň pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Čistú utierku namočíme do studenej vody a vyžmýkame. Rozložíme ju na dosku. Ryžový papier ukladáme na vlhkú utierku…
Prošívaná deka je trefné pojmenování výborného moučníku. Mřížka pudingovo-tvarohové náplně mezi bochánky nadýchaného těsta opravdu připomíná prošívání. Chuť je natolik…
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat…
Dort s pudinkovým krémem, vonící po broskvích a s domácí šlehačkou. Takový je dort "Florida", který je krásně lehký, vláčný a vykouzlí úsměv na tváři ať už dospělému, či…
Pokud vás honí mlsná a trápí vás nedostatek času, pak je recept na tvarohové noky pro vás jako stvořený. Příprava je velice jednoduchá a je jen na vás, s jakým ovocem…
Máte rádi palačinky? Vyzkoušejte jablečné. Stačí jen přidat do těsta strouhaná jablka, skořici nebo skořicový cukr a podzimní varianta je na světě. Přidejte šlehačku a…
Nameleme oloupané mandle, přidáme cukr a vejce. Postupně uhněteme mandlovou hmotu. Do poloviny těsta vpracujeme kakao. Tvarujeme hříbky (nohy + klobouky), necháme dva…
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…