Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Recept ještě nebyl hodnocenRohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr,…
Z uvedených surovin uděláme těsto, dáme na 2 hodiny nebo déle, do chladu.Rukou vytvarujeme kuličky, které na plechu pokládáme dost daleko od sebe a pečeme v předehřáté…
Pekáč vymastíme máslem, nakrájíme na něj syrové okrájené brambory. Krájíme na větší plátky. Zakryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo,…
Piškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Ochutnejte tyto výborné kakaové muffiny. Díky tomu, že je těsto oslazené rozmačkaným banánem, do nich nemusíte přidávat další cukr. Ozdobit je můžete trochou bílého…
Ideální podzimní koláč plný jablek a s vůní skořice. Pokud máte více času, ušlehejte z bílků sníh, který přidáte k těstu a náplni, koláč je pak ještě nadýchanější.…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zlehka vmícháme mouky smíchané s ořechy a kypřícím práškem, přitom přidáváme vodu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a…
Pokud patříte do okruhu lidí, kteří s oblibou navštěvují severský obchodní řetězec, aby ke konci pěší tůry kolem nábytku zasedli k talíři kuliček, tak už nemusíte nikam…
Tento recept je variací klasických karbanátků, která přináší do vaší kuchyně nové chutě a vůně. Šťavnaté krůtí maso je obohaceno o sýr, který se krásně rozteče, šunku,…
Retro recept z dob, kdy nebyl v obchodech takový výběr uzenin, jako je dnes. Pokud ale chcete mít jistotu, co skutečně salám obsahuje, nebo se chcete se vyvarovat…
Filety nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem, citr šťávou a necháme asi 20 min marinovat. Potom obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s…
Z přípravy bramborových knedlíků mají mnozí obavu a tak raději koupí knedlík hotový nebo jej připraví z polotovaru. Ovšem není se čeho bát, příprava je opravdu snadná a…
Vláčná, nadýchaná, plná drobného ovoce, které jsme zrovna posbírali či natrhali na zahradě. Přesně taková je bublanina věhlasného cukráře Josefa Maršálka, který do těsta…
Máslo utřeme s větší částí krystalového a vanilkového cukru do pěny a postupně zašleháme žloutky. Banány rozmačkáme vidličkou a s vlažným mlékem a citronovou šťávou je…
Lehké ovocné řezy provoněné vanilkou a s nadýchaným piškotovým korpusem stoprocentně sklidí úspěch nejen u vaší nedělní návštěvy. Příjemná ovocná chuť vám v ústech…
Z uvedených surovin uděláme marinádu, maso naklepeme a vložíme do marinády. V lednici necháme uležet alespoň přes noc, nejlépe na několik dnů.Pánev s olejem rozehřejeme…
Začalo chladné počasí a k tomu patří odpolední kávička se zákuskem. Popadaná jablíčka na zahrádce, ovesné vločky a pár základních surovin vám dá dohromady výborný a…
Troubu předehřejeme na 170 °C a připravíme formu.V misce smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a sůl. Dáme stranou.Ve větší misce smícháme vejce, olej, med, vanilkový…
Dozlatova smažené bramboráky lákavě voní česnekem a majoránkou. Šumavský bramborák přece jen voní malinko jinak - k česneku a majoránce se přidává ještě vůně drobně…
Pečení perníčků je odpradávna tradicí v mnoha domácnostech. Nejvíce se jich upeče na Vánoce. Jejich vůně z medu a koření se line celým domovem a navozuje tak sváteční…
Pečení perníčků je odpradávna tradicí v mnoha domácnostech. Nejvíce se jich upeče na Vánoce. Jejich vůně z medu a koření se line celým domovem a navozuje tak sváteční…
Do slaného koláče spotřebujeme i starší, přerostlé plody cuket. Koláč voní anglickou slaninou, česnekem a sýrem, ale můžeme do něj přidat podle chuti to, co máme zrovna…
Lahodné řezy z mrkve, plněné tvarohovou náplní. Recept je snadný a podle tohoto návodu, jej hravě zvládnete. Z tohoto receptu můžete udělat i řezy perníkové, přidáním…
Květák je doslova zeleninovým pokladem, který pomáhá s hubnutím a obsahuje spoustu prospěšných látek. Nabízí i spoustu možností, co z něj připravit. Například tento sytý…
Perníková omáčka: Bohatá chuť a vůně koření skvěle ladí s masem, uzeninami i dezerty, důležitý pro její přípravu je ten správný perník
Ovoce v rumu: Švestky v alkoholu skvěle ochutí různé dezerty, na přípravu stačí jen tři ingredience a správná doba uskladnění
Slavná minestrone: Italská polévka ze zbytků má kořeny už v římské říši